Pečenko je napisao:
Hajd argumentovano protiv onog što je Lauc rekao, a ne izvlačiti iz konteksta kao što su mu već radili.
Znači čovjek kaže u emisiji da preporučuje ljudima vakcinišu/cijepe, ali iznosi propagandu, od strane farmaceuta, vlada, medija...
O tom palamude priznati mikrobiolozi, epidemiolozi i druge zvjerke foruma.

Eh žali bože petnaestak minuta, pošto sam gledao na 2x brzini... Lijepo čovjek zbori, pismen i pametan, ali niti se šta novo reklo niti revolucionarno.
Da li postoje interesne grupe i sfere koje enormno profitiraju iz ovog? Naravno. Da li su toliko jake i uticajne da im je cilj održavati pandemiju - veoma malo vjerovatno/teorija zavjere.
Sav koncept "pandemijskog marketinga" i pretjeranog straha i pretjerane reakcije nekih vlada, ide u pogrešnom smjeru. Kada je zdravlje i smanjenje rizika po život u pitanju, gotovo nikada ne možeš biti previše oprezan. Sada sasvim realna opasnost postoji i tu je, a imas dobar dio populacije koji se pravi lud i sabotirs nešto što zahtijeva zajednicki trud da bi djelovalo, pa naravno da cese raditi propaganda sa svih strana ne bi li se nekako zaustavilo sve ovo ili iskonttolisalo.
Da li se kod nas koristi neoptimalan način rukovođenja i potrošnje kroz ovu situaciju, svakako, ali uz ovakvu "saradnju" i savjest populacije, ni daleko bolji pristupi ne bi mnogo pomogli.
Za ovo što kaže "znam tačno ko su ti koji se enormno bogate, ali nije moje da prijavljujem", to je baš Bikovo sranje. Pošalji prijavu inspekciji/MUPu kome god sa smjernicama kako da dođu do podataka, nemoj kenjati i glumiti žrtvu, kao sve znam al vam neću reći, dođite do toga sami...