Čitajući ovaj topik, primjetio sam nekoliko stvari:
1. Većina vas govori da nema razloga za proteste, jer smo sami izabrali ovu vlast i bolje ne zaslužujemo. E pa ja mislim da nije tako. Vlast nam redovno bira manjina, jer većina ne izlazi na izbore. Dakle, situacija je sljedeća- na izbore izađe 40% birača, pola ih glasa za snsd i tih 20% meni donosi vlast. Tih 20% su oni koji imaju direktnu korist od vlasti (rade u državnim firmama, u stranci su, biznismeni koji sarađuju sa vlašću...). Zašto ostali ne izlaze na izbore, jeste li vi koji pišete ovdje glasali?
2. Većina vas je protiv protesta, jer ne vjerujete onima koji ih organizuju i kažete da nema jasno definisanih ciljeva? Imate li vi ikakav prijedlog, ako vam nije dobro? ako vam je dobro, onda ništa (što bi rekli u peščaniku

).
3. Lider se previše pravda i pokušava na plastičan način da objasni neke priče (više nego očigledno da je većina iz Vaskovićevih tekstova. Ne kažem da nije tako, ali...). Lider, prenio si poruku, ko je shvatio, shvatio je.
Ja mislim da je izlazak na ulicu sasvim legitiman način da se prenese neka poruka, u ovom slučaju da nismo zadovoljni stanjem u državi. Ima ih i mnogo radikalnijih od nas (baš bih volio vidjeti kako bi Mile prošao da je u Grčkoj rekao da će ukinuti neko pravo).
Najgori su mi oni koji kažu:"Ja sam za promjene, kad neko promijeni nešto nek mi javi".
Ja sam za proteste, što više ljudi bude, to će i ovi na vlasti polako početi da shvaćaju da više neće moći raditi kao dosad, bez ikakve odgovornosti. I ako dođem na proteste, to neće biti ni zbog Stefana Filipovića, 6yke, Sergeja Trifunovića ili Slobodana Vaskovića. Meni ne treba niko da mi kaže šta i kako da mislim.
Vi koji nećete doći zbog straha da vas neko ne vidi, da ćete izgubiti posao ili da ga nećete naći zbog toga, i to je u redu i potpuno legitimno. Samo nemojte druge omalovažavati zbog toga.
Lijep pozdrav!