banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2021, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ti si u Becu, tamo je druga prica. Kod mene na selu vracaju ako dodjes vakcinisan da se testiras.
Jedino ako precutis.

Mislim, ovo je glupo da se vakcinisani K1 moze setati. Ogroman i nelogican propust.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 17:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Još kad bi znali šta je K0, K1, K9 i ostale skraćenice kojim se gađate...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 17:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sa K4 možeš samo u K4.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kontakt0 pozitivan, K1 odmah do njega, K2 slucajni prolaznik.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
The_new_Statesman je napisao:
Ti si u Becu, tamo je druga prica. Kod mene na selu vracaju ako dodjes vakcinisan da se testiras.
Jedino ako precutis.

Mislim, ovo je glupo da se vakcinisani K1 moze setati. Ogroman i nelogican propust.

Vjerovatno misle da tako podstiču vakcinaciju. Moraš dati ljudima nešto, neku nagradu, neku povlasticu. Kad vec "bič" nije u igri.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Kod nas je sramno što i ne znaju koji je %. Mogu kukati na Srbiju što neće da dijeli lične podatke onih koji su kod njih vakcinisani, ali što nemaju u bazi ni one koji su u našem Zavodu testirani na antitijela, pa da se zna ko je prebolio... Ja porodičnoj morao čitati e-mail sa rezultatima i to ne iz privatne laboratorije, nego od Zavoda za transfuzijsku medicinu RS.

Da, to što su statistički podaci ozbiljno manjkavi, to je tuga. To su bitni podaci, iz epidemiološkog ugla.

laoce je napisao:
Neki dan je jedan mladić ovdje pozitivno testiran i rekla mu doktorica da mora odmah da se javi za PCR test. Pola sata kasnije ga je vidjela u tržnom centru sa prijateljima i nije znala kako pravilno da reaguje( zbog zaštite ličnih podataka),otišla tu do policije i njima to rekla. Policajci na razglas rekli da se pozitivna osoba sama javi,kazna ce biti blaga( zatvorili sve izlaze). I sta se desilo - 12 ljudi se javilo!

:lol:

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
Jedino ako precutis.

Vjerovatno misle da tako podstiču vakcinaciju. Moraš dati ljudima nešto, neku nagradu, neku povlasticu. Kad vec "bič" nije u igri.

To je imalo smisla ljetos dok su brojevi bili niski. Sada je vec neozbiljno pogoto sto vec odavno znamo da vakcinisani mogu prenositi virus.

Poticati vakcinaciju se moglo bez ovog ociglednog ugrozavanja te iste vakcinacije. Kako zvuci kada je neko vakcinan pozitivan? Ako ne znas, pogledaj umetnikov post na prethodnoj strani.

A do toga dolazi jer drzava nije bila u stanju izvesti brzu i masovnu kampanju vakcinacije. Uz druge mjere, tipa zakljucavanja nevakcinisanih bi se drasticno smanjio prostor za igru virusu.

Ili to ili ne stavljati pozitivne vakcinisane u karantin. Pa ko prezivi.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slažem se da je besmisleno. Izgleda da nisam bila jasna kao ironična.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Da li mogu ja dobiti potvrdu da sam prelezao koronu, samim tim i tu ebenu propusnicu, iako nisam testitan PCR metodom, niti isao doktoru jer su bili blagi simptomi. Ono sto dolazuje da sma imao jesu antijela na testu uradjenom 6 mjeseci poslije zaraze?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 18:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@skitnice, sve pet, samo sam se nadovezao.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
wizzy_bl je napisao:
Da li mogu ja dobiti potvrdu da sam prelezao koronu, samim tim i tu ebenu propusnicu, iako nisam testitan PCR metodom, niti isao doktoru jer su bili blagi simptomi. Ono sto dolazuje da sma imao jesu antijela na testu uradjenom 6 mjeseci poslije zaraze?

U Austriji bi mogao dobiti prolaz za 3 mjeseca,mada i to sada nista ne vrijedi. Eventualno bi mogao proći samo sa jednom vakcinacijom. Kako je u RS, ne znam.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jedino ako precutis.

Ko te moze vratiti kad se sam testiras?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bome se ne mogu sam testirati pcr testom, a sto se brzog testa on je tacan hm kao... ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako ne možeš, Gurgle Test, u Becu ima vec mjesecima, ovdje odnedavno, trebalo bi biti i u tvom selu,Spar npr...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 22:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
wizzy_bl je napisao:

Da bi dobio potvrdu mora postojati evidencije o tome u sistemu, a obzirom da se nisi testirao/išao doktoru, ništa od toga. Uostalom ta potvrda važi samo ako si unazad 6 mjeseci imao Covid, pa...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
По логици (не и по закону), требало би да ако сад урадиш тест и покаже се да имаш одређену количину антитијела, могло би се важити исто као и потврда о прележаној корони. На крају се своди на то да ти се изградио систем антитијела на тај вирус.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
https://www.rtvbn.com/4015914/medju-vak ... se-dogadja

Citiraj:
Kako se jednostavno objašnjava na stranici državnog epidemiološkog Instituta Robert Koch, ako bi se sto posto ljudi vakcinisalo, onda bi i među zaraženima bilo sto posto vakcinisanih.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2021, 00:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Kako ne možeš, Gurgle Test, u Becu ima vec mjesecima, ovdje odnedavno, trebalo bi biti i u tvom selu,Spar npr...

Vjeruj mi da ne znam za to. A mislis da karantin sam sebi ne mozes odrediti bez testa pod nadzorom.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2021, 00:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pečenko je napisao:
https://www.rtvbn.com/4015914/medju-vakcinisanim-sve-vise-oboljelih-sta-se-dogadja

Citiraj:
Kako se jednostavno objašnjava na stranici državnog epidemiološkog Instituta Robert Koch, ako bi se sto posto ljudi vakcinisalo, onda bi i među zaraženima bilo sto posto vakcinisanih.

To je bilo jasno i pre pocetka vakcinacije.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2021, 07:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Pečenko je napisao:
https://www.rtvbn.com/4015914/medju-vakcinisanim-sve-vise-oboljelih-sta-se-dogadja

Citiraj:
"Kako se jednostavno objašnjava na stranici državnog epidemiološkog Instituta Robert Koch, ako bi se sto posto ljudi vakcinisalo, onda bi i među zaraženima bilo sto posto vakcinisanih.

Изистог чланка
"Recimo u Baden-Württembergu je u posljednjih sedam dana na svakih sto hiljada nevakcinisanih pozitivno testirano njih 892.5.

Od sto hiljada vakcinisanih zaraženo je njih 36.2 - dakle 25 puta manje.

U toj pokrajini je u protekle četiri sedmice od sto hiljada nevakcinisanih u bolnici završilo njih 56.6, dok je na sto hiljada vakcinisanih ta brojka bila 9.1, dakle šest puta manja, piše DW."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]