banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 00:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Feb 2024, 18:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Што се тиче носача авиона, са техничке стране су заиста импресивни и ту се ствар завршава.
У сваком другом погледу су зло и да је среће све би их требало потопити заједно са посадом, без обзира чији су.
Једина намјена им је да окупатори могу нападати слабије далеко од своје границе, онај ко се брани има писту на својој територији, код своје куће.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2024, 18:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Aikus je napisao:
Ti nemaš ni za po Vrbasu, a keslaš se nekome ko ima da "spička" 4 milijarde.

Vijest od 13. februar 2024.

"Britain's largest warship sets sail for Norway in the face of Nato's biggest military exercise for over 40 years."

“I would like to congratulate the crew of HMS Prince of Wales for their hard work and dedication in rapidly preparing the ship for departure. The ability to deploy hundreds of crew to make ready one of the world’s most complex aircraft carriers within a week is testament to the skill and ability of the Royal Navy,” stated U.K. Defence Secretary Grant Shapps in the release.

Kada već spominješ nosač aviona,
uvijek su mi bili impresivni. Doslovno grad na vodi. Npr ovaj nosač može da primi 1600 ljudi i 36 aviona F35 što je stvarno vrtoglava cifra.
Imam želju da samo jednom stanem na palubu jednog nosača aviona.

:lol: Znaci ipak je upalio hajde nek mu je sa srećom da se i vrati

A šta si se ti uvrijedio pa ti daje pravo da tako pisese, koji te klinac žulja šta i koliko ja imam i da si ponosni vlasnik nosača aviona trebao bi znati šta je kulturno ponasanje nisi se sigurno rodio na zapadu

Sreća moja pa nisam na nekom demokratskom forumu ovakvi bi mi davno oduzeli
drzavljanstvo.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2024, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Bajden je napisao:
Sjedinjene Države cene podršku koju je Srbija pružila Ukrajini u odbrani njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta kada se suočila sa brutalnom invazijom Rusije.

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2024, 12:48 
Veteran
Veteran

Aikus je napisao:
sam_protiv_svih je napisao:
Pečenko je napisao:
Ma ja, par sela i 20% teritorije. Sitno.

Pa jeste sitno bar ako pricamo o osnovi za neki optimizam. Od ~20% koliko sad drze, bar ~15% je uzeto na prepad u prvim danima rata. Jedino sto je uzeto nekom vrstom borbe je pravac od Popasne do Bahmuta (Wagner), Marijupolj (okruzen grad) i ovo malo oko Avdejevke. Za taj procenat od ~5% sprzeno nekoliko stotina hiljada kmetova. Da zaokruze samo citav Donbas trebace im vjerovatno jos toliko.

Danas Lavrov u parlamentu rece da je Rusija za prekid rata ako bi im se dozvolilo da zadrze ono sto trenutno drze. Znaci i njemu je jasno da je bolje motati kablove jer ovo ne vodi nigdje.

Naravno da ne vodi nigdje. Ako staviš po strani emocije (kakve god to čudne emocije bile) shvatićeš da Rusija već 2 godine ratuje protiv Ukrajine (uz "injekcije" pomoći sa zapada) i samo protiv nje (ne pričam o političkim i ekonomskim sankcijama i sl) i nisu napravili generalno ništa. Kada pogledate kartu koliko su napredovali u početku i gdje su se povukli, tu sada stoje već više od godinu dana (+ -)

Rusija ne ratuje sa NATO, ovo je samo "predpranje", a ne mogu dalje. Mene čudi da i ovoliko traje. Očekivao sam da će sve završiti za koji mjesec: u korist Rusije ili Ukrajine. Sve mimo toga je ludost.

Znaci posto Bajden nije lično upalio abrams i došao u Ukrajinu nato nije u sukobu a poslali su sve što su smjeli a da im rat ne dodje na teritoriju nato pakta?

Specijalna operacija protiv Ukrajine je završila još u proljeće 2022. Ukrajina je izgubila.
Ovo što sad gledamo u Ukrajini jeste nastavak specijalna operacija protiv nato pakta.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2024, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Rusija ratuje protiv Ukrajine...podržane od strane Nato+ zemalja sa logističkom, obavještajnom, materijalnom, finansijskom i političkom pomoći. Takođe pomoć u obuci ljudstva.
To se ne može zanemarivati.

I jedan dio navedenih stvari je krenuo i prije 2022.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2024, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Od 2008. sa proširenjem i 90ih bombanjem bez obzira na volju Rusa... ....

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2024, 13:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Tabako Pit je napisao:
Aikus je napisao:
sam_protiv_svih je napisao:
Pečenko je napisao:
Ma ja, par sela i 20% teritorije. Sitno.

Pa jeste sitno bar ako pricamo o osnovi za neki optimizam. Od ~20% koliko sad drze, bar ~15% je uzeto na prepad u prvim danima rata. Jedino sto je uzeto nekom vrstom borbe je pravac od Popasne do Bahmuta (Wagner), Marijupolj (okruzen grad) i ovo malo oko Avdejevke. Za taj procenat od ~5% sprzeno nekoliko stotina hiljada kmetova. Da zaokruze samo citav Donbas trebace im vjerovatno jos toliko.

Danas Lavrov u parlamentu rece da je Rusija za prekid rata ako bi im se dozvolilo da zadrze ono sto trenutno drze. Znaci i njemu je jasno da je bolje motati kablove jer ovo ne vodi nigdje.

Naravno da ne vodi nigdje. Ako staviš po strani emocije (kakve god to čudne emocije bile) shvatićeš da Rusija već 2 godine ratuje protiv Ukrajine (uz "injekcije" pomoći sa zapada) i samo protiv nje (ne pričam o političkim i ekonomskim sankcijama i sl) i nisu napravili generalno ništa. Kada pogledate kartu koliko su napredovali u početku i gdje su se povukli, tu sada stoje već više od godinu dana (+ -)

Rusija ne ratuje sa NATO, ovo je samo "predpranje", a ne mogu dalje. Mene čudi da i ovoliko traje. Očekivao sam da će sve završiti za koji mjesec: u korist Rusije ili Ukrajine. Sve mimo toga je ludost.

Znaci posto Bajden nije lično upalio abrams i došao u Ukrajinu nato nije u sukobu a poslali su sve što su smjeli a da im rat ne dodje na teritoriju nato pakta?

Specijalna operacija protiv Ukrajine je završila još u proljeće 2022. Ukrajina je izgubila.
Ovo što sad gledamo u Ukrajini jeste nastavak specijalna operacija protiv nato pakta.

Kao da uzmeš sada F1 formulu i odeš lično na utrku da voziš. Šta ćeš postići?

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2024, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Вид‌јећемо. И даље има много тога што се не зна, бар не јавно. Колики удио елитне и искусне војске су изгубили једни, колики други, а колики је био удио "Sturm Z" и сличних одреда (затвореници), колико су капацитета у позадини створили једни и други за повећање производње, колико близу тачке засићења је једна, колико друга војска, да ли ће у Русији бити додатне мобилизације након избора, да ли ће се са западним економијама (Европа прије свега ) десити нешто што ће довести до озбиљног пада подршке Украјини (а већ је доста људи на улицама)...
За сада, нити је то Русија завршила за 2 мјесеца, као што смо многи мислили да може, али с друге стране нити је руска економија пропала од санкција, нити им је "нестало ракета за мјесец дана", нити су "немотивисани мобики" утекли чим су угледали Леопарде... У сваком случају не може се рећи да рат води сама Украјина, број модерних прије свега ПО средстава који су добили од НАТО је апсолутно непропорционалан величини и моћи државе и војске (причало се још одавно чак о 1/3 НАТО ПО арсенала), НАТО ради извиђање, пресретање комуникације, идентификацију мета... па и сад овај руски брод је пратио амерички дрон. То далеко превазилази техничке капацитете Украјине која сама није била у стању да доврши функционалну модернизацију споственог тенка (она прича о Т-84 "Оплот" који се стално кварио на заједничким вјежбама са НАТО...). Финансијски тек, Украјина не постоји... Тако да се Русија ту носи са много више, него што је сама Украјина. Украјина даје месо, то јесте.

Данас у Белгороду погођен омањи тржни центар, и школско игралиште. 5 погинулих, више рањених (за сада).

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2024, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
https://t.me/RepublikaSrpska22/46070

Е, сиротињо биједо. Мене срце боли за овим људима. Не изгледају као ратници, још мање као "аријевци" из Азова и сличних болештина. Вјероватно покупљено по улици и кућама. Проклет био, ко је браћу завадио.

Ствари у Авдејевци се убрзано одвијају, пало је утврђење јужно од града, и у граду се изгледа повлаче, скраћују фронт да избјегну окруживање.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2024, 12:20 
Veteran
Veteran

:lol: Solca dobio nadogradnji da ne kažem muda. Dame i gospodo Paramount s ponosom predstavlja Mister Solca verziji 2.0

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2482707

Kakav je ovo preserans

Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2024, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Možda je ostalo još otpada kojeg se nisu riješili pa požurio.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2024, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne stoji to za otpad.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2024, 14:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Eno pandrkno Navaljni, digla se kuka i motika na prozapadnim medijima.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2024, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
https://t.me/RepublikaSrpska22/46070

Е, сиротињо биједо. Мене срце боли за овим људима. Не изгледају као ратници, још мање као "аријевци" из Азова и сличних болештина. Вјероватно покупљено по улици и кућама. Проклет био, ко је браћу завадио.

Ствари у Авдејевци се убрзано одвијају, пало је утврђење јужно од града, и у граду се изгледа повлаче, скраћују фронт да избјегну окруживање.
Sirotinja je vavjek torila njive, bogataši volove darivali mjesto sinova. A ove koji su poginuli a vrištali "svoji, svoji.." ne treba žaliti, nisu bili kažnjenička jedinica koju su nasilu mobilizovali pa poslali kao meso na proboj...
Kao ni dosta Rusa. Ko neće da gine za tuđe bogate guzice bolje i da leži u zatvoru, nego da misli da će preživjeti rat u kojeg ga zlotvori bacaju.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2024, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Megabyte je napisao:
Ne stoji to za otpad.

Aha, kao i do sad što su svi masovno slali. Pogledaj kakvu im pomoć sad spremaju Španci.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2024, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leopard 1? Mogli smo i mi ono krame što nam je ostalo u zadnjih 30 godina... Za to bi od Amera dobili dva remontovana Abramsa ,.taman nam toliko i treba...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2024, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

M113. Imam čvršćih šerpi u kući.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2024, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tabako Pit je napisao:
Solca dobio nadogradnji da ne kažem muda. Dame i gospodo Paramount s ponosom predstavlja Mister Solca verziji 2.0

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2482707

Kakav je ovo preserans

Slika
Pa mora , da bi otkinuo glasove sve jačoj AfD. Semafor koalicija ode u istoriju ako nešto ne poduzmu, a teško da će od Amera uspjeti šta ekonomski.....

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2024, 15:43 
Veteran
Veteran

Ma kad ti mediji organizuju demonstracije protiv opozicije i nije baš da se nešto puno mora

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2024, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jovic23 je napisao:
M113. Imam čvršćih šerpi u kući.

A Rusi sa BMD, BTR, T55 i T62?

Poslednji put menjao Megabyte dana 16 Feb 2024, 17:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]