banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 23:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Svecano otvaranje..
PostPoslato: 10 Nov 2004, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Povodom otvora obnovljene Arnaud pasine damije u Banjaluci pozivam sve ljude dobre volje bez obzira na naciju da prisustvuju ovome svecanome dogadaju,,,,

Arnaud pasina dzamija je najstarija dzamija u Banjaluci, bila sagradena je 1338,, Srusena na je novembra 1993,,a njen ponovni sjaj zasijace 14 novembra,,inace drugoga dana bajrama.

Svi ljudi dobre volje su pozvani,,,

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2004, 17:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Nemoj me pogresno shvatiti,mislim da bi bilo pametnije da otvorite Arnaudiju i da ne pravite od toga kulturni dogadjaj godine.I sa Ferhadijom je moglo biti drugacije da niste radili to sto ti radis.Vjeruj mi ili ti to dobro znas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2004, 18:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
Kad čovjek sve sabere i oduzme shvati da nas je Bog iz nekog samo njemu shvatljivog razloga postavio ovde da živimo jedni pored drugih. Možda je to iz razloga da sami vidimo koliko smo ljudi i koliko ćemo imati snage da se upoznam i oprostim jedni drugima.

Tebi Damire želim sve najljepše u životu i istinski poštujem tvoj stav i veličinu, činjenicom da si se potpisao svojim punim imenom, nadajući se iskreno da si to uradio iz najdobronamjernijih pobuda.

Neka Vam Arnaud pašina džamija donese mnoge radosti za mnoga ljeta!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2004, 09:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala prijtelju Polaris na ljepim rijecima,,,nadam se da ces svojim dolaskom uljepsati dan otvaranja,,,

A ako nekome smeta sto se Arnudija otvra to je njegov problem,,,,,

Svi su pozvani,, a ljudi bez obzira na ´naciju neka dodu svakome ce prijatno biti,,,Svima koji istinski vole Banjaluku...

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2004, 10:12 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2004, 21:34
какве везе има љубав према Бањалуци са љубави према арнаудији ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2004, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Moram reci da je zaista lijepo sto ce se arnaudija otvoriti,ali zamolio bih sve da od toga ne prave politicki dogadjaj kao sto je napravljen sa ferhadijom,jer je i tada moglo proci sve mnogo bezbolnije i kulturnije da nezavisne novine i slicni mediji nisu dizali toliku prasinu !
Otvara se dzamija ! O.K. lijepo,postujem,svaka cast , ali nemojmo provocirati i dovoditi u Banjaluku 15 autobusa muslimana koji nikada u Banjaluku nisu krocili ! Jos jednom kazem lijepo je sto se dzamija otvara ali uradite to dostojanstveno i kulturno bez provokacija... SRECNO

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2004, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
cekaj malo

dzamija sagradjena 1338

e, pa to ne moze biti...turci tada nisu bili na ovim prostorima, mislim na bosnu i hercegovinu. prvi put upadaju u hercegovinu 1388 kada su kod bilece porazeni od vojvode vlatka vukovica.
inace, na balkan prodiru tek polovinom 14 vijeka.
zato mi je totalno nejasno, kako su uspjeli sagraditi dzamiju 1338 u banjaluci. smijsno. ili je u pitanju stamparska greska.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2004, 09:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2004, 16:31
Kosovska bitka je bila 1389... a sad da je dzamija sagradjena 1338 u to nesto nevjerujem. Ispod Ferhadije je pronadjen temelj crkve. Da mozda nije 1338 sagradjena crkva, srusena pa onda Arnaud dzamija sagradjena na tim temeljima i sad se vodi kao dzamija iz 1338 godine?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2004, 16:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Damire ja bih te zamolila ako nije problem da napišeš kakav je "program" otvaranja džamije Arnaudije.
Logično razmišljajući dolazim do zaključka da se vjerski objekti otvaraju molitvom, pa ne vidim svrhu pozivanja svih ljudi "bez obzira na naciju i vjeroispovijest". 8)
Otvorite vi džamiju i pomolite se Alahu/Bogu kako god, ne vidim zašto vam je potrebna hrišćanska "publika"?
Voljela bih da sve prodje u najboljem redu, da se ne ponovi maj 2000.
Meni je Banjaluka jednako draga i sa džamijom i bez nje, jedan vjerski i kulturni objekat više..odnosno obnovljen..super, dobiće Banjaluka i Ferhadiju, nadam se, ali besmisleno(većina ljudi ne samo u Banjaluci to shvata kao provokaciju) je "dijeliti pozivnice" za otvaranje, jer sumnjam da će i jedan hrišćanin otići Bogu da se pomoli u džamiju, niti ljudi ovdje čeznu da gledaju vas kako se Bogu molite.
neka vam je sretno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2004, 05:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
ma bash da vidim kod ce od srba doci da uvelicha ceremonijal!? tako su boshnjaci i onda kad je ferhadiju trebalo obnoviti izabrali DJURDJEVDAN chisto da provociraju Srbe,a sve u cilju da se demonizuje RS jer su znali kakva ce biti (opravdana) reakcija srpskog naroda! Shto se mene tiche ovakvi pozivi da prisustvujem ceremoniji mi idu na qrc! iako nemam nishta protiv obnavljanja verskih objekata, dodje mi da odem i prikljuchim se masi koja ce sve to razjebati!!!!!!

TUZLA!!!!! kako je proshao pokushaj da se polozi cvece i venci za poginule vojnike????? e pa braco boshnjaci zivela vam arnaudija i chuvajte glave!!!!!!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2004, 12:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Sve je to ok dok ne podje hodza da "moli" (mada meni to vise zvuci kao jaukanje - bez uvrede). Nisam sovinista, skoro sam bio u federaciji i bas mi je bilo neprijatno kada sam cuo hodzu na razglasu kako moli...ne zato sto je u pitanju islam, bilo koja religija na kojoj neko jauce da bi ga u okolnih pet kilometara culi mi se ne svidja.
Kako su molili prije zvucnika i mikrofona nek tako mole i sada, valjda mole za sebe a ne za druge. Dok je bilo crkve bilo je i zvona, sada ta ista zvona zvone, ali ne toliko dugo i tolikom jacinom.
Toliko o pridrzavanju njihovih drevnih obicaja, da ne spominjem ostale...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2004, 14:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
AdelonE je napisao:
ma bash da vidim kod ce od srba doci da uvelicha ceremonijal!? tako su boshnjaci i onda kad je ferhadiju trebalo obnoviti izabrali DJURDJEVDAN chisto da provociraju Srbe,a sve u cilju da se demonizuje RS jer su znali kakva ce biti (opravdana) reakcija srpskog naroda! Shto se mene tiche ovakvi pozivi da prisustvujem ceremoniji mi idu na qrc! iako nemam nishta protiv obnavljanja verskih objekata, dodje mi da odem i prikljuchim se masi koja ce sve to razjebati!!!!!!

TUZLA!!!!! kako je proshao pokushaj da se polozi cvece i venci za poginule vojnike????? e pa braco boshnjaci zivela vam arnaudija i chuvajte glave!!!!!!!!!!!!

"OPRAVDANA REAKCIJA"--SRPSKOG NARODA :D
Kamenovati starce je po tebi opravdana reakcija .Pokazali ste jos jednom cuvenu hrabrost srpskog naroda kada su u pitanju starci,zene i djeca .

Druga stvar-- Momak je lijepo napisao SVI LJUDI DOBRE VOLJE SU POZVANI---
To niukom slucaju neznaci nekakva specijalna pozivnica samo za pravoslavni narod,a ponajmanje pokusaj provokacije.Ja sam licno prisustvovao otvaranju nekoliko dzamija u RS i mogu vam reci da je u svakom slucaju prisustvovalo velik broj pravoslavni,katolika i ostalih ne Muslimana.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2004, 11:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Postavljane kamena temeljca za Ferhatpasinu dzamiju nebi komentirao,,bilo je sta je bilo,,,,Sramota i to je sve...

Druga stvar,, otvorena ja Dzamija na Hisetima,,inace prva dzamija koja je srusena bila u BL,,poznatija kao Pecinska dzamija...Malo ruzno vrijeme bilo ali puno se okupilo raje,,,Bilo je preljepo.

Arnaudija je trebala da bude isto taj dan otvorena ali odgodeno je za ljeto 2005,,imaju jos neke poslove da privrse kraju,,,

Necu da komentaricem ove ove politicare i nacionaliste,,,

Za kraj samo jednu cinjenicu,,U Banjaluci je uvjek bilo i crkva i dzamija i uvjek ce ih biti,,,A za mene su ljudi koji nepostuju tudu vjeru primitivci jeli tako nepostuju ni svuju vjeru,,,,,

Pozdrav svima..

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2004, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
ne radi se o postivanju vjere radi se o zavijanju 2 -3 puta dnevno sa raketa....kao gradjevine mi ne smetaju....ali zar nije dovoljna jedna u bl...zar im treba u svakom naselju po 2......i kad krenu zavijati gori banjaluka....jeziv zvuk i odvratan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2004, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Mislim da je receno i previshe, znaci bila je to novost, sad vishe nije i svaka dalja diskusija vodi samo u nacionalno/politicko prepucavanje kojem nema kraja a kojem nije mjesto na forumu Novosti.

s toga... EOD

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]