banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2001, 14:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
E ovako .. najnovija novost je djelovanje policajaca na biciklima kroz grad Banjaluku ... nemojte da se zaprepastite ako dodjete u banjaluku i zaustavi vas policajac a biciklu jer idu cak 60km/h hehe .. (ako imaju sprinterice) .. sta mislite? :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2001, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja mislim da je to bezvzvzvzeeze :smile:
sta oni misle postici tim vozanjem pfff
jedino njima dobro dodje...vozaju se cijeli dan :cool:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2001, 02:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ja mislim da to nije loša ideja. Vidiš kakve su gužve po gradu. Mislim da su pokretniji na biciklima. Nedavno sam na TV-u vidio neku policijsku patrolu na rolerima (negdje u inostranstvo). Mislim da ni to nije loša ideja.
Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2001, 03:22 
mislim da voze dobre biceve
presrescu ih jednom u mraku :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2001, 17:03 
Jedno je sigurno, nije im loshe, ja obozhavam biciklove i ne da bih uzhivao na jednoj takvoj "mashini" od 1200DM... a prichao sam sa jednim, kazhe da su imali specijalnu obuku... vozhnja niz stepenice i sl. ...

Pametna stvar, u svakom sluchaju....

Pozdrav,
P.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2001, 19:48 
Početnik
Početnik

danas sam vec primjetio da su zaustavili nekog tipa .. ali sve u svemu pametan potez ..
Mozda je sledeci potez MUP-a da policajci plivaju Vrbasom i patroliraju .. ko zna :grin: :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2001, 03:00 
Naravno da nije glupa ideja i neznam samo odkuda nekome ta ideja da je to jedan nacin da se pokaze tehnologija...ako pogledas na ekonomski razlog, naravno da je bolje a drugi je ekoloski pa ti buraz razmisli malo.....doci u Las Vegas pa se sam uvjeri a jos kako im je jaka tehnologija......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2001, 00:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Jul 2001, 01:00
ma, odlichna je ideja a i drotovi.... bash su slatki :grin:

Sve u svemu desetka za nashu policiju :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2001, 09:38 
Policija na biciklima je mnogo efikasnija od motornizovane jer u takvoj nema debelih guzica koi nemogu pretrcati pedeset metara,a
da se ne zadisu i kolapsiraju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2001, 18:32 
kontam da bi bolje bilo da su uveli drotove na konjima.
reci ce neki "gradzani" - glupost bla bla,
ali gledaj ovo:
konji rasturise bicikle - kad treba pojuriti nekoga skacu svuda, preskacu sve, izdrzljivi su, ima ih, u slucaju recimo nereda i slicnog drot sjedi na konju i sa visine gleda situaciju, laksa koordinacija.
pored toga, drot na konju ipak izgleda mocnije i ozbiljnije od onoga na biciklu, a jedan od dosta vaznih faktora u svemu tome bila bi afirmacija konja kod nas.
naravno, kod nas bi oni koji su pobjegli od konja u grad to napali i bilo bi im smijesno i glupo, stas, malogradjanski mentalitet.
gledam one jadnike iz prnjavorske ergele, ljudi se pate, odvajaju od usta za konje, godinu dana plate nisu primili i niko ih ne jebe ni dva posto. konji su dobre zivotinje, treba toga kod nas vise popularisati i pomoci u uzgoju istih, a uvodjenje konja u policijske jedinice bi bas to i omogucilo.
ako je ko od vas bio npr u bgd na utakmici i bio malo nevaljao, a usput bio u blizini drota na konju - znace o cemu govorim ... :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2001, 11:58 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Avg 2001, 01:00
Anonimac, izvini, a ko bi hranio, timario i cistio sve sto ostane iza konja :smile:
S biciklom je malo lakse, podmazi i ici ce nekako (valjda)
pozdravchici

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2001, 12:18 
to jeste jedna od negativnih strana, ali nije to toliko skupo i komplikovano.
ako mogu da hrane i drze sve one guzonje i pedere a da nista ne rade, mogu onda i nekoliko konja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2001, 13:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Od konja ima neke koristi od guzonja nikakve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2001, 16:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Avg 2001, 01:00
Kazu da na svakom ima oko 3.000 km opreme, a to sto im kasne plate nema veze,a i penzioneri neka ga duvaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2001, 20:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
Ma jebo ih bicikli, treba njima prvo noge nabaviti!!! Pa tek onda bicikl, a prije bicikla treba im odrzati 5-to godishnji trening za sjedanje na bicikl......!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2001, 15:15 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 22 Sep 2001, 01:00
Dobro zamjecivanje usitinu. Panduri na bicu su prva liga - samo vas, tek tako, iznenade kad se najmanje nadate jer st, npr., presli punu liniju. No, ako pak ukokate nekoga siljkom za led, kesom za smece ili bilo kakvim drugim prirucnim sredstvom budite bes brige i osmijehom na licu otidjite popiti pice u omiljenu vam kafanu. Takvi se ovdje ne hvataju-hihi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2001, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pajkani na cibiklima! lol Pa mogli su im kupiti i trotinete pa ih poslati na ulicu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2001, 23:59 
Bicikle i konji su O.K.
Drotovi netrebaju nikom!

P.S. Zmija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2001, 18:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Nov 2001, 01:00
Sad im se nepika odgovor nemozemo doci nemamo goriva

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2003, 17:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Sep 2002, 10:32
Da pojasnim malo znatizeljnim ljudima zasto policija vozi bicikla. Mislim da sam pozvan da pisem o ovome, obzirom da je vecinu tih bicova (kao i ostale policijske opreme) distribuirala bas moja jedinica u IPTF-u. Dakle, ideja je proistekla od ljudi iz Svicarske firme Team Consult TC, koja je radila na reorganizaciji policije u svim istocnoevropskim zemljama, pocevsi od Ceske, Slovacke pa dalje preko Madjarske i redom. Dakle, policajac na biciklu je dio projekta pod imenom Community Policing, sto u malo slobodnijem prijevodu znaci: Rad policije u zajednici... Policajac na biciklu ima mnogo vise vremena da zapaza detalje, brze se krece kroz saobracajni metez nego sa motornim vozilom a sto je najvaznije, cijelo to vrijeme je u neposrednom kontaktu sa gradjanima i okolinom. Dakle, nema nikakvih barijera izmedju njega i gradjana. To je osnovna ideja projekta, pribliziti policiju gradjanima i gradjane policiji. Na ovaj nacin se postize bolja saradnja policije i gradjana i efikasniji rad policije. To onda ima za rezultat bolju bezbjedonosnu situaciju u korist gradjana i to je osnovni cilj. Takve policijske patrole u Sarajevu nisu vise predmet ismijavanja. To je samo dio nase svakodnevnice...

Hvala za paznju!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]