Situacija u Austriji u preteklih mjesec dana.
Populacija 8.85 miliona
Vakcinisanih 5.4 miliona (61%)
Nevakcinisanih 3.45 miliona (39%)
Novi slučajevi 28157
Vakcinisanih 7652 (27.18% od ukupnih broja slučajeva, 0.14% od ukupnog broja vakcinisanih)
Nevakcinisanih 20505 (72.82% od ukupnih broja slučajeva, 0.59% od ukupnog broja nevakcinisanih)
Hospitalizovanih je bilo najmanje(!) 354
Vakcinisanih 25 (7.06% od ukupnih broja hospitalizovanih, 0.33% od ukupnog broja vakcinisanih slučajeva, 0.09% od ukupnog broja slučajeva)
Nevakcinisanih najmanje(!) 329 (92.94% od ukupnih broja hospitalizovanih, 1.60% od ukupnog broja nevakcinisanih slučajeva, 1.17% od ukupnog broja slučajeva)
Pišem najmanje, jer ne znam koliko je tačno bilo hospitalizovanih.
Broj sam izvukao prema broju dnevno zauzetih kreveta, tako da ne znam tačno koliko je ljudi otpušteno i primljeno u bolnicu...
Svaka sedamstota osoba koja je vakcinisana će se zaraziti.
Svaka tristota osoba koja je vakcinisana i onda je zaražena će završiti u bolnici.
Znači, svaka dvjestohiljadita vakcinisana osoba će se zaraziti i završiti u bolnici.
Svaka stošezdeseta osoba koja nije vakcinisa će se zaraziti.
Svaka šezdeseta osoba koja nije vakcinisana i onda je zaražena će završiti u bolnici.
Znači, svaka devethiljadita nevakcinisana osoba će se zaraziti i završiti u bolnici.
Možda sam nešto pogrešno sračunao ili napravio neku grešku u razmišljanju... Vrlo moguće...