banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jun 2023, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
^ Ali Ameri ne oskudjevaju sa nišanskim kontejnerima, jedrećim bombama, ne koriste Baofeng kao sredstvo veze itd

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2023, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da, baš su se dobro pokazale JDAM protiv Rusa. Ometanje, moraš nisko da letiš...
Spominje se korupcija. Nisu propali zbog desetina milijardi koje su spržili u ZOI, SP... Stotine milijardi koje su izvučene od 90-ih... Čak su imali i veliki rast ekonomije tih godina.
Da li si pogledao ovaj klip. U po rata nema rezervnih dijelova za helikoptere ako nećeš da platiš traženu cijenu.
Razlika je što se Rusija nalazi faktički u ratnom stanju i tu se mnogi problemi pokazuju. Da sada SAD treba pokrenuti vojnu akciju koristeći nekoliko 100k vojnika, misliš da bi to glatko išlo. Nije ni 1991. godine u Iraku. "Nedavno" nisu mogli nakon uragana poslati helikoptere danima, na svojoj teritoriji. Da spašavaju ljude na krovovima.

Rusija je vojnu industriju držala kao privrednu granu, za izvoz. Posebno do 2008. godine. Pa savremeniju tehniku su prodavali nego što su imali kod sebe...
Evo, i sada su za godinu dana svašta ubrzali i uradili. Kada su morali. Od BPL, JDAM...
Ovo što Munja spominje za brod Moskva. Pa taj brod je postao prevelik i nepotreban i prije početka ove SVO. Još, ta sva tehnika koja je bila na Krimu do 2014. godine nije bilo samo do Rusa može li se obnoviti, dodatno što je jedno veoma bitno brodogradilište malo zapadnije od Krima, u Crnom moru.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2023, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Šta je ovo u Rusiji trenutno državni udar?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2023, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prigožin se oteo kontroli.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 00:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Bogme neće se ovo dobro završiti za Ruse. Ovo im ne treba i vjerovatno će oni jadnici platiti u Ukrajini. Poslije ovoga Rusija će biti podijeljeno društvo. Trenutno je Prigožin uz Putina najpopularni kod Rusa.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 07:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Taman sam pomislio da preletim po vijestima da vidin da li sta krupno desava (jer nije odavno), kad ono...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 07:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
danijell je napisao:
Da, baš su se dobro pokazale JDAM protiv Rusa. Ometanje, moraš nisko da letiš...
Spominje se korupcija. Nisu propali zbog desetina milijardi koje su spržili u ZOI, SP... Stotine milijardi koje su izvučene od 90-ih... Čak su imali i veliki rast ekonomije tih godina.
Da li si pogledao ovaj klip. U po rata nema rezervnih dijelova za helikoptere ako nećeš da platiš traženu cijenu.
Razlika je što se Rusija nalazi faktički u ratnom stanju i tu se mnogi problemi pokazuju. Da sada SAD treba pokrenuti vojnu akciju koristeći nekoliko 100k vojnika, misliš da bi to glatko išlo. Nije ni 1991. godine u Iraku. "Nedavno" nisu mogli nakon uragana poslati helikoptere danima, na svojoj teritoriji. Da spašavaju ljude na krovovima.

Rusija je vojnu industriju držala kao privrednu granu, za izvoz. Posebno do 2008. godine. Pa savremeniju tehniku su prodavali nego što su imali kod sebe...
Evo, i sada su za godinu dana svašta ubrzali i uradili. Kada su morali. Od BPL, JDAM...
Ovo što Munja spominje za brod Moskva. Pa taj brod je postao prevelik i nepotreban i prije početka ove SVO. Još, ta sva tehnika koja je bila na Krimu do 2014. godine nije bilo samo do Rusa može li se obnoviti, dodatno što je jedno veoma bitno brodogradilište malo zapadnije od Krima, u Crnom moru.
Ne poredi SAD sa Rusima, oni nisu pod sankcijama nikad, a kad treba love samo se štampa....
Digli su vrlo lako armadu 2003. na Irak , Britanci bili samo ukras. Rusima zadnji uspjeh bio Gruzija 2008. i Krim 2014.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Siriju smo zaboravili?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 09:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Megabyte je napisao:
^ a naš narod obožava Putina

Znači da se Rusija vrati u eru prije Putina, kad je sve bilo bar 20 puta gore, a Čečeni kojih ima 15 puta manje od Ukrajinaca, ih tukli? I to ne kontraktnjike već guštere na služenju roka, koji su u pauzama borbi morali se baviti baštama da bi se imalo šta i jesti...

Citiraj:
Prigožin se oteo kontroli.

Heh, vidjećemo :wink: . Kukao je za "snardi" za Bahmut, pa ipak pade Bahmut. A bio onaj fol kao neka đevojka dotjerala za Vagner kamion sa snardima, hau jes nou... Kasnije Ukrajinci rekli "kakva nestašica, tuku tri puta jače nego inače".

Citiraj:
Ovo što Munja spominje za brod Moskva. Pa taj brod je postao prevelik i nepotreban i prije početka ove SVO.

Nedavno je "Moskvin" sestrinski brod iz Tihookeanske flote otpisan za modernizaciju. Nije isplativo. Moskva je bukvalno služila kao PVO modernijim plovilima - kalibronoscima, jer je imala S-300. Naravno, to ne umanjuje gubitak iste, ne čini ga beznačajnim... Uz to, Rusi su nedavno otpisali i posljednju o onih gigantskih sovjetskih podmornica, a uveli su dosta malih podmornica "Crna rupa". Bogu hvala, sovjetske doktrine napuštaju u mnogim domenima, vidi T-14 Armata npr.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 09:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znači, ali Putin, već koliko, 20+ godina vedri i oblači...a neke stvari nisu na nivou.

Prigožin nije pod kontrolom, oborili su (izgleda) helikoptere ruske avijacije (nije mi baš jasno, izgubilo se nešto u prevodu).
A ruska avijacija je bombardovala Vagnerovu kolonu na putu. U Rostovu ruska avijacija može da leti samo ako Vagnerov čovjek ide sa njima.
Nema trolovanja, maskirovke, fols flega kako su neki ljudi nazivali ovo. Može da bude veliko sranje od ovog.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 09:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Odgledao stotine vijesti od sinoć. Odgledao obraćanje Putina jutros.

Zaključak!

Loše loše i loše. I mogao bi ovo biti kraj. U Rusiji je na sceni klasični državni udar. Puno dezinformacija dolazi iz Rusije u ovom trenutku, ali je sve što se trenutno dešava jako, jako loše.

Najgore što se može desiti je nasilna promjena vlasti poput one koja se 2014. desila u Kijevu i dugotrajan građanski, bratoubilački rat. Tada bi ruski narod u Donbasu bio osuđen na propast.

Neka je Rusima Bog na pomoći. Ovo što se dešava, nikako ne valja.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Megabyte je napisao:
Ne znači, ali Putin, već koliko, 20+ godina vedri i oblači...a neke stvari nisu na nivou.

Prigožin nije pod kontrolom, oborili su (izgleda) helikoptere ruske avijacije (nije mi baš jasno, izgubilo se nešto u prevodu).
A ruska avijacija je bombardovala Vagnerovu kolonu na putu. U Rostovu ruska avijacija može da leti samo ako Vagnerov čovjek ide sa njima.
Nema trolovanja, maskirovke, fols flega kako su neki ljudi nazivali ovo. Može da bude veliko sranje od ovog.

Ima snimak helikoptera koji baca mamce, helikoptera koji gori na zemlji, a nijedan snimak obaranja. Još kažu da su svi piloti živi, što je jako čudno jer se teško preživljava i prinudno sletanje helikoptera, a kamoli obaranje. Sad gledam sliku navodno oborenog Vagnerovog Mi-8, ovo izgleda kao helikopter uništen na zemlji. To kad drekne u zemlju više ne liči na helikopter... Snimaka kako avijacija rabota po koloni, još nisam vidio, čak se pominje da su Ukrajinci prvi izbacili tu informaciju na svojim kanalima.

Spoiler:
Slika

Poslednji put menjao Rivaldinho dana 24 Jun 2023, 09:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Navodno PVO od Vagnera (Pancir)

https://twitter.com/WarMonitors/status/ ... Qu_ig&s=19

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinjo različiti su padovi. Gledao sam snimak neki prije rata 2022. kada je oboren ukrajinski Mi24 Iglom. Samo je legao na bok.
Neki dan u Bjelorusiji je pao ruski Mi24. Posada preživila.
Pa onda nekoliko Ka52 sa početka 2022. u komadu. Jedan u baš dobrom stanju.

P.s. informacije o helikopterima su od Fajterbombera, kao i o bombardovanju Vagner kolone

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U svakom slučaju, ne bih se lično zaletao sa nekim procjenama. Ostaje da vidimo na šta će izaći. Po izvještajima od jutros utihnula je čak i borba na Orehovu, obe strane prate razvoj situacije.
Što se tiče pucnjave i puškaranja, tako su u našem ratu Dudakovićevi prevarili Babine, kao organizovali prevrat u Bihaću, tamo pucali, palili gume i zvali ove da im se pridruže, pa ih nahvatali...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo šta su dezinformacije - navodno oboren još jedan helikopter u voronješkoj oblasti, a iako nešto veoma gori, jasno da ne može biti helikopter, više izgleda kao da je neko zapalio rezervoar sa naftom
https://t.me/mig41/27097?single

Sad je utrkivanje ko će da objavi veću ekskluzivu, te pucnjava, te helikopter, te ovo, te ono, fali još Prigožin kako vozi kamion sa nuklearkom prema Moskvi...

A nešto mislim, ako nije maskirovka, možda je - Putinov obračun sa Šojguom. Šojgu je tu od 1991, sve je preživio, bez vojne škole i ratnih zasluga došao sve do general-pukovnika i niza ordenja :-? Vjerovatno je stvorio jak krug ljudi i interesa oko sebe.
Niti je Putin baš tako svemoćan koliko mi mislimo, niti sve može da ide tako glatko. Rat je već na početku izbacio na površinu dosta onih koji su bili tu, iza zavjese ("Riđi" Čubajs...), a imali vrlo realnu moć u Rusiji. Šta reći, Rusija k'o Rusija, vazda sa svojim izazovima.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
Evo šta su dezinformacije - navodno oboren još jedan helikopter u voronješkoj oblasti, a iako nešto veoma gori, jasno da ne može biti helikopter, više izgleda kao da je neko zapalio rezervoar sa naftom
https://t.me/mig41/27097?single

Sad je utrkivanje ko će da objavi veću ekskluzivu, te pucnjava, te helikopter, te ovo, te ono, fali još Prigožin kako vozi kamion sa nuklearkom prema Moskvi...

A nešto mislim, ako nije maskirovka, možda je - Putinov obračun sa Šojguom. Šojgu je tu od 1991, sve je preživio, bez vojne škole i ratnih zasluga došao sve do general-pukovnika i niza ordenja :-? Vjerovatno je stvorio jak krug ljudi i interesa oko sebe.
Niti je Putin baš tako svemoćan koliko mi mislimo, niti sve može da ide tako glatko. Rat je već na početku izbacio na površinu dosta onih koji su bili tu, iza zavjese ("Riđi" Čubajs...), a imali vrlo realnu moć u Rusiji. Šta reći, Rusija k'o Rusija, vazda sa svojim izazovima.
Nema tu puno gatanja, Prigožin i Wagnerovci su krenuli na Moskvu, prvenstveno se Putin sa jutrošnjom izjavom stavio u sukob sa istima. Krenulo je sa kritikom nesposobnog ministarstva odbrane (Šojgu i Gerasimov) pa je sad krenuo i na vlast. Iza i jednih i drugih stoje klanovi oligarha, ali sve zavisi koliko se ko učipao i uložio, takav će i rezultat biti. Možda je Ženja dobio od zapada i masnu ponudu da preuzme vlast, pa sad koristi priliku.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Nisam ovo ocekivao od Prigozina, mislio sam dize frku da dobije ono sta mu treba za rat.
Kad covjek krenu na sve ili nista :-?
Bice ovdje velikih problema, zakotrljala se lavina, a Rusija je puna malih Prigozina.

Bice da su radile pare sa zapada...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Hahahhahaha, samo sam cekao kad ce neko reci da su ih ameri platili. Hahha

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2023, 12:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisu ih ameri platili, ali da će mu dati obavještajne podatke da svrgne Putina - hoće. Ameri ga plaćaju time što će preuzeti kormilo države sa puno rudnih bogatstava, što znači i puno će se jahti trebati prodati novoj ekipi kad se sporazume oko Ukrajine....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]