EZAN je napisao:
Mene samo interesuje kako ti mladi razmisljaju o sutrasnjici.
Hoce li citav zivot biti linijom manjeg otpora ili drzi se metle a ni TAXI nije los - konobar, da ni ne pricam.
....pazi...tamo kod mene u skoli(gradjevinska) je bio bas mjesoviti sastav.Imas tri kategorije ljudi:
1) ono sto se tada zvalo urbano,a sto je sada na dragstoru prije izlaska,da lakse skuzis na sta mislim(dva odjeljenja:visokogradnja/niskogradnja)
2)ono sto pokusava da iskopira prva dva odjeljenja,a nije ni najgore(geodezija+cast izuzecima)
3)oni koji u unutrasnjem dzepu nose dnevnu dozu od pola litre rakijice,i imajusvoju slavu - oni koji se nicega ne stide(stolari)...
Prvi i vecina drugih su upisali fax, a ovi treci otvaraju privatno nesto, ili od cace i matere preuzimaju zanat,samo ona diploma je bukvalno dokument....za crne dane(u slucaju propasti porodicnog naslijedja).
I tu dodaj malog BAJU, koji je specijalni slucaj... jedan ali vrijedan... dolazi iz sela sa Ozrena(u pet ujutru svaki dan sjeda na voz,i vraca se navece)....Za njega znam da i danas radi na izvlacenju drva....
U svakom slucaju mislim da je to presjek sa malog u veliko...mislim na drzavni nivo.... znaci....dok su nasi starci - tzv. Gradska Raja(rodjen sam u BL,pa imam pravo da ih tako zovem) sjedili u basti hotela Bosna. i isli na korzo kod Standarda, i na Kupusiste, seljaci iz Glamoca su zavrsavali fakultet,i sada cine srz "Srpskog intelekta..."a ja stvarno nemam pojma sta je to.... Zivi dokaz je moj profesor Geologije - prof.dr. Drago Trkulja, direktor seizmickog zavoda u Banjaluci, koji je kupio diplomu u ratu...
Znaci.... svi mi, htjeli to ili ne cemo cekati nase vrijeme, a to je za 10-15 godina, kad ce doci ta smjena generacija, i citati ovakva sranja kao sto ja pisem.... samo ce biti upuceno meni ili nekom drugom...
A zasto? Zato sto zivimo,za sada, u provinciji....tj. u zatvoru....
Mislim,mozda ili ne, ja imam glup pogled na sve to... ali ja sam to tako zakljucio.... i stvarno mi je zao sto sad meni soli pamet neko sa brda,a ne neko ko treba da mi soli pamet....