banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 21:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Nov 2021, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
...I 2G +

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 22:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
Ljudi moji, grip kao takav postoji već dugi niz godina i zna se da se svake nove sezone gripa treba ponovo vakcinisati. Znači to nije nikakva novina- Razlika je samo u tome što COVID19 nije sezonsko oboljenje pa će nas kačiti vakcina dva puta godišnje. Zasad je to bilo stvar izbora, a šta će ubuduće biti we shall see.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
I korona će postojati dugi niz godina, a ako vakcine ne budu stvar izbora, to znači da svako ima pravo da ti da lijek/vakcinu bez tvog pristanka ? U budućnosti. 8)

Poslednji put menjao Pečenko dana 18 Nov 2021, 22:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Sta znace prebolovao? Kako dobiti tu potvrdu?

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 22:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Znači da si testiran, bio pozitivan, odradio izolaciju i ozdravio. I da to imaš napismeno.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Znaci ne vrijedi ako sam imao antitijela.. izvadio samoinicijativno :/

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 22:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Zadovoljio si svoju znatiželju i to je to.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 22:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ma riješiće to naši da se priznaje izjava dva svjedoka. :D

Ja sam bio u izolaciji jer je član porodice bio u bolnici. Nakon tri dana dobio simtome i bez testiranja mi u domu zdravlja rekli idi kući, to je korona. Kako si već u izolaciji samo nastavi do kraja. Očekivao sam da će mi produžiti od dana kad sam primjetio simptome, ali ispalo da je dovoljno 11 dana (bar po rješenju inspektora koje sam dobio nakon izlaska iz izolacije). Nastavio raditi, poslije par mjeseci se testirao u zavodu za transfuziju i imao pozitivan test.

Sa druge strane znam par ljudi koji nisu imali nikakve simptome niti su bili i izolaciji, a test pokazao da su bili zaraženi, valjda će im to biti priznato.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 22:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ti si zvanično bio u izolaciji kao kontakt, ništa više :D

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 22:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ništa onda, valja mi tražiti neku koronašicu da se opet zarazim.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 22:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nije to seksualno prenosiva bolest :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 23:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ima i lakših načina za zaraziti se...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
wizzy_bl je napisao:

Ваљда је то и најбитнија ствар, због тога, требло би, они који су прележали и добијају потврду. Јер зашто би иначе бивши коронаш требао добити потврду и за шта?

А ово што Печенко каже, је ли то примање лијека обавезно? Јер, нпр. за грипу не постоје никакве потврде, док за ковид праве и пасош...

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Danjamin je napisao:
Ljudi moji, grip kao takav postoji već dugi niz godina i zna se da se svake nove sezone gripa treba ponovo vakcinisati. Znači to nije nikakva novina- Razlika je samo u tome što COVID19 nije sezonsko oboljenje pa će nas kačiti vakcina dva puta godišnje. Zasad je to bilo stvar izbora, a šta će ubuduće biti we shall see.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... va-2320451

Dobre čike farmaceuti, kako oni brinu za nas.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 00:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Umetnik je napisao:
wizzy_bl je napisao:

Ваљда је то и најбитнија ствар, због тога, требло би, они који су прележали и добијају потврду. Јер зашто би иначе бивши коронаш требао добити потврду и за шта?

А ово што Печенко каже, је ли то примање лијека обавезно? Јер, нпр. за грипу не постоје никакве потврде, док за ковид праве и пасош...

Ova vijest iznad je stara 10 godina, a nemoguće je ne pomisliti da nisu upumpali milione u "kovid marketing".

Ako bi zakonski vakcina bila obavezna i moraš je primiti, onda se to može primjeniti na sve oblasti u medicini, niko te neće pitati hoćeš li nešto ili ne. Nemaš svoje mišljenje, stav i pravo i tu prestaje društveni poredak kakav znamo. Uostalom, ko ti garantuje da pod krinkom nečeg drugog ne uvedu nova pravila, zabrane i sl. Pristao si na ovo, zašto ne probati više, a farmaceuti trljaju ruke.
O tome niko ne razmišlja, već samo kako će umrijeti.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 00:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Па добро, свијет иде своме крају, све постаје горе мего што је било, а то је и неки природан ток свега што постоји. Човјек се роди, буде млад, стари и умире, иде ка својој смрти, није обрнуто, да прво умре па се подмлађује. Сунце се хлади, једног дана ће да престане сијати. Такође, кад зађе, температура пада, и све би без неког извора топлоте тежило и тежи да се смрзне. Једноставно, линија живота, свијета и свега што постоји је падајућа.

Мало филозофије, али уједно и објашњење зашто је то тако, зашто и тежимо ка свим тим стварима, зашто можда и хоће увести те "обавезе" и обесправити човјека.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 01:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
Pečenko je napisao:
I korona će postojati dugi niz godina, a ako vakcine ne budu stvar izbora, to znači da svako ima pravo da ti da lijek/vakcinu bez tvog pristanka ? U budućnosti. 8)

Da se mene pita, vakcinacija bi bila obavezna, ali srećom po neke od vas ne pitam se. Što se gripa tiče nisam se nikad vakcinisala jer realno nije bilo potrebe, ali moji roditelji jesu zadnjih godina (prije korone) i razlika je primjetna. Prije toga su svake zime obavezno jednom gripali i trošili pare na kojekakve gripostade itd. Ti misliš da farmaceutska industrija zarađuje samo od vakcina? Pa hiljadu puta više zarade na tip "lijekovima" za grip, prehladu itd. Ne samo to. Obzirom da još nema lijeka za covid-19 i da doktori propisuju neku standardnu terapiju koja itekako košta, farmaceutskoj industriji bi se puno više isplatilo da pandemija još potraje. Ja sam samo prvi dan za roditelje (oboje su 65+) platila lijekove 86 km...i nakon toga još ladno 300-400 km. U to ne računam testove za d-dimer, naknadnu kontrolu i slikanje pluća kod privatnika itd. Pa ti sad malo preračunaj, od čega više zarađuju... od vakcine (Fajzerova se nabavljala za 18 km po vakcini čini mi se) ili od terapije za covid, grip itd.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 07:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pečenko je napisao:
Danjamin je napisao:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... va-2320451

Dobre čike farmaceuti, kako oni brinu za nas.

Čestitam, otkrio si kako svijet funkcioniše.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 09:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pečenko je napisao:
Danjamin je napisao:
Pečenko je napisao:

Da se mene pita, vakcinacija bi bila obavezna, ali srećom po neke od vas ne pitam se. Što se gripa tiče nisam se nikad vakcinisala jer realno nije bilo potrebe, ali moji roditelji jesu zadnjih godina (prije korone) i razlika je primjetna. Prije toga su svake zime obavezno jednom gripali i trošili pare na kojekakve gripostade itd. Ti misliš da farmaceutska industrija zarađuje samo od vakcina? Pa hiljadu puta više zarade na tip "lijekovima" za grip, prehladu itd. Ne samo to. Obzirom da još nema lijeka za covid-19 i da doktori propisuju neku standardnu terapiju koja itekako košta, farmaceutskoj industriji bi se puno više isplatilo da pandemija još potraje. Ja sam samo prvi dan za roditelje (oboje su 65+) platila lijekove 86 km...i nakon toga još ladno 300-400 km. U to ne računam testove za d-dimer, naknadnu kontrolu i slikanje pluća kod privatnika itd. Pa ti sad malo preračunaj, od čega više zarađuju... od vakcine (Fajzerova se nabavljala za 18 km po vakcini čini mi se) ili od terapije za covid, grip itd.

Naravno da im odgovara da potraje, a sa vakcinama koje nisu nešto efikasne, trajaće još dugo. Znači ti bi obaveznu vakcinu, pa kad nešto novo predlože, da ti daju bez tvog pristanka.
? Ou je. :lol:

P.S. Zaboravljaš da je ideja vakcine da je svi prime, a ne kao ljekovi koje uzimaju uglavnom stariji i već bolesni. Pozitivni ne znači sa ozbiljnim simptomima, tako da ta grupa izmiče. Prva, druga, treća doza, a svi da je prime, ni blizu ljekarijama i pregledima. Ekstra.
Hvala bogu, strah je najbolje oružje, od drveta ne vidiš šumu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]