banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 17:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 122 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Feb 2012, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
filozof sa vrbasa je napisao:
angelo_gabriel je napisao:
ebga koja na pobrdju ili kod pecine?

Isto je na tranzitu, samo malo niže.

Sefer Begova Dzamija ili Pecinska.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 00:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne poznajem sve džamije po BL, ali me zanima kako su mogli tu džamiju u gusto naseljenom dijelu grada da sruše eksplozivom.

Zaboravili ste na sahat kulu i to bi trebalo obnoviti.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 00:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne poznajem sve džamije po BL, ali me zanima kako su mogli tu džamiju u gusto naseljenom dijelu grada da sruše eksplozivom.

Zaboravili ste na sahat kulu i to bi trebalo obnoviti.

Svih 16 dzamija su se nalazile u gusto naslejenom djelu grada, svaki dzemat (naselje) se gradilo oko dzamije.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50

Tad sam bio jos srednjoskolac. Sjecam se tog jutra sam otisao u gradsku biblioteku da uzmem knjigu, kad ono sva ona stakla sasuta od jacine eksplozije sasula se sva stakla i na biblioteci i okolnim zgradama i duva vjetar kroz biblioteku kao napolju. Mislim da je bilo na hiljade polupanih prozora u centru taj dan od jacine detonacije. U biblioteci staklo po podu na stotine kilograma stakla sve sasuto sa strane do centra. Sa ove strane do borika mislim da nije bilo sasuto.
Sto se tice dzamija slazem se sa Banjaluckim beharom, tacno je da su skoro sve dzamije u RS gradovima srusene, a skoro ni jedna crkva u gradovima Federacije. Po selima je bilo drugo rusili su i jedni i drugi.
Ono sto hocu da kazem da je ova presuda u redu jer ne mozemo mi sada placati nesto sto je napravila Karadziceva vlast za koju znamo kakva je bila i od cijih losih djela se danasnja zvanicna politika RS ogradjuje. To je isti princip kao sto Srbija ne moze traziti odstetu od Turske jer je to bila potpuno druga vrsta vlasti. Drugo, sto neko kaze to bi bio presedan i sve sto zaradimo morali bi dati Federalcima, a zasto. Zato sto je neko drugi cinio zlocine i losa djela u nase ime. Smatram da su i Federalci pretjerali s tim tuzbama. Znamo, i mi smo osjetili Karadzicevu vlast, ali ako budemo tuzakali stalno jedni druge, gdje je tome kraj sto godina ce biti ovako.
Zato mislim da je dobar potez sto je odbijena ova tuzba da se tim ratnim optuzivanjima stane na kraj.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 05 Feb 2012, 00:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 00:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Okt 2011, 00:20

sumrak razuma, nista drugo.

pa sva stakla na izlozima rk boska su popucala, mogu misliti kako je bilo stanovnicima u neboderima na bulevaru.
nisam sve citao, pa ne znam o cemu ste diskutovali, ali svi mi koji smo tad zivjeli u bl smo znali da je vlast to sve porusila sistematski, ruse oko 4-5 ujutru, oko 7h vec pocne razvoz materijala sa kamionima i tako, dan za danom.
pa to se nesto nije ni krilo, niti se gledalo tad na to kao na nesto lose.
niti je bilo nekog osudjivanja od stanovnista, da se ne lazemo.
uglavnom je prica bila,
"jesi vidio, he he, srusili su i onu dzamiju, he he"

ili se treba skroz distancirati od vlasti tog doba i proglasiti ih mracnim dobom, kao sto i jesu bili, ili ako prihvataju njihove tekovine, trebaju onda i poplacati njihove racune.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 00:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dželi.

Ja nisam mislio na Ferhadiju, mada su mi ljudi pričali sličnu priču poput tvoje.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 10:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Banjalucki_Behar je napisao:
.

sinip je napisao:
"Најволим" вас који мисле да неко овде на форуму дође и лупа глупости...
Чисто за твоју информацију, тренутно "фурам" 45. годину, а кад је почео рат "у мом малом мјесту" имао сам малчице више од 8 година... Што се тиче Додика, нисам неки његов љубитељ, али је он прави човјек за посао који треба да се уради САДА. Послије ћемо да бирамо неког другог.

Izvinjavam se, povalcim izjavu, znaci imao si maks 5 kada je poceo rat.

Kako je mogao imati maksimalno 5 godina, kada je poceo rat, ako sada ima 45 godina? :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
sinip je napisao:
"Најволим" вас који мисле да неко овде на форуму дође и лупа глупости...
Чисто за твоју информацију, тренутно "фурам" 45. годину, а кад је почео рат "у мом малом мјесту" имао сам малчице више од 8 година... Што се тиче Додика, нисам неки његов љубитељ, али је он прави човјек за посао који треба да се уради САДА. Послије ћемо да бирамо неког другог.

Izvinjavam se, povalcim izjavu, znaci imao si maks 5 kada je poceo rat.

Ето видиш, управо због оваквих изјава вас "нормалних" муслимана, мени је сваког дана у сваком погледу све више жао што сам прстом мрднуо да иком помогнем ономад. И не брини, неће се поновити. Мада се искрено надам да неће ни требати, али НЕЋЕ СЕ ПОНОВИТИ!

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 01:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Ето видиш, управо због оваквих изјава вас "нормалних" муслимана, мени је сваког дана у сваком погледу све више жао што сам прстом мрднуо да иком помогнем ономад. И не брини, неће се поновити. Мада се искрено надам да неће ни требати, али НЕЋЕ СЕ ПОНОВИТИ!

Da si covjek nebi zalio ako si nekoga pomogao, a znamo da nisi jeli da jesi nebi se kajao radi mene, nego bio ponosan na sebe. Biti covjek, teska disciplina nazalost

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 02:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ne znam sta da mislim po ovom pitanju dzamija. u svakom slucaju se ne slazem sa Jelly-jem, jer ispada da ako ne postujemo ili ne sankcionisemo nesto sto je nekadasnja vlast radila, onda to moze da se odrazi na sve. S druge strane, postoji li dokaz u umijesanosti tadasnje vlasti u rusenja dzamija - pustite indicije, ima li materijalnih dokaza?

Na kraju, ako bih morao birati da muslimane zastrasimo masovnim ubistvima ili rusenjima njihovih dzamija uz pratece neplanirane zrtve, uvijek bih izabrao ovo drugo.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 11:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sinip je napisao:

Da si covjek nebi zalio ako si nekoga pomogao, a znamo da nisi jeli da jesi nebi se kajao radi mene, nego bio ponosan na sebe. Biti covjek, teska disciplina nazalost

А јел знате (ово нешто као Борг, а?) и који ће бројеви да буду извучени на лотоу, баш би ми згодно дошло?
Иначе, не кајем се ја ради тебе, или ни близу само ради тебе, кајем се што видим да се 16 година након рата са муслиманске стране ништа није промјенило, а ни неће чини ми се, и даље се гласа за исту политику и исте људе који су закували рат са ваше стране, а ја имам 16 година више него на крају рата, и не видим краја овом срању. Што се тиче "бити човјек" фразе, ево ти још једна: "човјек се учи док је жив". Тако да, ја сам своју лекцију научио. А да ли ми ти вјерујеш или не, немаш појма колико ме болЕ уво...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 15:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Sep 2011, 09:10
sinip je napisao:
и даље се гласа за исту политику и исте људе који су закували рат са ваше стране

Kako vi tvrdite da se glasa za istu politiku, a Hrvati govore da su im Bošnjaci izabrali člana Predsjedništva BiH, i to iz redova SDP-a. A s obzirom da su leMi i Čova sad u jako dobrim odnosima, trebalo bi napraviti dogovor jesu li Bošnjaci sad "zeleni" ili "crveni", pa da se to uzme kao općeprihvaćena činjenica.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Jancker je napisao:
sinip je napisao:
и даље се гласа за исту политику и исте људе који су закували рат са ваше стране

Kako vi tvrdite da se glasa za istu politiku, a Hrvati govore da su im Bošnjaci izabrali člana Predsjedništva BiH, i to iz redova SDP-a. A s obzirom da su leMi i Čova sad u jako dobrim odnosima, trebalo bi napraviti dogovor jesu li Bošnjaci sad "zeleni" ili "crveni", pa da se to uzme kao općeprihvaćena činjenica.

Ma kojim bojama da ofarbas SDP, zna se koje su boje,mislim da ni sam Zlatko nevjeruje u tu pricu o multietnicnosti SDP.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jancker je napisao:
sinip je napisao:

БолЕ мене уво шта Хрвати говоре, код муслимана се од рата наовамо врти иста екипа, покојни Аљо, па Силајџић па сви редом ратни кадар. Кад кажем "ратни" мислим на исте људе који су били власт и током рата. А Хрвати нек се брину сами о себи. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
sinip je napisao:
sinip je napisao:

А јел знате (ово нешто као Борг, а?) и који ће бројеви да буду извучени на лотоу, баш би ми згодно дошло?
Иначе, не кајем се ја ради тебе, или ни близу само ради тебе, кајем се што видим да се 16 година након рата са муслиманске стране ништа није промјенило, а ни неће чини ми се, и даље се гласа за исту политику и исте људе који су закували рат са ваше стране, а ја имам 16 година више него на крају рата, и не видим краја овом срању. Што се тиче "бити човјек" фразе, ево ти још једна: "човјек се учи док је жив". Тако да, ја сам своју лекцију научио. А да ли ми ти вјерујеш или не, немаш појма колико ме болЕ уво...

Vrlo zanimljivo, u Doboju u kojem se valjda "човјек учи док је жив" je '91 g. zivjelo 41% Bosnjaka, a presude govore o zlocinima nad njima, a kako citam i dzamije su minirane po uzoru na Banjaluku. I povrh svega, on iz Doboja ima obraza pricati o frazi "човјек се учи док је жив". :roll:
Ja ne smijem ni posmisliti kako bi tek razmisljao da si npr. prosao ono sto je proslo 200-250 hiljada Sarajlija koji su svakodnevno s namjernom ubijani po Sarajevu sa okolnih brda pune 4 godine.
Uvijek cu shvatiti tu frazu od nekoga ko je etnicki ociscen sa nekog prostora, maltretiran, ubijan itd. ali kada mi to kaze neko iz Doboja gdje nijedna granata ABIH nije pala, nijedna crkva nije srusena, nego bas obratno je...

Izvinjavam se na offtopicu jer je prica o Banjaluci, ali ovo moralisanja iz Doboja je licemjerno, da ne kazem bezobrazno.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

budala je napisao:
Ja ne smijem ni posmisliti kako bi tek razmisljao da si npr. prosao ono sto je proslo 200-250 hiljada Sarajlija koji su svakodnevno s namjernom ubijani po Sarajevu sa okolnih brda pune 4 godine.
Uvijek cu shvatiti tu frazu od nekoga ko je etnicki ociscen sa nekog prostora, maltretiran, ubijan itd. ali kada mi to kaze neko iz Doboja gdje nijedna granata ABIH nije pala, nijedna crkva nije srusena, nego bas obratno je...

I kakve ti još bajke Alija pričao pred spavanje? :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka

Ne lupaj, Doboj je bio linija razgranicenja i puno granata je palo po njemu. Mani se tih carsijskih prica o tom da je abih po ostalima bacala cvijece :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

budala je napisao:
Uvijek cu shvatiti tu frazu od nekoga ko je etnicki ociscen sa nekog prostora, maltretiran, ubijan itd. ali kada mi to kaze neko iz Doboja gdje nijedna granata ABIH nije pala...

Ајдеееееее?!? БАШ НИ ЈЕДНА? А у П.М., онда мора да сам ја у неком јако лоше трипу био све те године. Све ми се нека гранатирања привиђала, и рупе по зградама и погинули цивили, и тај рад... А можда је то све био ХВО, а?

Мислим стварно, имати образа рећи нешто овако... немам ријечи... :puke:

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka

sinip je napisao:
budala je napisao:
Uvijek cu shvatiti tu frazu od nekoga ko je etnicki ociscen sa nekog prostora, maltretiran, ubijan itd. ali kada mi to kaze neko iz Doboja gdje nijedna granata ABIH nije pala...

Ајдеееееее?!? БАШ НИ ЈЕДНА? А у П.М., онда мора да сам ја у неком јако лоше трипу био све те године. Све ми се нека гранатирања привиђала, и рупе по зградама и погинули цивили, и тај рад... А можда је то све био ХВО, а?

Netrebas se tome cuditi, njma je to vjerovatno objasnjeno da VRS puca sama po sebi

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
veteran 1987 je napisao:
sinip je napisao:
budala je napisao:

Netrebas se tome cuditi, njma je to vjerovatno objasnjeno da VRS puca sama po sebi

Ma ja ba, Doboj je inace poznat grad po tome sto su ga porusile "alijine snage", jesu li i oni minirali dzamije po Doboju?
Veze vi nemate sta je granatiranje grada, na srecu reci cu :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 122 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]