banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 11:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Maj 2012, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/3250 ... -na-kredit

Čak 2.686 građana prodalo stan koji su kupili na kredit

Čak 2.686 stambenih kredita u poslednje tri i po godine građani su uspeli su da ranije otplate, i to tako što su sami prodali stan za koji su podigli kredit, jer su došli u situaciju da ne mogu da otplaćuju rate, saznaje „Blic“.

Prodaja kao spas
Miroslav Cvetković navodi primer klijenta iz Beograda koji je imao kredit u francima i uredno otplaćivao zajam tri i po godine, da bi, kad je franak počeo naglo da jača, glavnica od 85.000 evra narasla na 123.000 evra. Uspeo je da proda stan i da vrati dug. Na kraju, u gubitku je bio za iznos koji je kroz rate tri i po godine uplaćivao, ali i za razliku koju je dodao za kupovinu stana.

Ovo je spasonosno ko uspije na ovakav nacin rjesiti svoju nevolju

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=614282

Izvršitelji počinju s radom

Kada privatni izvršitelji krenu na posao, građani i kompanije će moći da se opredele da li će za naplatu potraživanja angažovati državne ili privatne izvršitelje, čije će angažovanje morati da plate, dok će u ime države oni biti zaduženi za naplatu komunalnih dugova, neplaćenih računa za mobilne telefone ili kazni za parkiranje.

0ni će u zavisnosti od konkretne situacije moći da dužnike iseljavaju iz stanova, kuća, lokala, prikupljaju podatke o imovinskom stanju dužnika, popisuju, procenjuju ali i plene i prodaju pokretnu imovinu, kao i nepokretnosti…Takođe će moći da ulaze u stanove i protiv volje vlasnika, a u rizičnije "akcije" će ići s policijskom pratnjom.
:violent1:

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 09:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Bice tu mrtvih glava.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Bit će mrtvih glava!
Meni da krene neki lola, protiv moje volje da ulazi u kuću, rokno bi ga ko dobar dan.
edit:
taman da pošaljem kad ti isto napisao 8)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 09:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
old fashion men je napisao:
Bit će mrtvih glava!
Meni da krene neki lola, protiv moje volje da ulazi u kuću, rokno bi ga ko dobar dan.
edit:
taman da pošaljem kad ti isto napisao 8)

Ovo si namjerno napisao hrvatskim. :)

Zar je moguce da se na ovaj nacin izmiruju potrazivanja, gdje to jos ima? Razumijem ako je kuca pod hipotekom pa ne placas, ali ovo.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To sleduje i ovde nama "samo sutra kume" :confused3:

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 12:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
pa država pere ruke od toga i angažuje firme koje bi trebal bit mnogo efikasnije u postupku naplate jer vjerivatno neće uzimati u obzir "socijalni momenat"
funkcionisaće dok neko jednog od tih uspješnih "utjerivača" ne istesteriše

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
jos samo da privatizuju vojsku i policiju...mada koliko sam ja skontao i nema sustinske razlike
Citiraj:
Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen kaže da privatni izvršitelji po zakonu imaju ista ovlašćenja kao i sudski izvršitelji i mogu da postupaju jedino po nalogu suda, odnosno presudi i rešenju o izvršenju.

ovaj dio mi je malo problematican
Citiraj:
Suština sudskih izvršitelja je, što se pokazalo do sada, da kada je u pitanju privatni interes i kada neko na tome zarađuje novac, daleko je efikasniji nego kad to rade državni organi.

to stoji,ali ako ces se voditi tom logikom,treba sve privatizovati.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
I onda mi neko kaže da su Turci ili Austrijanci bili okupatori i da su činili zulume :roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DANIJEL BL je napisao:
pa država pere ruke od toga i angažuje firme koje bi trebal bit mnogo efikasnije u postupku naplate jer vjerivatno neće uzimati u obzir "socijalni momenat"

i onda ce on u tvorza a porodica sama na ulicu

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 09:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2012, 08:48
fantastikus1 je napisao:
DANIJEL BL je napisao:

i onda ce on u tvorza a porodica sama na ulicu

Pa svi ce zavrsiti na ulicama, ako budu prodavali stanove radi neplacenih racuna...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
sve će oduzimati zbog neplaćanja računa, ide na poresku ,nisi platio porez pa slijedi naplata uz naknadu obrade plus naknada poreskoj, ako nemaš para ide plijenidba.Nikakve papire nećeš moći izvaditi, produžiti vozačku, ... ako nisi izmirio dug.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 09:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2008, 14:55
Prije nekoliko godina moji prijatelji u HR podigli kredit za stan i to hipotekarni.Tad sam im rekla da nisiu normalni ali hoće oni svoj stan. Prije dva mjeseca prodali stan, vratili kredit i sad su podstanari.
A što se tiče oduzimanja stanova zbog neplaćanja računa to podržavam sto posto. Pročitala sam post jednog forumaša kao " Meni da krene neki lola, protiv .......... kapitalizam je to braćo mila sto posto.
Gledala sam u nekoliko slučajeva u HR zbog neplaćanja kredita pokrenuta hipoteka pa cijele porodice van.... bilo vriske po tv kao branitelj, invalid, mala djeca nema gdje............. nije banka centar za socijalni rad......... to što sam kod njih gledala to i nas sve čeka......a ko nas pita da li imamo od čega platiti, ako nemamo za platiti nećemo ni trošiti i tačka................ tražili smo dobili smo..

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nova je napisao:
Prije nekoliko godina moji prijatelji u HR podigli kredit za stan i to hipotekarni.Tad sam im rekla da nisiu normalni ali hoće oni svoj stan. Prije dva mjeseca prodali stan, vratili kredit i sad su podstanari.
A što se tiče oduzimanja stanova zbog neplaćanja računa to podržavam sto posto. Pročitala sam post jednog forumaša kao " Meni da krene neki lola, protiv .......... kapitalizam je to braćo mila sto posto.
Gledala sam u nekoliko slučajeva u HR zbog neplaćanja kredita pokrenuta hipoteka pa cijele porodice van.... bilo vriske po tv kao branitelj, invalid, mala djeca nema gdje............. nije banka centar za socijalni rad......... to što sam kod njih gledala to i nas sve čeka......a ko nas pita da li imamo od čega platiti, ako nemamo za platiti nećemo ni trošiti i tačka................ tražili smo dobili smo..

Upravo zbog toga sam i otvorio ovu temu. Da se vidi kako je u okruzenju i sta nas ceka u bliskoj buducnosti. Kod nas to jos ne funkcionise jer smo kvazi drzava ali kad krene bice okrutno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]