banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 13:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Neboder telekoma
PostPoslato: 02 Mar 2006, 19:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2006, 21:17
Mislio sam da će ovo biti malo aktuelnija tema budući da se radi o najvišoj zgradi u BL i RS :-s

Svejedno, evo par sličica kako će da izgleda kad ga završe:

http://img250.echo.cx/img250/3521/picture224xe.jpg

http://www.telekomsrpske.com/img/vijesti/nagrada1.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/3473 ... rik7ts.jpg

11.12 '05:

http://img363.imageshack.us/img363/7987/image1305bs.jpg

25.1 '06:

http://www.integralcorp.info/novosti/telekom1.jpg

25.2 '06:

http://img46.imageshack.us/img46/782/image3491bg.jpg

http://img126.imageshack.us/img126/7861/image3505dd.jpg

:popcorn:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 22:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2006, 20:26
Jeli to zgrada telekoma Srpske? Citao sam nesto na Skyscreaper forumi u BL temi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 08:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ono sa strane mi liči na heliodrom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 08:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Koji je rok za izgradnju, a koje su realne sanse da se zavrsi?? Bilo bi lepo kad bi imao onu plavu boju kao na 3D modelima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 09:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
Mocno izgleda.

tkman je napisao:
Jeli to zgrada telekoma Srpske? Citao sam nesto na Skyscreaper forumi u BL temi.

Jesi li pogledao slike? Jesi li procitao sta pise uspravno na prvoj slici?
Da ne ne mislis da sam prepotentan - odgovor na tvoje pitanje je DA.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 11:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
model zaista izgleda super, moderno, svjetski a nase ;)

ne sumnjam u nase, imamo mi dobar ukus samo kad hocemo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 13:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2006, 20:26
Slash je napisao:
Mocno izgleda.

tkman je napisao:

Jesi li pogledao slike? Jesi li procitao sta pise uspravno na prvoj slici?
Da ne ne mislis da sam prepotentan - odgovor na tvoje pitanje je DA.

Pa nisam obracao paznju posto se lose vidi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Bremenske prilike su ometale i usporavale radove,pa je izvodjacu dat nalog da sacini novi dinamicki plan i predlozi ga Telekomu Srpske kao investitoru,pod uslovom da se prvobitni ugovoreni rok ne mjenja.Prvobitno je predvidjeno da se u prvoj fazi grubih gradjevinskih radova za jedan mjesec zavrse dvije etaze i da zgrada bude pokrivena u novembru ili decembru ove godine.S obzirom na kasnjenje a s ciljem postizanja rokova,ocekuje se promjena dinamickog plana,prema kojoj ce se za mjesec raditi tri etaze.Takva dinamika pruza realnu mogucnost da se nadoknadi izgubljeno i ispuni krajnji rok zavrsetka radova,definisan ugovorom.U tu svrhu izvodjac radova Integral Inzinjering,povecao je broj radnika.Do sada je u temelje zgrade uradjeno 3.000m3 betona.
Podsjecamo nova poslovna zgrada Telekoma Srpske cija je izgradnja pocela oktobra prosle godine prostirace se na preko 15 000m2.U njoj ce biti smjesteni centri za mobilnu i fiksnu telefoniju,Internet provajder,kontakt centri za korisnicke usluge i sve pratece sluzbe.

Izvor Telekom Info

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ipak, ja nigde ne procitah koji je bio prvobitni rok. :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 14:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Utopija je napisao:

Ni ja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 16:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Da ne bude samo previsoka, ipak smo na trusnom podrucju... Inace, nije da nam treba, al' ajd kad vec kradu pare od naroda mogli bi i imati pristojnu zgradu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 22:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2006, 21:17
Eee, da ne zna neko šta bi sa onim RTV Domom? Je l' ima išta od toga :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2006, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Wyk je napisao:
Eee, da ne zna neko šta bi sa onim RTV Domom? Je l' ima išta od toga :-?

Колико се ја сјећам требало је да буде изграђен на истој локацији уз зграду Телекома РС, али прочитао сам негдје да од тога нема ништа. Имаћемо сада ситуацију да АТВ као приватна телевизија има своју зграду а национална РТРС нема :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2006, 10:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ma sve sto ima predznak nacinalno-drzavno ..ide u *urac....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2006, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The Godfather je napisao:
ma sve sto ima predznak nacinalno-drzavno ..ide u *urac....

:?: :?: :?:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2006, 11:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
medi je napisao:
Колико се ја сјећам требало је да буде изграђен на истој локацији уз зграду Телекома РС, али прочитао сам негдје да од тога нема ништа. Имаћемо сада ситуацију да АТВ као приватна телевизија има своју зграду а национална РТРС нема :(

To je zato što ATVu zgradu plaćaju Ameri, a RTRS ima na raspolaganju samo dio love koji ide od pretplate, ostatak ide državi i PBSu. Tako ti je to kad je država neprijatelj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2006, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Mocno ona izgleda al kad znam kako su pare skupili za nju i kad znam da su sve i jednu marku od ta 34 miliona ogulili sa ledja sirotinje ove zemlje dodje mi da je zapalim i prije nego sto se izgradi.
Prema tome ne mislim da je zgrada nista posebno niti da je ponos grada ili tako nesto slicno - cak naprotiv mislim da je sramota i ruglo telekoma srpske i da pokazuje kakva je to telekom srpske firma... u situaciji u kojoj vecina korisnika nema cestitog telefonskog prikljucka a kamoli nekih naprednijih telekomunikacionih usluga oni pare ulazu u neku zgradurinu za koju su vjerovatno uzeli mamutski kredit, koji ce naravno da obezvrijedi sam telekom kad dodje vrijeme za privatizaciju tako da ce neki baja moci da tu istu zgradurinu kupi za recimo 1 marku... meni je ovo strasno poznat scenario zar ne? ;)
Nek oni meni dovedu telefonsku zicu do kuce i nek veza ne shushti, na tome cu im biti zahvalan umjesto sto se kurce tu nekim zgradetinama...
Narod nema ljeba da jede al nek ima igara i svjetskih cuda i u nasem gradu, sta ces nije Banjaluka vise palanka - sad i mi moramo da imamo svoj Empire State Building :lol:

Sto se tice RTV doma: nece biti ni izgradjen - sve ide u Saraaaaj'vo :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2006, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

epek je napisao:
Mocno ona izgleda al kad znam kako su pare skupili za nju i kad znam da su sve i jednu marku od ta 34 miliona ogulili sa ledja sirotinje ove zemlje dodje mi da je zapalim i prije nego sto se izgradi.
Prema tome ne mislim da je zgrada nista posebno niti da je ponos grada ili tako nesto slicno - cak naprotiv mislim da je sramota i ruglo telekoma srpske i da pokazuje kakva je to telekom srpske firma... u situaciji u kojoj vecina korisnika nema cestitog telefonskog prikljucka a kamoli nekih naprednijih telekomunikacionih usluga oni pare ulazu u neku zgradurinu za koju su vjerovatno uzeli mamutski kredit, koji ce naravno da obezvrijedi sam telekom kad dodje vrijeme za privatizaciju tako da ce neki baja moci da tu istu zgradurinu kupi za recimo 1 marku... meni je ovo strasno poznat scenario zar ne? ;)

Мени градња зграде није нимало лоша идеја, јер Телеком Српске практично нема свој пословни простор у Бањој Луци. Тренутне пословне просторије ТС се налазе на 7-8 изнајмљених локација у граду, и велике паре (неколико милиона КМ годишње) иду на "станарину", тако да ће сама зграда бити сасвим сигурно исплатива.
Друга ствар, иако се нимало не слажем са политиком пословања ТС, само пословање ће бити доста једноставније и ефикасније јер ће се све налазити на једном мјесту. То ће наравно бити од значаја и за оне који користе њихове услуге.
Трећа ствар, у слиједећем периоду имамо приватизацију ТС. Градњом овакве репрезентативне некретнине прије процеса приватизације његова цијена ће се сасвим сигурно увећати много више од уложених 34 милиона КМ за изградњу саме зграде.
Четврта ствар, пошто је приватизација самог ТС неупитна, он ће прећи у руке приватника и његов власник више неће бити Република Српска, а пошто је Федерација БиХ у овом случају много атрактивније тржиште од Републике Српске, нема сумње да би се централа Телекома Српске (који ће тада вјероватно промијенити име) након приватизације преселила у Сарајево. Овако, градњом једне репрезентативне зграде у Бањој Луци то се онемогућава ... итд. итд.
Углавном, колико ја пратим ствар, нема ниједног разлога да се једна оваква зграда (шта више репрезентативна) не изгради.

epek je napisao:

Не разумијем, РТРС је национална телевизија Републике Српске, зашто би се РТВ дом градио у Сарајеву које је у Федерацији БиХ?!

oOo je napisao:
To je zato što ATVu zgradu plaćaju Ameri, a RTRS ima na raspolaganju samo dio love koji ide od pretplate, ostatak ide državi i PBSu. Tako ti je to kad je država neprijatelj.

АТВ не финансирају Амери, већ је АТВ узео више кредита од различитих банака. Не сјећам се тачне цифре али знам да је кредит узиман управо ради градње зграде. Уосталом, сумњам да би уређивачка политика била оваква каква јесте да ју финансирају Американци. Не видим никакву препреку да РТРС који већ другу годину послује позитивно уради сличну ствар.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2006, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
medi je napisao:
Мени градња зграде није нимало лоша идеја, јер Телеком Српске практично нема свој пословни простор у Бањој Луци. Тренутне пословне просторије ТС се налазе на 7-8 изнајмљених локација у граду, и велике паре (неколико милиона КМ годишње) иду на "станарину", тако да ће сама зграда бити сасвим сигурно исплатива.
Друга ствар, иако се нимало не слажем са политиком пословања ТС, само пословање ће бити доста једноставније и ефикасније јер ће се све налазити на једном мјесту. То ће наравно бити од значаја и за оне који користе њихове услуге.

Ovo ko da je prepisano iz onog telekomovog partijskog lista... Nisam rekao da telekom ne treba imati svoju zgradu, boze sacuvaj, samo kazem da to u ovom trenutku nije najpotrebnija stvar, nek poboljsaju kvalitet usluga i nek spuste cijene a onda nek grade sta god hoce a ne obrnuto.

medi je napisao:
Трећа ствар, у слиједећем периоду имамо приватизацију ТС. Градњом овакве репрезентативне некретнине прије процеса приватизације његова цијена ће се сасвим сигурно увећати много више од уложених 34 милиона КМ за изградњу саме зграде.

Da sam ja baja koji vodi telekom ja bih digao kredit na tih 34 miliona tj. zaduzio bih telekom za tolike pare pa onda kad dodje vrijeme za privatizaciju telekom bi bio u minusu za 34 miliona... uostalom zar zaista mislis da je prava trzisna vrijednost zgrade 34 miliona? Sudeci po prethodnoj praksi guzonja na raznim pozicijama ta suma je naduvana i dio tog novca ide sigurno i u njihove dzepove... a naravno profit gazde Integrala sigurno nije mali ;)

medi je napisao:
Четврта ствар, пошто је приватизација самог ТС неупитна, он ће прећи у руке приватника и његов власник више неће бити Република Српска, а пошто је Федерација БиХ у овом случају много атрактивније тржиште од Републике Српске, нема сумње да би се централа Телекома Српске (који ће тада вјероватно промијенити име) након приватизације преселила у Сарајево. Овако, градњом једне репрезентативне зграде у Бањој Луци то се онемогућава ... итд. итд.

Stvarno ne vidim zasto bi hrpa celika stakla i betona u Banjaluci onemogucavala preseljenje centra telekoma, cak i kada bi se o tome preseljenju razmisljalo. Ko god kupio telekom nece imati problema da izda tu istu zgradu i na njoj zaradi a iduci tom logikom, posto su cijene nekretnina u BL bezobrazno visoke vise bi se isplatilo izdati zgradu i preseliti sjediste u neki drugi manji grad... i zaraditi na tome ;) Ovaj scenario jeste malo vjerovatan ali je isto tako malo vjerovatno da ce neko ako se i nameraci da iseli telekom iz Banjaluke ostati tu samo zbog zgrade...

medi je napisao:
Углавном, колико ја пратим ствар, нема ниједног разлога да се једна оваква зграда (шта више репрезентативна) не изгради.

samo nek naprave dovoljno parking mjesta ;)

medi je napisao:
epek je napisao:

Не разумијем, РТРС је национална телевизија Републике Српске, зашто би се РТВ дом градио у Сарајеву које је у Федерацији БиХ?!

Ne znam koliko pratis razvoj situacije oko izgradnje zgrade telekoma ali ocigledno ne pratis vijesti - RS vise ne postoji, a sta ce nepostojecoj drzavi propagandna masinerija koja uostalom iste price prica kao oni iz sarajeva - cisti duplikat Federalne TV i BHT1, samim tim sasvim je nepotrebna. RTV dom u Sarajevu vec postoji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2006, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Mejdan je napisao:
Utopija je napisao:

Ni ja.

...pa jebem ti onda internet:) Pise sigurno na panou ispred gradilista(kao
sto pise na onoj poljani na kojoj je Lemi Dikado poceo ditigra onu duzgra i sl.)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]