Milan Runjaić, vojni invalid u penziji, trvdi da su ga fizički napala dva pripadnika CJB Banja Luka u utorak na nadvožnjaku u Ulici braće Pišteljića u Banjoj Luci...
U ljekarskom nalazu se navodi da su pedesetjednogodišnjem Runjaiću nanesene povrede u predjelu lica i vrata.
"Oko 17 časova krenuo sam autom po majstora i kod pijace sam vidio da me policajac, kasnije sam mu saznao ime Dragan Jerković, zaustavlja, jer sam zaobilazio dva autobusa", priča Runjaić.
Kaže da nije mogao da stane jer na toj lokaciji nije bilo prostora za zaustavljanje, a osim toga, dodaje, službeno lice nije imalo oznake saobraćajne policije.
"Nastavio sam voziti prema nadvožnjaku, kada se iza mene pojavilo policijsko vozilo. Uključili su sve žmigavce i pokazivali su rukom da stanem", navodi Runjaić, dodavši da se zaustavio pedesetak metara niže, u blizini DI "Vrbas".
Nakon što je zaustavio automobil, prišla su mu dva policajca.
"Policajac Darko Dukić tražio je moje dokumente dok me Igor Knežević ljutito pitao zašto se nisam zaustavio odmah na nadvožnjaku", kaže Runjaić.
Zbog njegove agresivnosti, Runjaić priča da je policajca upitao da li bi se to on sa njim potukao, a službeno lice ga je počelo šamarati.
Zaprepašteni Runjaić, kome su čak slomili i naočare, povikao im je da je invalid i pokazao invalidsku karticu, međutim, Knežević mu je na sve to ponovo opalio šamar.
Na insistiranje Runjaića otišli su u Policijsku stanicu Lazarevo.
Komandir u Policijskoj stanici Lazarevo Duško Radivojević, tvrdi, nije se obazirao na njegove molbe o tome da slučaj prijave višim nadležnim organima.
"Zatim sam otišao u Klinički centar, mađutim, Dukić i Knežević su me pratili i nakon pregledala ostali sa doktorom. Pošto na tim ljekarskim nalazima nije bilo ni potpisa ni pečata, otišao sam kod drugog ljekara", priča Runjaić i pokazuje nalaze sa evidentiranim povredama.
MUP: Istraga protiv policajaca
Rade Mutić, portparol CJB Banja Luka, istakao je juče da je slučaj prijavljen Policijskoj stanici u Lazarevu, ali i Unutrašnjoj kontroli MUP-a RS.
"Kada Unutrašnja kontrola MUP-a RS utvrdi sve elemente vezane za ovaj slučaj i ako se dokaže da su prekoračena ovlaštenja radnika CJB, protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak i uslijediće automatska suspenzija sa posla", rekao je Mutić.
Koja bruka za Policiju ...
_________________ „Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Riječ se moľe izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duąa a ąta je narod izgubi li jezik, zemlju, duąu?“
|