Bosnjak je napisao:
Na ovu temu imam samo jednu rijec: primitivizam!
Level mrznje koji se ispoljava sa ovakvim postupcima je nevjerovatan, i poslije rata bilo je svega na svim stranama, toliko stvari koje su me razocarale od ljudi onako da je to nevjerovatno.
Ali brate, ako nista poznavanjem jos jednog pisma osjeti da si duhovno bogatiji...ne mrzi nesto sto je stoljecima dio ovog prostora, nego se potrudi da naucis, znas, vidis...
Mozda jednom Bog pogleda i ovaj dio planete...
Ma ne ide to tako, Vukovar ima ozbiljnijih problema koji se ne mogu riješiti primjenom sirove sile nego se mora riješavati na mnogo teži način, objektivno Republika Hrvatska nije u stanju da riješi taj problem - osipanje stanovništva iz Vukovara. Vukovar je jedan od najsiromašnijih gradova Hrvatske, ako ne i najsiromašniji, i ni jedna vlast do sada nije učinila ništa da se to promijeni. Slična situacija je u svim opštinama iz kojih su protjerani Srbi kao većinsko stanovništvo. I sad da se ljudima skrene pažnja pokušavaju uvesti ćirilicu u Vukovar. To je licemjerje, ja vjerujem da 99% Srba iz Vukovara čak i ne znaju ćirilicu, ne zna je ni pola Srba iz Srbije a gotovo niko je i ne koristi, znao je ili ne. S druge strane mi je totalno nevjerovatno da ljudi praznog želuca postavljaju sebi imperativ zabrane ćirilice.
Mediji su kontrolisani od vlasti, osim Nove tv koji vole da laju, ali to je ista relacija kao RTRS+Dodik vs. BNTV kod nas. Čim nova TV iskopa neku škakljivu informaciju, "patriote" ih proglase izdajnicima ili četnicima po ko zna koji put.
(off topic) Za takvo stanje nije kriv ni Sloba, ni Karadžić, ni Mladić, ni Martić. Krivi su oni sami sebi, odnosno krajnje kriminalna i nesposobna vlast, sistem je korumpiran od samog vrha pa nadalje. Na čelu države su ljudi koji suptilno pumpaju šovinističku retoriku među divljake ali to ih i održava na vlasti i to ih je čak i odvelo u EU - podoban državni vrh. Da nije bilo tako Hrvatska nikad ne bi pristupila NATO paktu i E. Uniji jer ne ispunjava većinu najbitnijih uslova za članstvo.
(on topic) Nije to najgori način da se građanima skrene pažnja sa mnogo većih problema sa kojima se suočavaju Hrvati, Amerikanci organizuju ratove u kojima ginu hiljade ljudi da opravdaju svoje vlastite gubitke.
Iako stanje u Hrvatskoj izgleda idilično, uopšte nije takvo. Nama je stanje iz Hrvatske poznato više sa televizije i interneta i tamo gledamo napirlitane dame, huligane kako divljaju na utakmicama i estradu, a siromašni sloj je u medijskom mraku. Mediji ne govore o siromašnom sloju, npr o ljudima iz pograničnih naselja koji idu biciklom i preko 10km u BiH ili Srbiju i tamo kupe kutiju cigara, vrećicu duvana i 2l piva jer na veće količine moraju da plate carinu, a ako ispoštuju normu uštede 3-4 kune, to je jedna konvertibilna marka. Da vi samo vidite koliko vreća okače po biciklima oni koji kupuju hranu, ne mogu da se voze na biciklu već ga guraju kraj sebe, pa kad se na svojoj granici raspravljaju sa carinom, vidio sam kako žena plače zato što joj oduzimaju neke vreće (u jednoj vreći sam vidio samo plazma keks i hljeb)..........
Da ti znaš samo kakva je Hrvatska prema Hrvatima, nije ni čudno što su prema nama onakvi kakve ih znamo dosta dugo. Ali državna televizija mora imati javni servis, mora biti hrpa vijesti u kojima se mora nešto reći, pa najpametnije je govoriti guposti oko uvođenja ćirilice u Vukovar i plašiti ih ebolom nego o ženi kojoj džukele oduzimaju hranu na granici.
Da li narod nasjeda na takve gluposti? NE! Prosto rečeno, svi znaju šta se tamo dešava, samo jednima je to u interesu a drugima nije ali ne mogu da učine ništa po tom pitanju, a ako nešto i pokušaju bivaju optuženi za izdaju i zovu ih četnicima.