banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 21:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Nov 2021, 09:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Farmaceutska mafija je toliko moćna da može da obori na koljene sve druge vrste privrede bez da iko od njih smije otvoreno da se pobuni...:roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Постоји, то је добољно.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 10:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ma ja sam vakcinisan, ali vala da su te vakcine neko epohalno riješenje, bar ovako ispitane, i nisu.
Ništa one nisu spriječile, isto ili više zaraženih.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 10:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
_зока je napisao:
Farmaceutska mafija je toliko moćna da može da obori na koljene sve druge vrste privrede bez da iko od njih smije otvoreno da se pobuni...:roll:

Na stranu sto nimalo naivna ekipa koja investira ogroman novac kupujuci akcije farmaceutskih firmi takodje investira i u druge privredne grane. Da li bi svi oni klali krmacu zbog jedne snicle?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 10:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Нова Варош je napisao:
Ma ja sam vakcinisan, ali vala da su te vakcine neko epohalno riješenje, bar ovako ispitane, i nisu.
Ništa one nisu spriječile, isto ili više zaraženih.

Medju vakcinisanim je daleko manje tesko oboljelih i manje umrlih. Malo li je?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 11:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
The_new_Statesman je napisao:
_зока je napisao:

Na stranu sto nimalo naivna ekipa koja investira ogroman novac kupujuci akcije farmaceutskih firmi takodje investira i u druge privredne grane. Da li bi svi oni klali krmacu zbog jedne snicle?

Slijep si kraj očiju. Ne vidiš šumu od drveta.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
BEČ - Austrijska vlada donijela je danas odluku da od ponedjeljka, 22. novembra, svi građani, a ne samo nevakcinisani, budu zaključani zbog teške epidemiološke situacije s virusom korona.

U dogovoru sa guvernerima pokrajina, odlučeno je da lokdaun traje najduže do 13. decembra za vakcinisane i izliječene od kovida 19, dok se za nevakcinisane zaključavanje nastavlja i poslije tog datuma.

Takođe, Vlada Austrije je odlučila da od 1. februara naredne godine uvede obaveznu vakcinaciju za sve građane.

Austrijski kancelar Aleksander Šalenberg rekao je na pres-konferenciji da ove mjere nije bilo lako donijeti, ali da su morali da budu preduzeti ovakvi koraci zbog loše epidemiološke situacije.

"Uvijek sam govorio da je zajednički cilj da se nevakcinisani vakcinišu, ali i pored intenzivne kampanje, nismo uspjeli da uvjerimo dovoljno ljudi u to. Mjere koje smo donosili, posebno 2G pravilo i lokdaun za nevakcinisane, povećali su spremnost za vakcinaciju, ali ne dovoljno dobro", rekao je Šalenberg.

Dodao je da je dugo postojao politički konsenzus da se ne uvodi obavezna vakcinacija, ali da se mora gledati realnosti u oči.

"Predugo smo polazili od toga da je moguće da ljude uvjerimo da se dobrovoljno vakcinišu, radi svoje i zaštite bližnjih. Ali, moramo priznati realnost", rekao je Šalenberg.

Ukazao je da je previše političkih snaga koje se bore protiv vakcinacije, što je neodgovorno i predstavlja atak na zdravstveni sistem, a posljedice su prepune intenzivne njege i ogromna ljudska patnja.

"Zato smo se odlučili za teške mjere. U cijeloj zemlji biće obavezna vakcinacija od 1. februara. To je jedini način da izađemo iz začaranog kruga infekcija. Ne želimo peti, šesti talas... Virus ostaje, moraćemo da živimo s tim, a jedini put je vakcinacija", rekao je Šalenberg.

On je naveo da će lokdaun, koji stupa na snagu u ponedjeljak, trajati maksimalno 20 dana za vakcinisane i izliječene od virusa korona, za koje će biti okončan 13. decembra.

Šalenberg je najavio i da će biti mjera pomoći, jer nikome ovakva odluka, kaže, ne pada lako, ali se zbog loše epidemiološke situacije, ne samo u Gornoj Austriji i Salzburgu, moraju preduzeti ovakvi koraci.

https://www.nezavisne.com/novosti/svije ... zna/692257

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
_зока je napisao:

Ne brinem se, sad ce Peceni da ukloni to drvo jednim linkom :)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pisao je tns nekada da policijski čas u Austriji i ovde nije isti, tamo možeš iz milion razloga izaći napolje.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 11:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dce/02 je napisao:
Citiraj:
BEČ - Austrijska vlada donijela je danas odluku da od ponedjeljka, 22. novembra, svi građani, a ne samo nevakcinisani, budu zaključani zbog teške epidemiološke situacije s virusom korona.

U dogovoru sa guvernerima pokrajina, odlučeno je da lokdaun traje najduže do 13. decembra za vakcinisane i izliječene od kovida 19, dok se za nevakcinisane zaključavanje nastavlja i poslije tog datuma.

Takođe, Vlada Austrije je odlučila da od 1. februara naredne godine uvede obaveznu vakcinaciju za sve građane.

Austrijski kancelar Aleksander Šalenberg rekao je na pres-konferenciji da ove mjere nije bilo lako donijeti, ali da su morali da budu preduzeti ovakvi koraci zbog loše epidemiološke situacije.

"Uvijek sam govorio da je zajednički cilj da se nevakcinisani vakcinišu, ali i pored intenzivne kampanje, nismo uspjeli da uvjerimo dovoljno ljudi u to. Mjere koje smo donosili, posebno 2G pravilo i lokdaun za nevakcinisane, povećali su spremnost za vakcinaciju, ali ne dovoljno dobro", rekao je Šalenberg.

Dodao je da je dugo postojao politički konsenzus da se ne uvodi obavezna vakcinacija, ali da se mora gledati realnosti u oči.

"Predugo smo polazili od toga da je moguće da ljude uvjerimo da se dobrovoljno vakcinišu, radi svoje i zaštite bližnjih. Ali, moramo priznati realnost", rekao je Šalenberg.

Ukazao je da je previše političkih snaga koje se bore protiv vakcinacije, što je neodgovorno i predstavlja atak na zdravstveni sistem, a posljedice su prepune intenzivne njege i ogromna ljudska patnja.

"Zato smo se odlučili za teške mjere. U cijeloj zemlji biće obavezna vakcinacija od 1. februara. To je jedini način da izađemo iz začaranog kruga infekcija. Ne želimo peti, šesti talas... Virus ostaje, moraćemo da živimo s tim, a jedini put je vakcinacija", rekao je Šalenberg.

On je naveo da će lokdaun, koji stupa na snagu u ponedjeljak, trajati maksimalno 20 dana za vakcinisane i izliječene od virusa korona, za koje će biti okončan 13. decembra.

Šalenberg je najavio i da će biti mjera pomoći, jer nikome ovakva odluka, kaže, ne pada lako, ali se zbog loše epidemiološke situacije, ne samo u Gornoj Austriji i Salzburgu, moraju preduzeti ovakvi koraci.

https://www.nezavisne.com/novosti/svije ... zna/692257

Prilicno nishkorisna mjera zatvaranja koja se svodi na zatvaranje kafana i trgovina. I to u najcescem slucaju trgovina u kojima skoro nikad nema guzve. Spar, Hofer, Lidl itd ce postati jos veca okupljalista nego sto inace jesu.

A tek sto ne znaju sta ce i kako sa skolama. Strasno.

Ovo sa obavezn vakcinom nesto kao kod Dodika - prolongiranje za 6 mjeseci i tome slicno.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
_зока je napisao:
_зока je napisao:

Ne brinem se, sad ce Peceni da ukloni to drvo jednim linkom :)

Naravno da se investira, vakcine se ne jedu. Imaš link za svinjski grip, dosta za krmeći fond. 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

https://www.standard.co.uk/news/world/c ... 66816.html.

Džaba su krečili.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 12:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Zato kod nas Ana Bekuta.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 12:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
U Austriji lockdown za sve od ponedeljka, od 01.02.2022. obavezna vakcinacija najavljena...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 12:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
Pečenko je napisao:
Pečenko je napisao:
Danjamin je napisao:
Pečenko je napisao:
I korona će postojati dugi niz godina, a ako vakcine ne budu stvar izbora, to znači da svako ima pravo da ti da lijek/vakcinu bez tvog pristanka ? U budućnosti. 8)

Da se mene pita, vakcinacija bi bila obavezna, ali srećom po neke od vas ne pitam se. Što se gripa tiče nisam se nikad vakcinisala jer realno nije bilo potrebe, ali moji roditelji jesu zadnjih godina (prije korone) i razlika je primjetna. Prije toga su svake zime obavezno jednom gripali i trošili pare na kojekakve gripostade itd. Ti misliš da farmaceutska industrija zarađuje samo od vakcina? Pa hiljadu puta više zarade na tip "lijekovima" za grip, prehladu itd. Ne samo to. Obzirom da još nema lijeka za covid-19 i da doktori propisuju neku standardnu terapiju koja itekako košta, farmaceutskoj industriji bi se puno više isplatilo da pandemija još potraje. Ja sam samo prvi dan za roditelje (oboje su 65+) platila lijekove 86 km...i nakon toga još ladno 300-400 km. U to ne računam testove za d-dimer, naknadnu kontrolu i slikanje pluća kod privatnika itd. Pa ti sad malo preračunaj, od čega više zarađuju... od vakcine (Fajzerova se nabavljala za 18 km po vakcini čini mi se) ili od terapije za covid, grip itd.

Naravno da im odgovara da potraje, a sa vakcinama koje nisu nešto efikasne, trajaće još dugo. Znači ti bi obaveznu vakcinu, pa kad nešto novo predlože, da ti daju bez tvog pristanka.
? Ou je. :lol:

P.S. Zaboravljaš da je ideja vakcine da je svi prime, a ne kao ljekovi koje uzimaju uglavnom stariji i već bolesni. Pozitivni ne znači sa ozbiljnim simptomima, tako da ta grupa izmiče. Prva, druga, treća doza, a svi da je prime, ni blizu ljekarijama i pregledima. Ekstra.
Hvala bogu, strah je najbolje oružje, od drveta ne vidiš šumu.

Nego šta, bilo bi ili vakcinacije ili sjedi u kući. Šta misliš kako su 72. za par dana vakcinisali 18 miliona ljudi. Uglavnom, meni je šokantno i žalosno da u 21. vijeku postoje ljudi kao ti koji ne vjeruju u nauku. Ne znam da li je to do kućnog odgoja, slabog obrazovanja, okoline ili šta već. A kad već pričaš o strahu, meni se čini da si ti taj koji se plaši. Ili se inatiš iz ko zna kog razloga. Realne razloge nemaš, jer sigurno si dosad masu puta popio terapiju lijekovima od kojih svaki ima bar jednu ozbiljnu nus pojavu, o alkoholu, duvanu i rekreativnim drogama da ne pričam.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 12:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Castra je napisao:
U Austriji lockdown za sve od ponedeljka, od 01.02.2022. obavezna vakcinacija najavljena...

Идемооуу, смрт народу, слобода фашизму 8)

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 12:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ima li od ovih ikakva pohvala za ovu našu vlast koje se bavi koronom pa skoro najliberalnije u Evropi. Dobro, ima i to svoju cijenu. Evo u Srbiji u septembru 35% više umrlih nego prošle godine koja je isto bila korona godina... Ali to je cijena koju smo spremni da platimo, zar ne? Za ignorisanje lažne pandemije.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Ima li od ovih ikakva pohvala za ovu našu vlast koje se bavi koronom pa skoro najliberalnije u Evropi. Dobro, ima i to svoju cijenu. Evo u Srbiji u septembru 35% više umrlih nego prošle godine koja je isto bila korona godina... Ali to je cijena koju smo spremni da platimo, zar ne? Za ignorisanje lažne pandemije.

Citiraj:
Broj umrlih u Republici Srbiji u periodu januar - septembar 2021. godine iznosio je 93 713 i, u odnosu na isti period prethodne godine, kada je broj umrlih bio 78 445, beleži se rast od 15 268 ili za 19,5%.

Danjamin je napisao:
Nego šta, bilo bi ili vakcinacije ili sjedi u kući. Šta misliš kako su 72. za par dana vakcinisali 18 miliona ljudi. Uglavnom, meni je šokantno i žalosno da u 21. vijeku postoje ljudi kao ti koji ne vjeruju u nauku. Ne znam da li je to do kućnog odgoja, slabog obrazovanja, okoline ili šta već. A kad već pričaš o strahu, meni se čini da si ti taj koji se plaši. Ili se inatiš iz ko zna kog razloga. Realne razloge nemaš, jer sigurno si dosad masu puta popio terapiju lijekovima od kojih svaki ima bar jednu ozbiljnu nus pojavu, o alkoholu, duvanu i rekreativnim drogama da ne pričam.

Covid vakcina je eksperimentalna, nevezano što je odobrena. Ljekovi i vakcine koje su u široj upotrebi, nisu eksperimentalne, već ispitane i odobrene na ispravan način. I vakcina za gripu. Toliko o tvom obrazovanju i poznavanju nauke.
Nego, za tebe je u redu da sa kovid potvrdom širiš zarazu dalje ?

Umetnik je napisao:
Castra je napisao:

Идемооуу, смрт народу, слобода фашизму 8)

Samo jako. 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo još vijesti.

Citiraj:
Portugal razmatra nove restrikcije, a ‘nemaju više koga cijepiti‘. Premijer: ‘Treba reagirati odmah!‘

:lol:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... h-15121805

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]