banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 14:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2004, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
apsolutno uvijek koristim stare nazive naselja, jer sam tako navikla..budzak, mejdan, hiseta, caire,seher, sargovac itd itd...

a to sto su se promijenili nazivi ulica, skola, vrtica...ne vidim sta je tu cudno, s obzirom sta se sve izdesavalo na BIH prostorima...
promijenile su se skolske lektire, neke su izbacene, neke dodate...tako je i u RS a tako je i u federaciji BiH...

Nisu se samo mijenjale ulice u BL, minjenjale su se u Sarajevu, Tuzli, Mostaru itd itd....
to je vishe domen politike a u to ne treba ulaziti.... :evil: na ovom mjestu :wink:

nove nazive ulica manje -vishe koristim , mada u objasnjenjima znam cesto reci: "ti ti je bivsa ..ta i ta ulica" :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2004, 22:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Avg 2003, 00:06
kad slusas pricu "starih banjalucana" koji su sada vani rekao bi banjaluka je nekada izgledala fantasticno, u njoj su zivjeli samo gradjani, ulice gdje su zivjele ti "stari/pravi banjalucani" su ulice koje krase banjaluku. a prodjite kroz ta naselja odakle vas je vecina odselila, prodjite kroz taj sjajni seher, to "medeno polje", tu vrbanju i vidjecete gdje ste zivjeli. sad se i ovi "likovi" bune smeta im zgrada etf-a jer narusava izgled dzamije!?!?!?

banjaluka je sigurno ljepsa sad nego sto je bila prije 20 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2004, 23:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Ti si izgleda pravi slucajni prolaznik.
Znas li ti mozda neki drugi grad u citavoj bivsoj koji je vise opjevan,znas li neku drugu rijeku koja je vise pjevana nego VRBAS...
Od svih gradova koji smo imali ona je BISER
Mozda tebi kad dodes izgleda ruzno. Za nas staru raju ONA je bila i uvijek ce ostati LJEPOTICA
Naravno mislim na grad a ne na trenutne i privremene stanovnike
:angel: :angel: :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2004, 01:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
mozda bi trebao i ja nesto da kazem.
Ja necu polemizirati o tome treba li mjenjati imena naselja ulica itd ali treba jedno uraditi. Treba sve seljake iz Drvara, Glamoca, i ostalih sela ili skolovati da nauce zivjeti u gradu ili vratiti tamo odakle su dosli. Koliko ste puta vidjeli nekoga da sa 5 sprata gadja konejner ili da istresa stolnjak kroz prozor?
Ovo ne bih napisao da nema takvih "komsija" sa kojima krvim svaki dan.

Sto se tice Banjaluke kao ljepotice ona je to bila i ostala a sada je ljepsa nego ikada. nije bez razloga toliko skup stambeni i poslovni prostor ovde. Ne moze me niko ubijediti da su one seherske mahale razlog zbog kojeg je prozvana ljepoticom. Nego da je pravde ja bi to buldozerom....
A svi kojima nedostaje mahala i carsija neka ide u Sarajevo ili Travnik. pa neka farbaju garazna vrata i kapiju u zeleno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2004, 07:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

.
:angel: :angel: :angel:

Eto vidite i sami kako dobro govorite Bosanski a vamo ko fol nepostoji.O kojoj pravdi ti to pricas?Onoj BOZIJOJ mozda.Pa ziv mi bio zemljace kad to niste mogli za rata kako cete sad.I ono sto ste dobili naguzove- polako ali sigurno gubite.Drago mi je da neko i od vas zna koji su to gradovi u B.H. carsije.
Dobro je da i od vas neko to prizna. IDEMO NABOLJE :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2004, 10:16 
dok moderator brise li brise. Jedan prijedlog ovom smrdljivom moderatoru, kad brise nek navede razlog zbog cega to radi makar na private.

A ja cu nastaviti po rutini:
Citiraj:
Eto vidite i sami kako dobro govorite Bosanski a vamo ko fol nepostoji.

Ako pod bosanski smatrash onda si samo nista do neuki majmun, shto je i vecina tvojih 'sunarodnika'. Bosanski je srpski jezik (sa malo vise turcizama i kroatizama).

Citiraj:
I ono sto ste dobili naguzove- polako ali sigurno gubite.Drago mi je da neko i od vas zna koji su to gradovi u B.H. carsije.

Hm... da vam nije bilo NATO okupatora, pisalo bi se cirilicom u zavidovicima odavno. Jebala te carsija, to nepostoji vishe.

Znash koji je problem vas muslimana?
- Zivite u 50-tim godinama

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2004, 10:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Da nije bilo tih NATO okupatora dobro znas da bi svi vi bili preko Drine. Sjeti se 1994-95 kada smo vam bili skoro u gradu.Svi ste imali spakovane kofere. SJECAS LI SE ?????
Mozda mi zivimo u 50-tim.I to je bolje nego vecina vas NIKAKO
IZGLEDA TI TO NE KONTAS :angel:

SELAM ZEMLJACE

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2004, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
progression je napisao:
dok moderator brise li brise. Jedan prijedlog ovom smrdljivom moderatoru, kad brise nek navede razlog zbog cega to radi makar na private.

Vidi, ja nemam razloga ni potrebe tebi da se pravdam. Da si proctao pravila foruma kao i nettiquete odnosno pravila ponasanja znao bi sta i kako treba da pises. Ako to ne znas , tvoj problem.
Brisem postove koji se svode na licna prepucavanja i nemaju veze sa temom. Ako hoces nekoga napdati, vrijedjati imas i Lude krave i privatne poruke pa izvoli.
Izgleda da nije moguce voditi diskusiju bez toga da se ne napada i vrijedja sagovornika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2004, 14:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Avg 2003, 00:06
upravo zato sto banjaluku smatram ljepoticom, ja sam protiv naziva poput "budzak".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2004, 15:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Budzak nije lijep naziv .. ali ime mu je odgovaralo dok je naselje tek pocelo da se izgradjuje, a zasto Lazarevo , molim te mozes li mi objasniti ili Obilicevo, ne vidim razlog da se ta naselja trebaju tako zvati? Srpske toplice, uzas, zbog cega su one to samo srpske? Koji ih je to Srbin napravio?

Drugo ... za Merhabu , carsije je zna se sta , Bl je mnogo vise od carsije , zatim ne sjecam se da smo se u gradu koristili izrazima kao sto su merhaba, selam stoga molim te ako se prestavljas starim blucaninom onda pricaj kao sto smo pricali u suportnom ne vjerujem da si nas sugradjanin ikada bio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2004, 18:36 
Merhaba je napisao:
Da nije bilo tih NATO okupatora dobro znas da bi svi vi bili preko Drine. Sjeti se 1994-95 kada smo vam bili skoro u gradu.Svi ste imali spakovane kofere. SJECAS LI SE ?????
Mozda mi zivimo u 50-tim.I to je bolje nego vecina vas NIKAKO
IZGLEDA TI TO NE KONTAS :angel:

SELAM ZEMLJACE

HJahjaahjahjah... nije to tako i sam znash kakvo je stanje bilo prije nego sto je nato poceo da bombarduje nase polozaje i ostalo, a nemoj se hvalisati pobjedom u ratu jer to nije bila vasa pobjeda (tj. vi nikad ne bi nista uradili da nije bilo nato okupatora i domacih izdajnika) vec jedna velika srpska izdaja popracena povlacenjem nase vojske, vjeruj mi to ja najbolje znam...

Selam i tebi, i kobasica 'zemljace'....

u svakom slucaju ovo je vec van teme

misk0 je napisao:
Vidi, ja nemam razloga ni potrebe tebi da se pravdam. Da si proctao pravila foruma kao i nettiquete odnosno pravila ponasanja znao bi sta i kako treba da pises. Ako to ne znas , tvoj problem.

nisam primjetio da mi pravilnik govori sta treba da pisem....

Citiraj:
Brisem postove koji se svode na licna prepucavanja i nemaju veze sa temom. Ako hoces nekoga napdati, vrijedjati imas i Lude krave i privatne poruke pa izvoli.

Ok postujem.... medjutim, ponekad se diskusija mora voditi tako da se svodi na prepucavanja, a i sam vidish kako muslimani vode diskusiju ovde i koliko je to sve zajedljivo i cinicno, nisi slijep valjda...
medjutim me boli kurac to je tvoj posao.

Citiraj:
Izgleda da nije moguce voditi diskusiju bez toga da se ne napada i vrijedja sagovornika.

iskustvo tako pokazuje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2004, 21:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Balkan
Mozda si zaboravio ali koliko se ja sjecam bilo ih je dosta koji su koristili ovakve izraze i nikome to nije smetalo.Ti ih mozda nisi koristio.O.K. Vrlo dobro znas da si imao u jednom drustvu raje iz razlicitih dijelova grada i da smo svi poprimili razlicite izraze.Ja licno u tome nevidim apsolutno nista lose.
Zasto ih sad koristim?
Mogao si primjetiti da sam mozda upotrebio maks. pet- sest rijeci.
Kako je po tvom PRAVA raja govorila???
POZDRAV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2004, 22:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Izvini ali u gradu se tako nije govorilo, pogotovo ne godiste 1960 pa nadalje. Izlazila sam i druzila se, mladja raja ne , nikada a znala sam i druzila se i imala i imam prijatelje sa kojima se jos uvijek druzim koji su islamske vjeroispovjesti, nikada ih cula nisam da su se pozdravili sa merhaba ili sl. Doduse u zgradi gdje sam stanovala od rodjenja, jedne godine se doselila porodica iz Prnjavora, sluzili su se turcizmima, drugi nikada, bar ne mladja generacija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2004, 22:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Slazem se da se nismo pozdravljali sa Merhaba naravno ali nemozes osporavati da se koristilo dooosta takvih rijeci.Ja garantujem i ti .
SKONTAJ MALO TO NIJE GRIJEH

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2004, 00:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...e ljudi....necemo se preseravati tim sranjima o nacionalizmu... Ja sam ovdje rodjen, i ovdje polako i trunem....zahvaljjuci ujedinjenoj sili,ne iz Drvara i Glamoca(ti su isli na fakultet,bar malo)vec iz Grahova,sa Manjace(ti su najgori)...i dole ona sranja...Visoko,sa Maglica i slicno.... Eto, ko ce meni reci od vas kad je prvi put pitao tatu i mamu "Sta sam ja mama(tata)...Srbin,Hrvat ili Musliman/Bosnjak?" To je prije bilo drugacije.... mnogo drugacije....

Sto se mene samog tice,stanje mi nije ni malo alarmantno dok seljacine ne pocnu dirati Borik...kad ga promijene,onda cu se buniti...i te kako:)

U zdravlje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2004, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
hazoous je napisao:
.

Sto se mene samog tice,stanje mi nije ni malo alarmantno dok seljacine ne pocnu dirati Borik...kad ga promijene,onda cu se buniti...i te kako:)

U zdravlje...

pa bash je u Boriku veliki problem, drva s eslazu u liftu, baca smedje sa 8 sprata, urinira po liftovima, ulaznim vratima itd itd...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2004, 14:00 
To shto se drva slazu obrati se toplani. A shto se tice ostalih stvari, dobrodoshla u radnicko naselje.... pogledaj malo na sta lici novi zagreb a da o bgdu ne govorim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2004, 01:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

gipsy_girl je napisao:
hazoous je napisao:
.

U zdravlje...

pa bash je u Boriku veliki problem, drva s eslazu u liftu, baca smedje sa 8 sprata, urinira po liftovima, ulaznim vratima itd itd...

Bilo je toga i prije, doduse ne drva po liftu jer je grijanje radilo, a da su se krpe od brisanja prasine i krpe sa mrvicama kruha tresle kroz prozor bilo je prije rata. Sjecam se ne jednom da je lift smrdio na urin,a ko je to radio nego balavurdija koja se pijana vracala iz nocnog zivota.
Takvo ponasanje ne mozemo pripisati samo novim licama u BL jer je toga bilo i prije u svim BL naseljima od Sehera do Budzaka.

Vrh

Tema posta: Kefalo
PostPoslato: 08 Mar 2004, 10:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Dec 2003, 09:04
kefalo je napisao:
antidope sto se tice narkomana na hanistu tu si potpuno u pravu... neznam za ostala naselja... ali tamo je katastrofa!

sto se tice novih naziva naselja... mislim da je bezveze diskutovati o tome... novi nazivi ce kad tad biti u upotrebi i niko nece znati stare nazive... bez obzira koliko se vi trudili....
Turbo Grom je napisao:
Ne znam da li mislimo na isto, ja sam '89 godište ali koristim uvijek stare nazive, tako me mama naučila i ja se ne mijenjala sad..

izjava dana!
djevojko ili djevojcice imas 14-15 godina, kad su se nazivi promjenili ti si tek progovorila.... i neznam kakve ti to jake navike imas pa da ih moras mjenjati... kad do prije nekoliko godina iz svog naselja nisi mogla mrdnuti(tacnije ispred zgrade) i nisi ni znala ni nove ni stare nazive naselja, ulica, sela... gradova... takodje nije mi jasan uopste takav revolt pojedinaca prema novim nazivima

Kefalo opet ti dokazujes da niti si Banjalucanin niti volis Banjaluku,a Banjalucane mrzis

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2004, 10:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Dec 2003, 09:04
Rodila sam se i sada zivim u Banja Luci i necu se nikada naviknuti na nove nazive. Rodila sam se u bolnici i iz bolnice su me odnijeli na Hiseta kako mogu sada reci da su me iz bolnice odnijeli u Kocicev vjenac ha ha ha :evil: . Kefalo nemoj zivjeti u gradu u kojem sve mrzis a posebno njegove stare stanovnike :oops:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]