Danjamin je napisao:
Aj' se ti malo raspitaj o procedurama za uvođenje novih vakcina ili lijekova. Svaka vakcina ili lijek su naravno na početku "eksperimentalni". Šta ti misliš da su oni to nabrzaka smućkali i vozi? Korona virusi kao takvi su nauci poznati od 1930. godine, i na istima se radi decenijama, od strane ljudi koji znaju šta rade, koji se time bave cijeli svoj život. Uostalom, nema potrebe da uopšte raspravljamo o tome, jer se vakcinacija sprovodi već 8-10 mjeseci i dokazano je efikasna u sprečavanju teških simptoma. Da li postoje ljudi kod kojih vakcina ne proizvede dovoljan broj antitijela? Postoje, ali isto tako postoje ljudi koji ni nakon preležanog covida ne proizvedu dovoljan broj antitijela pa se u roku od 2-3 mjeseca zaraze dva puta. Međutim, generalno gledano, vakcina se (u nažalost ograničenom vremenskom periodu) pokazala efikasnom. Za mene je to i više nego dovoljan dokaz i razlog da se vakcinišem.
A za ovo da s potvrdom širim zarazu... znaš kako se kaže, ljudi polaze od sebe. To što bi se ti tako ponašao ne znači da bi i ja i ostali. Nikad nisam bila taj tip, makar i da je u pitanju obična prehlada, uvijek gledam da izbjegavam kontakt s ljudima u tom periodu.
Ljudi znaju šta rade, korona virusi poznati...

Porodica korona virusa jeste poznata, ali ne na način da je pravljen lijek ili vakcina, barem ne za covid.
Koliko traje razvoj vakcine ? Znači klinička ispitivanja, pa do odobravanja u praksi ? Napisala si da nije ''nabrzaka''.
Naravno da nema potrebe da se raspravljamo, jer ti i ne odgovoriš na ono što pitam, već izvlačiš neke floskule sa kojima mašu političari i mediji.
The_new_Statesman je napisao:
Tri puta manje novozarazenih nego u Austriji sa slicnim brojem stanovnika.
Pri tome broj onih koji su dobili trecu dozu nije velik.
Nego u pravu si u vezi tvog pitanja za drugaricu Danju. Nisu potrebne niakkve mjere, nista.
Ko zeli da se vakcinise - bujrum, ko zeli da se ugusi nevakcinisan - bujrum.
Mislim, sto bi vakcinisani stitili nevakcinisane? Realno.
Ko se (ne) boji komplikacija, trk na vakcinu, ko ne, nek crkne. Vakcinisani ne štite nikog, već sebe, tu se ne slažem.