Molim moderatora da ne obrishe temu, jer se ima o cemu i sa razlogom diskutovati...
Jeee! Po jubilarni deseti put, Telekom Srpske je korigovao svoje cijene poziva! Dakle, od sada, jedan minut u off peak zoni, za lokalni poziv, koshta 1,5 pf, dok u peak(jaki saobracaj, 07-19h) koshta 2 pf/ min. Prosta racunica – sat vremena razgovora od 7 ujutru do 7 navece = 1.2 KM, od sedam navece do sedam ujutru – 90 pfeninga. Time je napokon smanjen jaz izmedju dnevnih i nocnih poziva, jaz koji je toliko smetao obicnim korisnicima, i stalno ih sprecavao u njihovoj zivotnoj teznji – ostvarenju sto veceg telefonskog racuna. Svi koji se preko dial-upa vezu na internet, beskrajno su zahvalni telekomu, uz, naravnu, jednu primjedbu, koja nece tek tako proci, i ostace kao crna mrlja na ovom dinom danu! Prosto zvuci nevjerovatno, da Telekom za svoju jubilarnu desetu korekciju cijena poziva, nije napravio barem kakvu zakusku, kakvo skromno slavlje! Pa, za ime boga, ovako velik dogadjaj se mora barem simbolicno obiljeziti!
Sada malo ozbiljnije…
Odem na internet sat vremena dnevno, naveche, sto me koshta 90 pfeninga. Tih sat vremena kod provajdera (blic) platim 64 pf. Primjetil se nesto simpaticno? DA! JER PLATIM MARKU I PO PO SATU ZA NAJOBICNIJI KUCNI DIAL-UP! Sat interneta u igraonicama je 1.50 KM, u internet klubovima takodje, negdje je malo skuplji, 2 KM/h.
Trideset dana puta marka i po = 45 KM mjesecno… Sjajno! Mocni dial-up, koji naprosto trga stranice koliko ih brzo otvara, i prozdire downloadove, sa svojih zastrasujucih 4 kb/sec… Prijatelji, cini mi se da cu nakon ovog, lagano okrenuti blic (ovo nije reklama), i zamoliti ih da mi uvedu wireless… 35 KM mjesecno, gospodska, brza veza, 2 GB mogu skinuti sa neta, a znam da onim DRAGIM LJUDIMA iz telekoma necu placati bruka visoke racune.
No, to sam samo ja…
PA JEL TO NORMALNO?!?!? DOKLE!?!?!?
_________________ The wounds of war run deep, cutting across generations. But there is always the hope of healing, so long as there are souls among us whose hearts are more full of love than hate.
|