Čiča iz Rogače je napisao:
Po meni,bez obzira da li neko generalno voli Turke ili ne,ovde je veći problem u državi CG što je unazad jedne decenije naprimala Turaka sa sumnjivim dosjeima i ne znam zbog čega da ostali građani Turske trpe posledice zbog njih od strane iste države.
Cica ovo je toliko puta izlizana tema i pravimo se naivni i nevjesti ali nema veze.
Mi smo mala kokosarska enklava i pet do deset stranaca sa strane se odmah primjeti. I nisu samo u pitanju problematicni emigranti.
Pa sta se pravimo fini sad.
U ostalom ako mi treba 50 ljudi robova ( a doslovce su to nemoj mi sad samo pricu kako su ovde spaseni jer tamo odakle dolaze rade za nista i umiru od gladi sto je u vecini istina) znaci ako ovde u mojoj firmi trebam ljude uvest cu ih pa da su iz ne znam kuda... imam parvo na svoj profit i svoj opstanka?! Ekonomija ne zna za moral i emocije.
A danas sutra(15-20g) sto ce da preplave, pokupuju i istisnu boli me to je poslije ...bitno je da ja stekam sad!!
Eto tako to ide vec 50 -100 godina po Evropi i sta bi mi.... neku toplu vodu...!
Sad cemo glumit moralisanje i sazaljenje prema drugima a sebe unistavamo prvo i gazimo. Mislim da nemamo pravo na to i da sa moralnog i etickog nije u redu. Unistavas svoju djecu a zao ti je drugih ljudi...??
Cica i u avionu ti kazu da stavljas masku sebi prvo pa onda svom djetetu. Rasisti su doveli do ovoga da ne smijes da kazes istinu!!