banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Nov 2021, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Pečenko je napisao:
danijell je napisao:
Ima li od ovih ikakva pohvala za ovu našu vlast koje se bavi koronom pa skoro najliberalnije u Evropi. Dobro, ima i to svoju cijenu. Evo u Srbiji u septembru 35% više umrlih nego prošle godine koja je isto bila korona godina... Ali to je cijena koju smo spremni da platimo, zar ne? Za ignorisanje lažne pandemije.

Citiraj:
Broj umrlih u Republici Srbiji u periodu januar - septembar 2021. godine iznosio je 93 713 i, u odnosu na isti period prethodne godine, kada je broj umrlih bio 78 445, beleži se rast od 15 268 ili za 19,5%.

С тим што у периоду од почетка до појаве случајева код нас прошле године нисмо ни имали заражене, док у истом периоду ове године је корона "трајала" сво вријеме и успут смо имали талас са посљедњим локдауном код нас тада... Отуда можемо наћи разлог за ту разлику.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 14:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
Pečenko je napisao:
danijell je napisao:
Ima li od ovih ikakva pohvala za ovu našu vlast koje se bavi koronom pa skoro najliberalnije u Evropi. Dobro, ima i to svoju cijenu. Evo u Srbiji u septembru 35% više umrlih nego prošle godine koja je isto bila korona godina... Ali to je cijena koju smo spremni da platimo, zar ne? Za ignorisanje lažne pandemije.

Citiraj:
Broj umrlih u Republici Srbiji u periodu januar - septembar 2021. godine iznosio je 93 713 i, u odnosu na isti period prethodne godine, kada je broj umrlih bio 78 445, beleži se rast od 15 268 ili za 19,5%.

Danjamin je napisao:
Nego šta, bilo bi ili vakcinacije ili sjedi u kući. Šta misliš kako su 72. za par dana vakcinisali 18 miliona ljudi. Uglavnom, meni je šokantno i žalosno da u 21. vijeku postoje ljudi kao ti koji ne vjeruju u nauku. Ne znam da li je to do kućnog odgoja, slabog obrazovanja, okoline ili šta već. A kad već pričaš o strahu, meni se čini da si ti taj koji se plaši. Ili se inatiš iz ko zna kog razloga. Realne razloge nemaš, jer sigurno si dosad masu puta popio terapiju lijekovima od kojih svaki ima bar jednu ozbiljnu nus pojavu, o alkoholu, duvanu i rekreativnim drogama da ne pričam.

Covid vakcina je eksperimentalna, nevezano što je odobrena. Ljekovi i vakcine koje su u široj upotrebi, nisu eksperimentalne, već ispitane i odobrene na ispravan način. I vakcina za gripu. Toliko o tvom obrazovanju i poznavanju nauke.
Nego, za tebe je u redu da sa kovid potvrdom širiš zarazu dalje ?

Umetnik je napisao:
Castra je napisao:
U Austriji lockdown za sve od ponedeljka, od 01.02.2022. obavezna vakcinacija najavljena...

Идемооуу, смрт народу, слобода фашизму 8)

Samo jako. 8)

Aj' se ti malo raspitaj o procedurama za uvođenje novih vakcina ili lijekova. Svaka vakcina ili lijek su naravno na početku "eksperimentalni". Šta ti misliš da su oni to nabrzaka smućkali i vozi? Korona virusi kao takvi su nauci poznati od 1930. godine, i na istima se radi decenijama, od strane ljudi koji znaju šta rade, koji se time bave cijeli svoj život. Uostalom, nema potrebe da uopšte raspravljamo o tome, jer se vakcinacija sprovodi već 8-10 mjeseci i dokazano je efikasna u sprečavanju teških simptoma. Da li postoje ljudi kod kojih vakcina ne proizvede dovoljan broj antitijela? Postoje, ali isto tako postoje ljudi koji ni nakon preležanog covida ne proizvedu dovoljan broj antitijela pa se u roku od 2-3 mjeseca zaraze dva puta. Međutim, generalno gledano, vakcina se (u nažalost ograničenom vremenskom periodu) pokazala efikasnom. Za mene je to i više nego dovoljan dokaz i razlog da se vakcinišem.
A za ovo da s potvrdom širim zarazu... znaš kako se kaže, ljudi polaze od sebe. To što bi se ti tako ponašao ne znači da bi i ja i ostali. Nikad nisam bila taj tip, makar i da je u pitanju obična prehlada, uvijek gledam da izbjegavam kontakt s ljudima u tom periodu.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 14:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

A što se tiče naše vlasti i načina na koji se nose s pandemijom (pri tome mislim i na ove iz opozicije), malo je reći da su smiješni i da prvenstveno razmišljaju o izborima iduće godine, te kako da se što manje zamjere glasačima. Upravo to je razlog velikog procenta smrtnosti, niskog procenta vakcinacije. Njihova nesposobnost.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pečenko je napisao:
danijell je napisao:

Citiraj:

Ja sam napisao u septembru. Ne do septembra. Možda je ovako jednostavnije.

Citiraj:
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 15:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pečenko je napisao:
Evo još vijesti.

Citiraj:
Portugal razmatra nove restrikcije, a ‘nemaju više koga cijepiti‘. Premijer: ‘Treba reagirati odmah!‘

:lol:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... h-15121805

Tri puta manje novozarazenih nego u Austriji sa slicnim brojem stanovnika.
Pri tome broj onih koji su dobili trecu dozu nije velik.

Nego u pravu si u vezi tvog pitanja za drugaricu Danju. Nisu potrebne niakkve mjere, nista.
Ko zeli da se vakcinise - bujrum, ko zeli da se ugusi nevakcinisan - bujrum.
Mislim, sto bi vakcinisani stitili nevakcinisane? Realno.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Danjamin je napisao:
Aj' se ti malo raspitaj o procedurama za uvođenje novih vakcina ili lijekova. Svaka vakcina ili lijek su naravno na početku "eksperimentalni". Šta ti misliš da su oni to nabrzaka smućkali i vozi? Korona virusi kao takvi su nauci poznati od 1930. godine, i na istima se radi decenijama, od strane ljudi koji znaju šta rade, koji se time bave cijeli svoj život. Uostalom, nema potrebe da uopšte raspravljamo o tome, jer se vakcinacija sprovodi već 8-10 mjeseci i dokazano je efikasna u sprečavanju teških simptoma. Da li postoje ljudi kod kojih vakcina ne proizvede dovoljan broj antitijela? Postoje, ali isto tako postoje ljudi koji ni nakon preležanog covida ne proizvedu dovoljan broj antitijela pa se u roku od 2-3 mjeseca zaraze dva puta. Međutim, generalno gledano, vakcina se (u nažalost ograničenom vremenskom periodu) pokazala efikasnom. Za mene je to i više nego dovoljan dokaz i razlog da se vakcinišem.
A za ovo da s potvrdom širim zarazu... znaš kako se kaže, ljudi polaze od sebe. To što bi se ti tako ponašao ne znači da bi i ja i ostali. Nikad nisam bila taj tip, makar i da je u pitanju obična prehlada, uvijek gledam da izbjegavam kontakt s ljudima u tom periodu.

Ljudi znaju šta rade, korona virusi poznati... :lol: Porodica korona virusa jeste poznata, ali ne na način da je pravljen lijek ili vakcina, barem ne za covid.
Koliko traje razvoj vakcine ? Znači klinička ispitivanja, pa do odobravanja u praksi ? Napisala si da nije ''nabrzaka''. 8)

Naravno da nema potrebe da se raspravljamo, jer ti i ne odgovoriš na ono što pitam, već izvlačiš neke floskule sa kojima mašu političari i mediji.

The_new_Statesman je napisao:

Nego u pravu si u vezi tvog pitanja za drugaricu Danju. Nisu potrebne niakkve mjere, nista.

Ko se (ne) boji komplikacija, trk na vakcinu, ko ne, nek crkne. Vakcinisani ne štite nikog, već sebe, tu se ne slažem.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Da li se kod nas moze dobiti sertifikat o prelezanom virusu kakav se izdaje u EU?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pečenko je napisao:
Danjamin je napisao:

Ljudi znaju šta rade, korona virusi poznati... :lol: Porodica korona virusa jeste poznata, ali ne na način da je pravljen lijek ili vakcina, barem ne za covid.
Koliko traje razvoj vakcine ? Znači klinička ispitivanja, pa do odobravanja u praksi ? Napisala si da nije ''nabrzaka''. 8)

Naravno da nema potrebe da se raspravljamo, jer ti i ne odgovoriš na ono što pitam, već izvlačiš neke floskule sa kojima mašu političari i mediji.

Ko se (ne) boji komplikacija, trk na vakcinu, ko ne, nek crkne. Vakcinisani ne štite nikog, već sebe, tu se ne slažem.

Kako ne stite? Vakcinisani ne zatrpavaju bolnice i ne onemogucavaju lijecenje i operacije onima kojima je to potrebno.

Kaze jedan austrijski doktor koji radi na (sada) covid intezivnoj da kod njega nema niko ko je vakcinisan. U razgovoru sa drugim kolegama iz drugih bolnica je saznao da je situacija i kod njih slicna.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 16:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@Pecenko, je l' ti kontaš da je prvenstveno novac potreban za "razvoj" vakcine, a obzirom da je ovo prva pandemija u modernom dobu, naravno da se pare nisu štedile i da je to jedan, ako ne i ključan razloga, zbog čega se vakcina razvila u rekordnom roku. Nema tu nikakvog izmišljanja tople vode. Zna se procedura i načini na koji se dolazi do vakcine, kao i način borbe protiv virusa. Ova vakcina je efikasna u istom omjeru kao i vakcina protiv gripa i manje-više djeluje po istom principu.
A reci mi iskreno, da li je jedini razlog zbog kojeg se ne želiš vakcinisati to što se plašiš?
Ako jeste, molim te reci mi na čemu baziraš svoj strah? Znaš li ikoga iz svoje uže ili šire okoline ko je preminuo zbog vakcinacije? Pri tome ne mislim na kuloarske priče tipa "rek'o mi jedan čovjek".

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Pečenko je napisao:
Danjamin je napisao:

Kako ne stite? Vakcinisani ne zatrpavaju bolnice i ne onemogucavaju lijecenje i operacije onima kojima je to potrebno.

Kaze jedan austrijski doktor koji radi na (sada) covid intezivnoj da kod njega nema niko ko je vakcinisan. U razgovoru sa drugim kolegama iz drugih bolnica je saznao da je situacija i kod njih slicna.

Ma nemoj da nema pelcovanih u bolnicama.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ja mozda naginjem jednim dijelom ka toj antivakser prici (onaj segmet koji se tice 3.,4. vakcine, vakcinacije djece, te prisilne vakcinacije onih koji bas to ne zele)... ali cinjenica jeste da ne znam nikoga ko je umro poslije vakcinacije. Prema tome, prica o nekoj stetnosti vakcine, iz mog ugla, bar za sada ne pije vode.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 16:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
A šta je s onom pričom kako će vakcinisani pocrkati za 3, 4 godine? Grafen oksid, ovo, ono?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zato i kazem da se slazem samo sa jednim dijelom antivaxer prica. To da ce ljudi pocrkati nakon 3-4, od vakcinacije, to mi je bas neralno...tj jednostavno ne vjerujem u to.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I opet ponavljam. Nisam protivnik vakcinacije, samo se ne slazem sa metodama provodjenja. Upravo iz tog razloga, vakcinisacu se onda kad mi otezaju zivot u toj mjeri da mi se ne da vise zajebavati i biti nevakcinisan(da su metode drugacije, vjerovatno bih se davnih dana vakcinisao).
Do tada cu na sebi testirati teoriju o prirodno stecenom imunitetu kod osobe koja je vec jednom prebolovala koronu (sa blagim simptomima).

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tns хоће индиректно, а боме и директно да каже да врло хејтује мој план да останем једини невакцинисани на планети и да вакцинисани побиједе корону само за мене.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nesto sto me je do sada najvise navelo da se vakcinisem jesu mjere nekih ozbiljnih zemalja, poput Austrije, da ovoliko forsira vakcinaciju i da uvodi lockdown poput ovog sada.

Ne vjerujem toliko ni medijima, ni farmaceutima, cak ni doktorima po medijima... ali vjerujem nekim drzavama (poput Austrije) i postavljam sam sebi pitanje, ako mene niko nije uspio do sada ubjediti na vakciniaciju, sta se stvarno desava da drzava poput Austrije mora uvoditi ovakve radikalne mjere. Idem sa pretpostavkom da takve drzave bas ne zele sahraniti svoje stanovnistvo, vec upravo suprotno.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Још један потез и мјера у низу када се деси мало већи број заражених да не би испало да држава ништа не ради. Некад ти потези уроде плодом, али у сваком случају политичари би били критиковани да ништа нису подузели. Морају нешто урадити, јбг.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@strikane, ima. ali veoma malo. Mislim dobro ispod 10%, nikako oko 60% ako bi to bio normalan i ocekivan odnos zbog procenta vakcinacije.

Zato je mnogo vise vakcinisanih koji se setaju okolo sa siptomima obicnog slabijeg gripa. Nisu obavezni ici na testiranje pa samim tim ne lete da ih zatvaraju u karantin.

Jos neko pitanje?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 19:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... h-15121805

Jebga :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
To sam već stavio, ali može opet.
Dnevna doza Lauca.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]