banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 13:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Okt 2005, 08:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Molim moderatora da ne obrishe temu, jer se ima o cemu i sa razlogom diskutovati...

Jeee! Po jubilarni deseti put, Telekom Srpske je korigovao svoje cijene poziva! Dakle, od sada, jedan minut u off peak zoni, za lokalni poziv, koshta 1,5 pf, dok u peak(jaki saobracaj, 07-19h) koshta 2 pf/ min. Prosta racunica – sat vremena razgovora od 7 ujutru do 7 navece = 1.2 KM, od sedam navece do sedam ujutru – 90 pfeninga. Time je napokon smanjen jaz izmedju dnevnih i nocnih poziva, jaz koji je toliko smetao obicnim korisnicima, i stalno ih sprecavao u njihovoj zivotnoj teznji – ostvarenju sto veceg telefonskog racuna. Svi koji se preko dial-upa vezu na internet, beskrajno su zahvalni telekomu, uz, naravnu, jednu primjedbu, koja nece tek tako proci, i ostace kao crna mrlja na ovom dinom danu! Prosto zvuci nevjerovatno, da Telekom za svoju jubilarnu desetu korekciju cijena poziva, nije napravio barem kakvu zakusku, kakvo skromno slavlje! Pa, za ime boga, ovako velik dogadjaj se mora barem simbolicno obiljeziti!

Sada malo ozbiljnije…
Odem na internet sat vremena dnevno, naveche, sto me koshta 90 pfeninga. Tih sat vremena kod provajdera (blic) platim 64 pf. Primjetil se nesto simpaticno? DA! JER PLATIM MARKU I PO PO SATU ZA NAJOBICNIJI KUCNI DIAL-UP! Sat interneta u igraonicama je 1.50 KM, u internet klubovima takodje, negdje je malo skuplji, 2 KM/h.
Trideset dana puta marka i po = 45 KM mjesecno… Sjajno! Mocni dial-up, koji naprosto trga stranice koliko ih brzo otvara, i prozdire downloadove, sa svojih zastrasujucih 4 kb/sec… Prijatelji, cini mi se da cu nakon ovog, lagano okrenuti blic (ovo nije reklama), i zamoliti ih da mi uvedu wireless… 35 KM mjesecno, gospodska, brza veza, 2 GB mogu skinuti sa neta, a znam da onim DRAGIM LJUDIMA iz telekoma necu placati bruka visoke racune.
No, to sam samo ja…
PA JEL TO NORMALNO?!?!? DOKLE!?!?!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 09:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Koliko sam ja cuo, u planu su posebne (citaj znatno nize) tarife za dial up pristup Internetu, tj. prema ISP-ovima. Jer po ovome sada ispade jeftnije na net ici preko anonimnog dial up-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 09:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Josh to nije nishta, bar shto se tiche Telekoma. Josh skuplja tarifa krece od 1. novembra, a shta ce da bude od Nove godine, ne smijem ni da zamislim.

A shto se tiche nas na ISP-ovima, dial-up lagano odumire, upravo zbog tih astronomskih Telekomovih cijena.

ASUS GTX 580 w/ Samsung S27A550H 27" LED
Cooler Master HAF X w/ Cooler Master 1000W
Razer Lycosa w/ Razer DeathAdder w/ Razer Chimaera

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 09:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Jebem te zivote.... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ma nema sta, ludnica ziva...stvarno ne znam za koji kurac placam i internet i telefon i sve ostale fazone...kontao sam do sad da je wireless samo za bogatune al kad malo bolje pogledam...Pa kako covjek onda da ne poludi...dragi nas telekom...najbolje bi bilo da svi korisnici telekoma fino skupe pare pa naprave konkurentsku firmu i svi bi bili zadovoljni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 11:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Ne može stari, monopol je monopol ... a zdrava konkurecija se ne dozvoljava ...

ASUS GTX 580 w/ Samsung S27A550H 27" LED
Cooler Master HAF X w/ Cooler Master 1000W
Razer Lycosa w/ Razer DeathAdder w/ Razer Chimaera

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
a drzave nam u p....m.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
I_am je napisao:
a drzave nam u p....m.....

o ovome se raspravlja vec na internet servisima i jos pokojoj temi.

ali da je novost jeste a takodje i desavanje :)

jos mlao pa ce internet biti k'o hot line

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Bruka.
Wireless.Pa eto, imam ga nesto vise od godinu dana, i bilo je sve ok. Sad jako cesto puca veza (svakih par minuta) i nisam jedini, jer sam primjetio da se i drugi zale (http://www.helpdesk.blic.net) mada nekima je sve ok. Nije ni blic.net cjecka, trpaju sve vise korisnika, a nemaju dovoljno kapaciteta za to, samo da uzmu pare. I kad se narod zali, onda kazu, kao na neboderu ima i drugih antena sem blic.net-ovih. Pa te iste antene bile su i prije, a net je bio ok. Kasnimo za svijetom sto se tice neta minimum 10 godina.

Ono teol, kad furaju nesto adsl. Adsl p.m. Pa brzina 512 je 75 KM , 5gig protoka je 75KM sto = 150KM mjesecno. A neko rece ovde na forumu , da za te pare u Sloveniji 10/1 mbit flatrate. Kakav crni adsl.

Ajd wireless je nesto jeftiniji, e sad da jos dobijes to sto platis, pa moze proci, al ovako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 22:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
po svemu navedenom ostaje nam se da se konektujemo na net putem dimnih signala, ali imam osjecaj da ce Telekom da nas tuzi jer je i to sigurno njihov domen pa cemo time da krsimo zakon :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 23:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Koliko sam čuo ovo je samo jedan u nizu planiranih poskupljenja koje slijede. Radi se polako i planirano na izjednačavanju cijena međunarodnog i lokalnog razgovora, ili njihovom približavanju. Valjda jednim dijelom zbog toga što hoćemo da pokažemo da smo "zreli" za EU, jer kod njih je valjda nekako tako. Prijatelj koji je bio u Španiji je pričao sa Bosnom za 9 centa (18 feninga) minut, dok im je lokalni razgovor skup. Zato na zapadu gdje mobilna telefonija ima jaku konkurenciju (npr. Britanija) svi više koriste mobilne telefone. A možda ima veze i sa sve više stranih kompanija ovde koje hoće da jeftino pričaju na međunarodnoj liniji, pa će međunarodni razgovor padati a lokalni rasti, ali će se sresti valjda iznad sredine. Tako sam nekako razumio ono što sam čuo.

Sve u svemu milina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ja danas odrzao neku prezentaciju staroj i kumi o cijenama tel razgovora da se ne bi vadio listing iduci mjesec. njih dve kad se nastave, ne daj Boze da ti hitna ili vatrogasci zatrebaju...

za medjunarodne razgovore skype zakon.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2005, 00:17 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2005, 07:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Hvala tebi na informaciji,ja se još nisam bavio tom analizom samo pogledam račun malo kome "mame" se napominjem i odem da platim. Ali u svakom slučaju hvala treba znati osnovne podatke. :wink:

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2005, 09:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
cudno mi ovo, kazu poziv na mobis mrezu 12 feninga minuta, ovo cisto ne vjerujem, jer bi morao visiti non stop i pricati sa mobilnim da dobijem onolike cifre na racunu... :roll:
zna li neko koliko su bile ranije cijene? cini mi se da je impuls trajao 3 minute i kostao 3 feninga, dakle minut je bio fening, a po toj logici poskupljenje je duplo...
neka me neko ispravi ako grijesim?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2005, 11:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
zna li neko koliko su bile ranije cijene? cini mi se da je impuls trajao 3 minute i kostao 3 feninga, dakle minut je bio fening, a po toj logici poskupljenje je duplo...
neka me neko ispravi ako grijesim?

plakaces kad cujes...
do 1998. ili godinu manje vise, nebitno, od 19 do 07 casova, jedan poziv = jedan impuls (da, i meni se plakalo kada sam to cuo!).
Ja se dalje sjecam listinga koje sam gledao, gjd je jedan impuls anveche bio 12 min, i impuls je bio znatno jeftiniji nego sada. To je bilo prije 3 godine cini mi se. Uglavnom, sjecam se da je po danu sat vremena kostalo 30 pf, a naveche 15 pf. I da se moglo uzivati uz nalog na URC-u za sitne pare (kao sada kod blic-a flat rate dial up).
Sada ce sat vremena po danu koshtati 120 pf, a ne tako davno koshtalo je 30 pf... Umrecu od srece!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2005, 12:14 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2005, 13:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
Yoy yoy ... pa stvarno ima svakakvog kiselog naroda ..... Pa vas kad bi neko placao da surfate net-om opet bi nasli zamjerke ... Na Teol-u se mjesecno moze izmusti 150 sati besplatnog interneta ... plus razne privilegije
koje imaju student i djaci itd itd .... Mislim da su cijene realne ...
Za ozbiljnije surfere - wireless majka .... modem je samo za ne daj Boze ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2005, 13:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
daj podijeli sa nesretnom i neinformisanom nacijom kako se moze doci do 150 sati besplatnog neta i to kod najvecih pljackasa u drzavi nasoj ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2005, 13:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
Eeee, drug moj ... samo prdeckate, vodite prazne price ... a nimalo se ne potruditi ni da pridjete istini .. Ovo za 150 sati bepslatnog neta na Teol-u traje minimalno 3-4 godine *kad sam prvi put otvorio nalog* .. tj. nista novo ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]