banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jul 2006, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Prije dan-dva sam primjetila zutu traku oko zelene povrsine kod gradskog mosta, gdje je stajao kip "djevojke s ibrikom u ruci", koji su svi zvali Emina :D i ponadah se da ce (buduci da su oko onog dijela do trotoara posadili ruze i sredili ga) srediti cijelu tu zelenu povrsinu.

I cujem prije nekih pola sata da se tu gradi crkva! :roll: :roll: :roll:

Mislim smece!
Koji ce klinac crkva kod gradskog mosta???

Mozda su je mogli nekako i na sred gradskog mosta ugurati, pa da svi iduci iz Mejdana moramo proci kroz crkvu da bi dosli do centra? :roll:
Malo li se mozda u ovom gradu gradi bogomolja, pa je ova prijeko potrebna? :roll:

Koliko ja znam to je gradsko, a ne crkveno zemljiste i bas me zanima ko je to zemljiste dao za izgradnju crkve i zasto?

Mislim, ako se neko vec nije toga sjetio:
Ima malo prostora i preko puta Adrije, jedna livadica taman za jednu-dvije crkve.
Trg ispred Boske i ne mora biti tako veliki, mogla bi se i tu jedna crkva ubaciti.
U sred Kastela bi jedna sigurno dobro dosla...

Mislim, tako veliki problem se ne smije zanemariti. Svaki dan bar 10 000 stanovknika ovog grada ostane ispred crkve jer nema dovoljno mjesta da svi udju i pomole se... :roll: :roll: :roll:

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 01:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Gradimo crkve, a jos uvijek izbjeglice i raseljeni spavaju po kontejnerima i u sl. neuslovima... Nema sta, bas nam se crkva brine o ljudima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 06:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
a iskreno draze mi je da je crkva nego dzamija...mada, banjaluci treba 1000 drugih gradjevina...ove 2-3-4 crkve koje postoje su sasvim dovoljne..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 08:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Nov 2005, 16:26
Crkve se prave od dobrovoljnih priloga i da ih se pravi još 10 malo bi ih bilo. Sarajevo ima 260 džamija a vi se bunite zbog 3-4 crkve koje se trenutno prave u BL. Kakvi ste to ljudi ?
Na tom mjestu kod gradskog mosta je i prije bila građevina ali je u zemljotresu srušena.

Slika

Poslednji put menjao SRC dana 07 Jul 2006, 12:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 08:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
cuj 3-4 gradi se najmanje 6 komada a cemu ?
a to malo jada od zelenila kod gradskog mosta su nasli pravi 10 metara kvadratnih kvazi manastira, samo da mi je znati kome ?

to me kopkalo vec nekoliko dana a nikako da pokrenem temu, hvala venti!

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 08:34 
Početnik
Početnik

BSE je napisao:
cuj 3-4 gradi se najmanje 6 komada a cemu ?
a to malo jada od zelenila kod gradskog mosta su nasli pravi 10 metara kvadratnih kvazi manastira, samo da mi je znati kome ?

to me kopkalo vec nekoliko dana a nikako da pokrenem temu, hvala venti!

Gradi se 6 crkvi već 10 godina. Ono je odlična lokacija i prostora ima savim dovoljno, vidićeš kad bude gotovo.
Kome ? Eto meni i sličnim. Baš mi je drago što se pravi još jedna crkva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Ako urade kako treba bice super. Lokacija je odlicnai jos ako se potrude da urede prostor oko nje u vidu malog parka...milina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 09:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ma dajte, ljudi.Crkve su pune samo za velike crkvene praznike i ponekad nedeljom.Ove sto imamo su sasvim dovoljne za potrebe grada.
A sto se tice dzamija, to je sasvim druga prica, malo je reci da pretjeruju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 09:19 
Početnik
Početnik

laoce je napisao:
Ma dajte, ljudi.Crkve su pune samo za velike crkvene praznike i ponekad nedeljom.Ove sto imamo su sasvim dovoljne za potrebe grada.

Nije bitno ima li ih dosta ili nema. Crkva je prelijepa građevina i sa svakom novom moj grad postaje ljepši.
Takođe u BL ima starih ljudi kojima je daleko (ako žive kod gradskog mosta) da idu pješice do centra da bi otišli u crkvu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 09:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Crkvu ne treba posmatrati samo kao vjerski objekat. Crkva treba da je i muzej i spomenik i mnogo toga jos...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 10:15 
Početnik
Početnik

Suljo je napisao:
Nek se grade Crkve a vala nek se grade i Dzamije ali netreba ni pretjeravati puno. Ako nemogu od grackog mosta da odu u Crkvu ima Taxi ima Autobus do Boske ako nemoze da ide tim vozilima sto sam nabrojo nemora nikako ici. A ima cak na Mejdanu crkva to valjada nije daleko. Sta bi neki ocekivali da se noce u Crkvu

Bolje bi bilo da Crkva nesto bolje ucini za narod svoj za svoje srbe neka im pomogne neka napravi kazan za ljude koji nemaju sta da jedu ili bolje receno za sirotinju. Bjede ima dosta, a oni bi da da izmisljaju gdje ce crkvu napraviti. Nemoj te misliti da nemam drugo misljenje, I kod Islamske zajednica treba tako da razmislja. Ma da su oni taj kazan napravili ima vec godina i godina. Merhamet BL.

"Inteligentni Suljo" - crkve se prave od dobrovoljnih priloga. ZNAČI - "JA" dam pare crkvi i kažem im da od tih para naprave crkvu u Obilićevu. Ne može crkva od para koje sam "JA" dao za izgradnju da pravi kazan.
Razmišlja li ljudi ovdje neko od vas kritičara ili samo lupate da se bilo šta kritikuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 10:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Feb 2006, 17:03
SRC je napisao:
Suljo je napisao:
Nek se grade Crkve a vala nek se grade i Dzamije ali netreba ni pretjeravati puno. Ako nemogu od grackog mosta da odu u Crkvu ima Taxi ima Autobus do Boske ako nemoze da ide tim vozilima sto sam nabrojo nemora nikako ici. A ima cak na Mejdanu crkva to valjada nije daleko. Sta bi neki ocekivali da se noce u Crkvu

Bolje bi bilo da Crkva nesto bolje ucini za narod svoj za svoje srbe neka im pomogne neka napravi kazan za ljude koji nemaju sta da jedu ili bolje receno za sirotinju. Bjede ima dosta, a oni bi da da izmisljaju gdje ce crkvu napraviti. Nemoj te misliti da nemam drugo misljenje, I kod Islamske zajednica treba tako da razmislja. Ma da su oni taj kazan napravili ima vec godina i godina. Merhamet BL.

"Inteligentni Suljo" - crkve se prave od dobrovoljnih priloga. ZNAČI - "JA" dam pare crkvi i kažem im da od tih para naprave crkvu u Obilićevu. Ne može crkva od para koje sam "JA" dao za izgradnju da pravi kazan.
Razmišlja li ljudi ovdje neko od vas kritičara ili samo lupate da se bilo šta kritikuje.

Jeli ti stvarno mislis da oni tako rade? Ti to tako namjenis a oni tako rade?? Nemogu da vjerujem to. Ja nisam kriticar Bozjih kuca.
Ako znas sta je SEVAP nije sevap napraviti Crkvu ili Dzamiju nego ti je veci sevap pomoci ne mocnim. Ako si i malo vjeran ako si i malo ucijo od roditelja ili u Crkvi ili u Dzamiji da je veci sevap gladnoga nahraniti i napiti. U glavnom pomoci.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2006, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
rokan je napisao:
ventilator je napisao:
Prije dan-dva sam primjetila zutu traku oko zelene povrsine kod gradskog mosta, gdje je stajao kip "djevojke s ibrikom u ruci", koji su svi zvali Emina :D i ponadah se da ce (buduci da su oko onog dijela do trotoara posadili ruze i sredili ga) srediti cijelu tu zelenu povrsinu.

I cujem prije nekih pola sata da se tu gradi crkva! :roll: :roll: :roll:

Mislim smece!
Koji ce klinac crkva kod gradskog mosta???

Cuj smece kaze smece.Sigurno se ne bi bunila da prave dzamiju pored Emine.U federaciji prave dzamiju po glavi stanovnika pa se niko ne buni.
Pravi se crkva u bl pa se smeca bune.

Nekima mrznja stvarno pojede mozak, ako su ga ikad i imali. :roll:

Da, ja bih se bunila i da se pravi dzamija i da se pravi katolicka crkva!!!
Ja sam Srpkinja, a ti si ocito idiot. ;)

Vjerski objekti su meni lijepi i imaju i kulturni znacaj i istorijski i sve to stoji. Ali sto je pretjerano - pretjerano je!
A ovo sto se radi jeste pretjerano.
Hiperprodukcija. Spala crkva na nivo Stoje i Cane. Samo stancaj.
A crkve su nam prazne ionako.

I zar se crkve grade po sistemu - ima toliko dzamija, hajde da mi vidimo gdje mozemo u Banjaluci natrpati toliko crkvi? :roll:
Mislim, ocito je da se ipak grade tako, ali zar bi to tako trebalo biti...

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 10:39 
Početnik
Početnik

Suljo je napisao:
Jeli ti stvarno mislis da oni tako rade? Ti to tako namjenis a oni tako rade?? Nemogu da vjerujem to. Ja nisam kriticar Bozjih kuca.
Ako znas sta je SEVAP nije sevap napraviti Crkvu ili Dzamiju nego ti je veci sevap pomoci ne mocnim. Ako si i malo vjeran ako si i malo ucijo od roditelja ili u Crkvi ili u Dzamiji da je veci sevap gladnoga nahraniti i napiti. U glavnom pomoci.

E tako oni to rade. Druga je stvar što je vas islamska zajednica izvarala pa mislite da je i kod nas takvo stanje.
Sevap ne znam šta je, u školi sam učio srpsko-hrvatski. Znam šta je ćevap.
Koliko vidim bune se samo muslimani i ovi što su nagulili iz BL u inostransto pa im dosadno i cijeli dan vise na internetu. Bilo kako bilo, do godine će umjesto fuckin Emine biti crkva a kome smeta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Vjerski objekti su meni lijepi i imaju i kulturni znacaj i istorijski i sve to stoji.

Ali Venti ti sa takvim misljenjem ne bi trebala napisati da je to smece.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Cuj ove logike?

"U Sarajevu ima 260 dzamija..."

Znaci u Banja Luci treba napraviti jos stotinjak crkava da bi ljudska sujeta bila zadovoljena. U Banja Luci ima dovoljno crkava i krajenje bi bilo vrijem da ti licemjeri koji grade bogomolje sa tim dobrovoljnim prilozima ucine nesto korisno za ljude (javan kuhinja za sirotinju), a ne da zidaju spomenike svojoj sujeti gdje god da stignu. Ne mjeri se necija vjera po tome koliko ce crkava da izgradi, niti koliko puta ce da ode u crkvu. Pravi vjernik svoju vjeru nosi u sebi , pa i ako upali svijecu kod kuce i pomoli se Bogu, nece u ocima Boga biti manji od onoga koji redovno ide u crkvu... Da ne spominjem da je na ovaj nacin sklonjen i jedan od simbola grada (Safikadin spomenik), ali kad pomislim koliko se kod nas drzi do tradicije i do ocuvanja nekih tradicionalnih vrijednosti, onda ovakve stvari nisu uopste iznanadjujuce (citaj: kad su mogli da sruse kucu narodnog heroja Filipa Macure, onda ovakve stvari ne treba nikog da iznenade). Mnogo vece iznenadjenje bi bilo da je recimo tu napravljeno nesto sto bi u ovj situaiciji imalo nekakvu konkretniju vrijednost, osim ove sentimentalne, Ljudi zive u bijedi i ne treba im crkva gdje ce moliti Boga za komad hljeba vec neko mjesto gdje ce taj komad hljeba stvarno da dobiju... Politicke guzonje, koje su preko noci gurnule glave u svestenicke ruke i preko noci od zakletih ateista i komunista postali najveci vjernici na kugli zemaljskoj, ocito su dobro savladale lekciju o uticaju crkve na vlast i crkvenoj pomoci u ocuvanju te iste vlasti pa ce se u svakom slucaju dobro potruditi da se dodvore crkvi, ne bi li dobili jos boljo uporiste za svoje udoben fotelje. U situaciji kad se zbog vjere skida glava i kad te zbog vjerske pripadnsoti "onaj drugi" gleda kao neprijatelja, vjeru treba utvrditi sto bolje i napraviti joj jos veci spomenik. A kladim se da vecina tih istih koji zagovaraju i podrzavaju izgradnju crkve na tom mjestu, ne zna ni 10 Bozjih zapovjesti, a o necemu drugom da i ne govorim...

Pomozi nam Boze da progledamo ili cemo da umremo kao slijepi vjerujuci da vjerujemo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 13:47 
Početnik
Početnik

Nitro je napisao:
Da ne spominjem da je na ovaj nacin sklonjen i jedan od simbola grada (Safikadin spomenik)

Ma niđe veze junače. Safikadin spomenik je 200 m od tog mjesta.

Kad već spominješ Safikadu trebao bi znati da je to legenda.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Moje misljenje: mjesto je bezze, mogli su naci bolje mjesto za izgradnju crkve a narocito je loshe sto su unistili jos jedan park...
Heh... neki dan prolazim preko gradskog mosta i kontam da ce tu da bude jos jedan stambeno-poslovni objekat, u tom slucaju bolje je i crkva nego neka ruzna zgradurina ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Safikadin spomenik je 200 m od tog mjesta.

Grob i spomenik nije isto, da se razumijemo...
Safikadin spomenik je kip sto su ga sklonili odatle i odnijeli u Sarajevo da na njemu ponovo izliju glavu. Bila ta legenda istinita ili ne, to je jedno od obiljezja grada, ali to je nebitno ionako. Poenta lezi u necemu drugom, a ne bih da se ponavljam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 14:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Kao što sam već 100 puta rekao: nikad više vjernika i manje morala.
Umjesto da gradite crkve dajte pare za liječenje toliko bolesne djece. Mnogo manje para treba za neku operaciju nego za izgradnju crkve.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]