Stvarno je tuzno sto doticna Lejla nema posla iskreno meni je zao svakoga tko nema posao i stvarno je grozno sto je ljudi diskriminisu i otpustaju zbog njenog stanja . No medjutim ti nigdje nisi napisala da li je Lejla ikad radila kao medicinska sestra (nije dovoljno samo zvanje zvanje bez prakse =0) samo da je polozila drzavni ispit . sto znaci (ne znam koje godine je stazirala da je u naboljem slucaju godinu dana radila kao sestra/pripravnica) da nikad nije bila u radno odosu kao sestra . . Sto se tice Lejle ona ne moze raditi kao med. sestra upravo zato sto je 100% invalid i sto ne moze raditi teze fizicke poslove , a zna se kakav je tezak posao med.sestre koji osim dobre fizcke snage zahtjeva i dobar stomak za stvari koje vidis tamo. No medjutim mogli su joj dati posao tipa sekretarice ili slicno. Mislim lejla je zrtva vremena u kom zivimo , slabe i gotovo nemocne socijalne sluzbe . No medjutim i greska Lejle ili onog ko je na to nagovorio da zavrsi med.skolu upravo zbog prirode tog posla i njene bolesti.
Citiraj:
U vrijeme dok se u Tuzli u nove bolnice ulaže gotovo 80 milijuna KM, ona ne samo da nema posla u struci, nego niti bilo kakvog drugog. Već 20 godina svaki drugi dan ide na dijalizu i žrtva je svojevrsne diskriminacije.
Drago mi je sto se taj novac ulaze u bolnicu i ako stvarno bude iskoristen u opremanje i saniranje iste , no to nema nista sa
Lejlom .Posao u struci je danas jako tesko pronaci jer nazalost danas nista ne i de na konkurs za radna mjesta nego samo veze i poznastva (i sam sam stazirao prije 5 godina pa sam poceo raditi prije nesto manje od godine kao fizoterapeut)
no u svakom slucaju cu potpisati peticiju nadam se da ce Lejla dobiti posao !