banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 15:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2006, 18:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Nov 2005, 16:26
Citiraj:
AntiDope ::
@SRC
Beton beton samo beton...jel si to pustas svako jutro kada ustanes? Koliko vidim ti bi BL izmjenio da nema nikakvu slicnost sa gradom zelenila, gradom zelenih povrsina po cemu je i jedinstven. Ja sam isto za napredak, ali ne bez biranja sredstava i nacina.
Nemoj molim te da huskash narod, je ne plujem po BL vec isto kao i ti kad mi nesto nije po volji to ovdje podijelim sa ostalim forumashima.

Tvoj problem je što ne znaš šta govoriš. Uopšte nisi upućen u plan razvoja grada a komentarišeš isti. Razlog može biti jedino mržnja prema svemu šta se dešava u Banja Luci. Banja Luka je uvjek bila i biće grad zelenila ali gradu treba uređena zelena površina a ne bilo kakva.

Gledaj regulacione planove, obrazuj se, pa onda kritikuj gradnju u Banja Luci.

Evo ti za početak Centar a ostalo nađi sam (ako te zanima) http://www.iu-rs.com/Slike/prostorna_or ... centar.jpg

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2006, 18:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 15:16
SRC je napisao:
Banja Luka je uvjek bila i biće grad zelenila ali gradu treba uređena zelena površina a ne bilo kakva.

Slazem se sa ovim.Pored toga i vrijeme je da banjaluka iz komunistickog,provincijalnog gradica lagano prerase u nesto urbanjie i uredjenije.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2006, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
ineleZub je napisao:
SRC je napisao:
Banja Luka je uvjek bila i biće grad zelenila ali gradu treba uređena zelena površina a ne bilo kakva.

Slazem se sa ovim.Pored toga i vrijeme je da banjaluka iz komunistickog,provincijalnog gradica lagano prerase u nesto urbanjie i uredjenije.

Normalno je da se gradi,polslje rata se BL puno izgradila pogotovo centar.Ali BL i ja dalje grad pun zelenila,pa Vrbas je jos tu :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2006, 23:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
SRC je napisao:
http://www.iu-rs.com/Slike/prostorna_organizacija_centar.jpg

Šta rade ovo??? Je li oni to zatvaraju glavnu ulicu ili se meni samo čini?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2006, 23:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2003, 23:19
Turbo Grom je napisao:
SRC je napisao:

Ja ovde nista na mogu da skontam :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2006, 23:47 
Početnik
Početnik

Turbo Grom je napisao:
SRC je napisao:

Da. Saobraćaj će se odvijati ispod pješačke zone.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2006, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ispod??? A, da li je rok za ostvarenje ovog plana hiljadu godina ili nesto sto ce mozda i moji unuci docekati da vide?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 00:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Vec je citav grad raskopan. Vratite mi Borcev rukometni stadion i Vojno igraliste, Peru Zderu i barake na Paskulinoj ciglani. Na Borcevom smo kao djeca igrali fudbala i rata, na Vojnom takodje, ispred kioska jeli sendvice sa ajvarom, a prolazeci izmedju baraka se vracali iz skole (zanimljivije je bilo izmedju baraka nego cestom). Kome jos trebaju novi poslovno-trzni centri, Aquane i barustine?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 00:06 
Početnik
Početnik

Bik je napisao:
Ispod??? A, da li je rok za ostvarenje ovog plana hiljadu godina ili nesto sto ce mozda i moji unuci docekati da vide?

Da su svi pesimiste kao ti ne bi ga ni tvoji unuci dočekali. BL će se iz godine u godinu sve brže i brže razvijati. Uživajte i posmatrajte, kritičari neka se i dalje provaljuju, vrijeme će ih demantovati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 00:09 
Početnik
Početnik

HR je napisao:
Vec je citav grad raskopan. Vratite mi Borcev rukometni stadion i Vojno igraliste, Peru Zderu i barake na Paskulinoj ciglani. Na Borcevom smo kao djeca igrali fudbala i rata, na Vojnom takodje, ispred kioska jeli sendvice sa ajvarom, a prolazeci izmedju baraka se vracali iz skole (zanimljivije je bilo izmedju baraka nego cestom). Kome jos trebaju novi poslovno-trzni centri, Aquane i barustine?

Hoćeš li da opet budeš 18-ogodišnjak. E ne može... Svijet ide naprijed a ti bi "Peru Žderu". :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 00:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Cuo sam za izraz "pranje novca". Kazu da je to kada neko od nadleznih namjesti nekome posao oko izgradnje necega, ali tako da krajnja cijena posla premasuje stvarnu vrijednost uradjenog posla, pa na kraju obe strane profitiraju dijeleci taj visak, a posao je ili beskoristan ili uradjen kako ne treba. Jesi li cuo ti, SRC, za tako nesto, da li to stvarno postoji?
One plocice kojima je poplocana glavna ulica su se vec pocele dizati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 00:22 
Početnik
Početnik

HR je napisao:
Cuo sam za izraz "pranje novca". Kazu da je to kada neko od nadleznih namjesti nekome posao oko izgradnje necega, ali tako da krajnja cijena posla premasuje stvarnu vrijednost uradjenog posla, pa na kraju obe strane profitiraju dijeleci taj visak, a posao je ili beskoristan ili uradjen kako ne treba. Jesi li cuo ti, SRC, za tako nesto, da li to stvarno postoji?

Jesam a isto tako sam čuo za *&#*&!!** tj. ljude koji kritikuju sve i svašta i samo traže razlog da pljuju i traže zavjere. Tako je to kad ne postigneš ništa u životu... Ja tuda pješačim svaki dan i nisam vidio ni jednu da se "digla".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 00:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kakve su to uvrede? Shame on you.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 00:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
ineleZub je napisao:
SRC ::

Proces je upravo obrnut. Banjaluka je iz koliko-toliko urbane sredine i lijepog gradica postala selendra i provincija. Dovoljno je samo da pogledas sadasnje politicare, nema tu urbanih faca. Sve sami zemljoradnici, a tesko da oni razumiju problematiku urbanih sredina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 01:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
pa logicni je , u selendrama sadis krumpir u gradu beton :D , misim pogledajete ove nakaze od parkova kome oni jos trebaju , to sve mogu biti fini parkinzi i poslovne zgrade jer ipak trebaju profiteri pomoci da se stanje sredi :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 01:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kako se niko nije sjetio da srusi onu ruznu veliku zgradu u kojoj je u ratu bila komanda VRS? Apsolutno je ruzna i nefunkcionalna. Tu bi sasvim lijepo dosao jedan djeciji vrtic, ili mozda djecije igraliste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 01:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
HR je napisao:

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 01:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
HR je napisao:
Kako se niko nije sjetio da srusi onu ruznu veliku zgradu u kojoj je u ratu bila komanda VRS? Apsolutno je ruzna i nefunkcionalna. Tu bi sasvim lijepo dosao jedan djeciji vrtic, ili mozda djecije igraliste.

Sorry zbog digresije,ali me interesuje na koju zgradu mislis.Komanda VRS je bila u Han Pijesku,koliko ja znam.A sto se tice teme,moj stav je da gdje god ima stopa trave ti zgradu posadi,a zgrada je blagorodna pa ce da nagradi,visestruko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 01:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zgrada pored doma JNA.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 01:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
A to........pa tokom rata to je bila komanda 1 Krajiskog korpusa,a prije rata komanda grada,potpuno nevazno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]