banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 12:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Protivpozarna zastita
PostPoslato: 10 Apr 2012, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
gledam i razmisljam pod koju bi temu stavio ovo...i ajde ovde..novosti desavanja!cuo sam da su poceli pisati kazne u zgradama koje nemaju propisanu protiv pozarnu zastiti..kazna ide po ulazu!da ne raspravljamo o samoj poenti zakona,koji je napisan da bi nekim firama omogucio monopolisticki polozaj i uzimanje lakih para ,samo tim sto ce jednom u 6 meseci lupiti pecat da je sve ok...zanima me sledece,sta je potrebno u ulazu da bi se izbeglo kaznjavanje,tj ispostovalo zakonsku normu...hidrant ili protivpozarni aparati...ili oboje

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 22:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kod nas u zgradi nema hidrant, ali su neki dan ugradili PP aparate, ali samo do 2. sprata, 3. i 4. sprat nisu opremili aparatima :?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a da ne spominjem kakva ce to tek biti kradja...kad se pocnu maznjavato ti apatati...samo da se otvori trziste gdr prodavati..zato mi je hidrant bolja opcija..al ne znam jer instalacijom hidrqnta ,mozemo izbeci aparate!izuzev onog u prizemlju...za dijelove gde je jaka struja,tu mora aparat,specijalno neko punjenje

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Kod mene beteri bas pored strujnog ormarica stavili stari aparat koji imamo vec 100 godina u ulazu, a dalje na spratovima nove. Bilo je i na oglasnoj tabli okaceno uputstvo o postupanju u slucaju pozara, vjerovatno i to treba biti po nekim pravilima. Samo ovo nase je otpalo jer su toliko nesposobni da ni dva A4 papira ne znaju okaciti kako treba.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 07:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pored ormara za struju,mora stajati specijalni aparat(ne znam sad nazov)...za ostalo mo nije jasno,jer u zgradi imamo hidrqnt na svakom medju spratu?pre rata su bili i aparqti,koje su klinci krali(malo stariji od mene) i pravili umjetni snijeg...a te hidrante su pokrali(prerezali crijeva i odnijeli) ljudi u nekim radnim odijelima,u po bijela dana ,poslije rata ...*ebo me svako ako nisu isti ti koji nam sad prodaju i odrzavqju,pravili si posao(pripremala se privatizacija) ....glavno pitanje jeste ,da li trebamo aparqte ili mozemo osposobiti samo hidrante...jer i za jedno i drugo treba placati harac ovim idiotima koji ce samo lupiti pecat(svakih 6 meseci)..pa barem da to prepolovimo(ne placamo za aparate,vec samo za hidrante)...nisam ni protiv aparata,ali postavlja se realan problem,kako da tu stoje,a da ih neko ne ukrade

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ne znam ako imate hidrante da li su obavezni i pp aparati, a sto se tice kradje-imaju kutije za pp aparate, limene sa staklenim vratima i bravicom. Nije bas neka pretjerana zastita od kradje, ali bar od znatiželjnih djecijih prstica moze pomoći

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

citqnjem zakona...shvatio sam da je nedefinisano sta je obavezno...uglavnom,neku pp MORAS imati...aparati su dobra stvqr,preporucujem svakome da ima aparat u kuci..medjutim,ne daju mi se pare za nesto sto ce nrka budala ukrqsti..ili sto cu morati svakih 6meseci placati da ni neko odari pecat...ma nisam pametan,cijena nije ni previsoka ...70km po aparqtu...8.5km za odrzavanje..svakih 6 meseci

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]