banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Sep 2005, 09:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Šta se desi kod nas kad čovjeku dođe :-?
У БAЊОЈ ЛУЦИ УХAПШЕН AЛЕКСAНДAР ПОПОВИЋ ЗБОГ УНИШТAВAЊA ОПРЕМЕ "ЕУРОМЕДИКA"

ПОКУЦАО, УШАО И СВЕ ПОЛУПАО

Према процјени власника ове здравствене установе Ђорђа Милојевића штета већа од милион марака. Поповић је све признао, а у циљу истраге још нећу да откривам мотив оваквог поступка, рекла тужилац Санда Јосић

БAЊA ЛУКA - Aлександар Поповић (28) из Поткозарја код Бање Луке полупао је у уторак навече опрему и комплетан инвентар у здравственој установи "Еуромедик" због чега је окружни тужилац Санда Јосић предложила да му се одреди притвор у трајању од мјесец дана.
Јосићева је потврдила нашем листу да се Поповић терети за кривично дјело оштећење туђе ствари.
- Поповић је, приликом саслушања, у потпуности признао кривично дјело које му се ставља на терет. У циљу истраге још нећу да откривам мотив оваквог поступка осумњиченог. Одлуку о притвору донијеће судија за претходни поступак Основног суда у Бањој Луци - казала је Јосићева.
Она додаје да је изјаву тужилаштву дао и оштећени Ђорђе Милојевић који је још увијек под шоком од овог догађаја, јер је уништена вриједна опрема која није била осигурана.
Aлександар Поповић дошао је у уторак око 19 часова у "Еуромедик", врата су била закључана јер је већ био крај радног времена, али га је медицинска сестра Биљана Вјештица пустила у амбуланту.
- Он је куцао на врата и ја сам погледала кроз прозор. Момак је био фино обучен и дјеловао је нормално. Када сам му рекла да затварамо, он је питао може ли ући да наручи преглед за сутра и ја сам га пустила - прича Биљана Вјештица.

--------------------------------------------------------------------------------

ПAЦИЈЕНТ
Медицинске сестре у "Еуромедику" испричале су нам да постоји могућност да је Aлександар Поповић био један од њихових пацијената.
- Не могу са сигурношћу потврдити да ли је он стварно био наш пацијент. Међутим, његов лик ми је познат и сигурно сам га раније виђала, само не знам гдје тачно. Могу рећи да сигурно није имао неки ваљан разлог да учини нешто овако - истиче медицинска сестра Свјетлана С.
Она каже да су се попели уз степенице, а онда је она прошла иза пулта, како би узела његове податке. Када га је питала како се зове он је из неке торбе почео да вади нешто.
- Помислила сам да човјек тражи неке налазе или упутницу. Међутим, он је извадио неки завежљај у којем је била цигла и почео је да лупа по стварима. Ужасно сам се препала и покушала сам да га смирим, али он се није обазирао на мене и наставио је да разбија - присјећа се Вјештица.
Осим Вјештице, у амбуланти је била још медицинска сестра Свјетлана Савичић. У тренутку када је Поповић почео да разбија инвентар, Савичићева је била у другој просторији. Она каже да је у једном тренутку чула ломљаву, а онда је зачула глас њене колегинице која је молила Поповића да не разбија.

СВЕ ПЛAНИРAНО
Aлександар Поповић уништио је комплетан систем података о пацијентима и власник "Еуромедика" Ђорђе Милојевић вјерује да је напад унапријед испланиран.
- Нападач је тачно дошао пред крај радног времена када у амбуланти нема никог, осим медицинских сестара. Можда га је и неко послао. Aли када сам га пред полицијом питао за кога ради, није желио да одговори - казао је Милојевић.
- Све се догодило муњевитом брзином. Када сам ушла у чекаоницу, видјела сам човјека како држи велики, масивни сто и с њим лупа све око себе. То је невјероватна снага... Страшно сам се уплашила и, заједно са Биљаном, почела сам да бјежим према излазу. Док смо трчале комади стакла су падали по нама. Било је страшно - говори Свјетлана Савичић.
Запослене истичу да је Aлександар Поповић разбијао све редом, али да ни у једном тренутку није напао њих двије.
Када су изашле напоље звале су у помоћ. На њихову срећу у близини су се нашла два полицајца. Одмах су ушли у амбуланту и ухапсили Поповића.
Власник здравствене установе "Еуромедик" Ђорђе Милојевић каже да је у овом нападу разбијена најсавременија медицинска дијагностичка опрема. Њена вриједност, према ријечима власника, процијењена је на око милион марака, ако не и више.
- Ово је, у двије године, већ трећи пут да се овакве ствари дешавају "Еуромедику". Први пут је у нашу другу амбуланту бачена бомба и тај случај до данас није расвијетљен. Други пут полиција је ухватила провалника, али никада нису рекли ко је кривац, нити су ми послали неки записник како би ме обавијестили о томе - вели Милојевић.
Он додаје да не зна шта је мотив напада и каже нико нема разлога да напада "Еуромедик", јер то није кафана него здравствена установа у којој се пружа помоћ људима.

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 09:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
A mene niko ne slusa, kada kazem da je posao med ses izuzetno naporan i zahtjevajuci :lol:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 09:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 12:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 09:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kakav priglup komentar :roll: Gdje se to lijeci za dzaba? :o To sto je nasa drzava otisla u qrac ne znaci da je medicina besplatna :roll: Cuj odakle mu za aparate? Otkud ti znas kako i koliko je on radio da bi dosao do tih aparata? Da li je uzeo kredit? :roll:

Nigdje na svijetu nema, samo kod naseg svijeta , da ti guraju nos u tanjir i novcanik :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 09:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 12:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 10:00 
Bezveze je davati komentare kada ne znamo zashto je to covjek uradio....ne vjerujem da je bio psycho bolesnik poshto se fino ponashao, to jest bilo je isplanirano.

Ja kontam da su ga zajebali za lijechenje il nesto tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 10:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Rodrigez, vidim vjerujes u ideale :wink: Predpostavljam da si mlad i da ima potencijala u tebi ... Idi, brate, zavrsi medicinu, zaposli se kao doktor i do mile volje sprovodi Hipokratovu zakletvu :D I javi, da se zna gdje je - besplatno lijecenje :drinking:

P.S Sta bi sa silnim ginekolozima koji rade abortuse :roll: da se svi drze Hipokrata :-? Milioni bi zivjeli na aparatima, prezivljavajuci dan kao biljke.. Radjali bi se bogalji ... :roll:

Ne budi bukvalista :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 12:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 10:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sporiRodrigez je napisao:
ah srce medicina nije za svakog (u to si se uvjerila i sama pa si danas isfrustrirana osoba sobom),

Uf, sad si mi ga suknuo :lol: :lol: Vidim, bice nesto i od tebe, cim sa 23 razmisljas sta i kako dalje :lol: Imas mahanje od isfrustrirane medicinarke :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 10:19 
Ma razumijem ja da se sve placa pa tako i ljecenje i ostalo,ali druga je stvar kada su derikoze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 12:41, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 10:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
recimo da sam vrlo upucen u desavanja u bolnici i da je ovako nesto bilo za ocekivati. evo jedan primjer. baba mi skoro ganjala nalaze pred operaciju i za koju god pretragu se raspita eto idite tamo. u bolnici ima i dopler i uzv krvnih sudova i ovo i ono ali nema doktora ili je pokvareno ili je ovako ili onako. e onda odes tamo a ono isti ti doktori te cekaju nasmijani i ljubazni. jedan pregled 60KM, drugi 40KM, treci 25KM,. ....a imas osiguranje..
naravno da ces da polupas sve zivo. recimo ocna poliklinika radi od 10 do 11 iako im je radno vrijeme od 8-16:00 a pogadjajte gdje su doktori prije i poslie tog njihovog "radnog vremena"

hipokratova zakletva ne govori da neko radi dzaba niti treba da radi dzaba ali treba da RADI.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 10:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sve je to do drzave i politike :-? Ako je sam nacelnik idiot, kako ce ostali radnici biti ok? :roll: Cinjenica je da su aparati na Paprikovcu prije 10 god bili za smeca, mogu da mislim kakvi su tek sada :cry: Sve je postalo privatizacija, pa i medicina ( nazalost), ali smatram da to nije do doktora.. Problemi su u vrhu :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 10:38 
indijanka je napisao:
Problemi su u vrhu :roll:

bravo...to i ja hocu da kazem...

Meni je deda slomio nogu i trebao ici na rendgen, medjutim morao chekati 2 sata zato shto aparat nije bio ispravan. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 12:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
mangia je napisao:
recimo da sam vrlo upucen u desavanja u bolnici i da je ovako nesto bilo za ocekivati. evo jedan primjer. baba mi skoro ganjala nalaze pred operaciju i za koju god pretragu se raspita eto idite tamo. u bolnici ima i dopler i uzv krvnih sudova i ovo i ono ali nema doktora ili je pokvareno ili je ovako ili onako. e onda odes tamo a ono isti ti doktori te cekaju nasmijani i ljubazni. jedan pregled 60KM, drugi 40KM, treci 25KM,. ....a imas osiguranje..
naravno da ces da polupas sve zivo. recimo ocna poliklinika radi od 10 do 11 iako im je radno vrijeme od 8-16:00 a pogadjajte gdje su doktori prije i poslie tog njihovog "radnog vremena"

hipokratova zakletva ne govori da neko radi dzaba niti treba da radi dzaba ali treba da RADI.

na ovo sam odmah pomislila kad sam procitala text u " glasu ".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Mrzim Polikliniku, a sad je josh gore kad je pochela ova porodichna medicina..... :roll: Kada sam vadila nalaze za operaciju slijepog crijeva, trebala sam raditi ultrazvuk stomaka. Na Poliklinici se trebalo chekati2-3 sedmice, a uzasno je neuredno i prljavo unutra. I to platish 15 km sa ovjerenom knjizicom. Ja nisam mogla chekati, naravno... Samo bi mi trebalo da mi pukne slijepo crijevo chekajuci..... I tako sam ja otishla u Intermedik i tamo su mi bash puno naplatili (mislim 40 km). I ja sve nalaze koje sam prikupila odnesem kod doktora u Polikliniku i kazu mi da sam dobro i da ne treba operacija. Ajd dobro, oni su doktori.... Opet meni par dana kasnije pozli u po noci, odvedu me na hirurgiju i ja odlezim 3 dana, opet nece da operishu.... Btw, neki momak taj dan zamalo nije umro jer ga na vrijeme nisu smjestili.... I tako, odem ja kuci.... Ajd dobro, sva sreca, izgleda da ja imam neke hronichne bolove, pa da nije bila ni potrebna operacija... Inache, izbjegavaju sve moguce tamo na Poliklinici, samo da se neko ne bi lijechio na osiguranje.......Slika
Ja kod ochnog idem privatno jer nosim sochiva, tamo na Poliklinici ni to ne bih mogla dochekati. Kad sam za vozachki trebala vaditi ljekarsko jedva sam na red doshla....... :roll: Prljavo je i tamo, uzas zivi.......
I kod ginekologa idem privatno, moja sestra jednom otishla na Polikliniku, mislila se na osiguranje provuci.... Kad tamo, ne lezi vraze, sve zene zajedno shire noge, sva vrata shirom otvorena, prljavo..... Pobjegla je glavom bez obzira..... Inache mrzim doktore, a Poliklinika je pravi horor..... Shto se tiche Euromedika, pa ok je tamo, moj tata tamo vadi krv svaki mjesec.... Naravno, ti elementi koji njemu trebaju nemaju da se izvade kod drzavnog.... Eto, kakva drzava - takvi i doktori.....SlikaSlika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 14:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
Sigurno da ni euromedik nije cist....To im se desava vec nekoliko puta...Sto drugim ljudima ne lupaju radje?Zna se kome se lupa...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
vise me nista ne moze iznenaditi,a cinjenica da lopovluk hara... :lol: a isto tako sve i da hoces pristojno raditi u drzavnoj bolnici nemas s cim pa si onda nadrndana med sestra :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 14:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kako god okrenes, sestre su nadrndane :lol: Vidis kako me Rodrigez nalijepi :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]