banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 22:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jun 2008, 22:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
medi je napisao:
Ето, јуче се ствар десила опет, само сада поприма масовну размјеру. Испред Боске, зелено свјетло за возила, са обе стране. Аутобус долази од стране Паласа, траком ближој средини улице, возач хоће да стане на станицу у десној траци, али је превише аутобуса, па улеће на простор тик испред семафора, јер је прије семафора све попуњено другим аутобусима. Неки паметњаковић који чека да пређе улицу види да је аутобус стао пред семафор, претпоставља да је црвено свјетло за возила (?!?!), почиње да прелази улицу. Сцена иза тога је невјероватна, десетине људи и са једне и са друге стране као овце крећу да прелазе улицу, а зелено за возила траје и даље са обе стране! Возачи возила наравно свирају, а пјешаци су или одсутни па не обраћају пажњу, или збуњени што им ликови свирају, или (они најглупљи) добацују возачима што им не дају да нормално пређу улицу. Не сјећам се да је у тој гужви (а била је стварно гомила људи) ико осим мене на мојој страни улице остао на тротоару до зеленог свјетла за пјешаке. Па зар смо толике овце?! Најжалије је то што се те ствари дешавају изнова, сваки дан, све више. Још кад видим да ту има родитеља са дјецом у колицима, најежим се.

Apsolutno svaki put kada prelazim tu, bude debila. Kada se od Poste prema Boski ide, lijeva strana staje prije i ljudi jednostavno nagrnu. Uopste se ne gleda da li je zeleno za pjesake nego samo ko ovce prelaze. Milion puta... Par njih se okrene kada se ja opalim smijati pa onda kao skontaju...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
to nije razlog da im se kopa tunel.. neka idu nazad u skolu da se prilagode novonastaloj situaciji.. to je jeftinije po mene kao poreskog obveznika..

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 23:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Prvo na sta sam pomislio je, srusio im se tunel u ljevcu polju, a sad hoce da ga grade ispod centra grada... Vec mozemo da se kladimo da ce integral (inace pravi tunele po svijetu) dobiti ovaj posao, ako do njega dodje.

Drugo, nikako mi ne pada na pamet kako da izvedu raskrsnice na kraju tog tunela, TNS je to vec spomenuo.. Ventilacija tog tunela bi morala biti savrsena posto kad prodje golf zwaja dizl nece moci da se dise, a kako se ventilacija ni u kaficu ne moze izvesti kako treba, vjerujem da ce slicna biti i u tunelu. Zatim potreban stalni nadzor itd.

Sto se tice semafora kod boske, desio mi se isti slucaj, poceo sam da sviram 50ak metara prije i nisam usporavao i svi se razbjeze....sve ti po spisku, al to bi i ovako i onako :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
The_new_Statesman je napisao:
hazoous, meni te bolnice nisu nimalo pateticna prica jer zbog neznanja (ne krivim ljekare) i nepostajanja bilo kakvih tehnickih uslova moram majku slati u Beograd ili Zagreb na lijecenje. Meni to nije patetika.

Nije mi ni patetika sto ce mi neki predsjednik opstine zavuci ruku u MOJ i TVOJ dzep da bi podebljao SVOJ i racun SVOJIH prijatelja, poznatih ''neimara''. A kako ce mi zavuci ruku u dzep? Poskupljenjem svega sto predstavlja obaveze prema lokalnoj upravi, da bi ''izgradio'' jednu ovakvu glupost. Da li je i to patetika? Ili mozda lopovluk, kriminal i pljacka?

I jos pitas o prosjacima? :roll:

...ja halfe moj nisam ni glasao,pa se i ne bunim,a i nije mi ni loše. Opet bolje nego prljavi SDS,
koji ama baš ništa nije radio(nikad ne znaš izabrati između dva zla).... i još opet pored ovakve
situacije u zemlji,nema ama baš ni jednog čovjeka na forumu kojem se nešto sviđa-šta god da
se desi nešto fali, da izvineš, neki ku.ac ne valja... biće da nešto u nama "običnim" ne štima,a
ne u glavešinama i seljacima koji nemaju ni grama škole. Skontaj malo: Žena koja ima završen
ekonomski faks već koju deceniju nema ni dana radnog staža - a danas prodaje cigarete u
Gospodskoj ulici... sa druge strane mesar ima,ja mislim, najmoderniju administrativnu zgradu
u Evropi! Kontam da samo džaba trošite svoje dragocjeno vrijeme pljujući po istima,što dokazuje i činjenica da se jedan post vrti na x načina,a bilo koje drugo mišljenje se ni ne
porokomentariše - osim ako neko nekoga ne pričepi. Greška je u vama što ništa ne poduzimate.
Kažem vama, jer isprva mislim na masu koja je dole i danas.Ja sam pobjegao od tih budala,da
završim škola koja ima dužu tradiciju od 10 godina i ne vodi se i dan-današnji kao gradilište.
Jednom će i mene neko nešto pitati da li ide ili ne ide, a kakva sam budala vidjeće se...ima vremena.
P.S. Nemoj me pogrešno shvatiti, nisam mislio da te uvrijedim svojim prijašnjim postom.Naprotiv .

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 18:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma malo si me zaprepastio jer mi se za ove godine ocinilo da si decko na svom mjestu. Izgleda da se nisi bas najjasnije izrazio :)

Sto se mene tice, pohvalim sve sto iole ima neku svrhu, mogao si citati na Automobilima kako sam hvalio neke akcije itd. Pa ni Park ne smatram losim, kao ni zgradu Opstine, Trg itd.

Ali ovo sa tunelom je bez ikakvog smisla kada se zna da u novim prigradskim naseljima nema ni cestite vode, a kanalizaciji da ne govorimo.

Moze neko pricati sta hoce, ali ti ljudi i te kuce su DANAS I SUTRA sastavni dio Banja Luke.

Izlazi iz tunela... Samo mi recite da li ste stajali u koloni u punom tunelu i ako ste, da li je to bilo zbog semafora na nekoj raskrsnici? Bilo gdje u svijetu, eto...

Drugo, taj tunel ce za redovno odrzavanje (struja, voda, radnici...) godisnje vuci najmanje 1 milion KM. Pa racunajte.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 18:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
e naprdjujete se oko tunela samo tako...a od toga nece biti nista...koji vam je...

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2008, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
Ali ovo sa tunelom je bez ikakvog smisla kada se zna da u novim prigradskim naseljima nema ni cestite vode, a kanalizaciji da ne govorimo.

kolega zvao skoro hitnu pomoc, javljaju se na centrali i kazu 'zao nam je nemamo trenutno slobodno vozilo,na terenu su sva.'
a gdje su osnovne skole koje se trebaju pod hitno obnoviti, organizovanje nekog prevoza za djecu koja pjesace po nekoliko kilometara u skolu....
a oni hoce tunel da se mogu hvaliti.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2008, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ma buraz de polako, pa niti škola niti hitna ne zahtjevaju toliko novca koliko tunel.
Neko reče da se cijena u ogromnim brojkama kreće - ovjde sam slušao kod profesora
na predmetu koji je kod nas ekvivalent organizaciji građenja(radi se o predračunima
i troškovima građevinskih projekata)kako je jedan kilometar tunela u Austriji oko 28
miliona eura.
Reklo bi se da rekonstrukcija KBC-a u Banjaluci košta oko 40 miliona KM. Da preračunamo
cijenu tunela u 28 miliona maraka(kao približni odnos standarda življenja Banjaluka-Beč)
dođe ti da je ovaj od mljekare do zgrade Đoke Ekvatora skup kao rekonstrukcija KBC-a i još
jedan da se izgradi do pola,kakav je sad!
Još da ne govorim oko dodatnih troškova - medicinska oprema je skupa kao zlato, ali je
pod garancijom(ako u svijetu aparati traju 5 godina, kod nas je to 25 godina)...tako da
se ne isplati malverzacije nabacivati na KBC. Ludaru neće ni raditi još ko zna koliko,a i ne
treba nam, jer se budale rađaju "u svakom sokaku."
Osnovne škole se kreče svaki dan,jebeš ih - nacrtaš grafit dobar, sutra ga ne možeš
ni uslikati! Imaju karte Evrope i svijeta od hladnog rata,kao kod nas u Branko Ćopić.
Na karti BiH je ucrtana RS iz 92(slava caru!),a koji će kur-AC/DC fizičko i sala djeci(samo
me zanima gdje građevinska škola danas,kada nema više vojnog,ima fizičko?!)kad vole
kafanu više nego kroneri...
Kanalizacija i slični "mini" projekti su od značaja samo za "obične" ljude, a za nevaspitane
nemaju ama baš nikakvi, osim ako neko ne gradi vikendice - pa se materijal samo da zakinuti,
što je bio slučaj stare SDS-ove vlasti(za partnere koalcije dok je SDS i danas uigrana ekipa
i kontam da im ne manjka ničega).

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2008, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
Osnovne škole se kreče svaki dan

ja sam mislio na skole koje samo sto se ne sruse, a takvih ima mnogo. jebes krecenje, ja govorim o skolama koje nemaju mokri cvor(imaju, ali bolje da nemaju), koje prokisnjavaju... problema ima koliko hoces, i svi su po meni veci prioritet od tunela.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2008, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Čekaj nisma skontao, da li će izlaz (kod pijace) biti u Crkvenu ili...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2008, 14:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2007, 17:54
DELLBOY je napisao:
Čekaj nisma skontao, da li će izlaz (kod pijace) biti u Crkvenu ili...

Ne baš ! Mada pametno razmišljanje ! 8)

http://img64.imageshack.us/my.php?image ... acedr4.jpg

Znači tunel će (gledajući od Kulture) počinjati kod pri početku Vakufske palate tj. kod HKC-a, a završava kod malog parkića između Narodnog pozorišta i Dionisa! Naravno u ovom regulacionom planu se tu nalazi muzej ali to je to ! :D

Takođe na raskrsnici kod Kulture je predviđen kružni tok! I to se takođe vidi u ovom planu! :evil3:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2008, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Aha, zatvorili su obe ulice oko Parka, a kod Ekvatora su turili mali kruzni tok koji treba da proguta sav taj saobracaj :D :D :D

I ljudi pricaju o smanjenju saobracajnih guzvi, i to za svega 25 miliona maraka :D :D :D

Koji neopjevani bezobrazluk.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 10:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Strašno je!

Ali gledajte i pozitivnu stranu toga, to bi ubrzalo pad SNSD u BL i rastzertilo bi Gospodku ulicu od pješaka, pa ne može se proći Gospodskom a da te neko ne nagazi ili očeše! :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 10:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
ma ja bih odmah dva napravila..ima se moze se. Samo nedaj Boze da opet zavrsim na Hitnoj kao prosle godine, odmah bi se bacila pod prvi tunel :D

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 18:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
Pitam se sta je na redu poslije tunela. Republiko srpski trgovacki centar ili zgrada za raspravu o tome koje ce se gradjevine graditi. :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2008, 09:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
wilderness je napisao:
Pitam se sta je na redu poslije tunela. Republiko srpski trgovacki centar ili zgrada za raspravu o tome koje ce se gradjevine graditi. :-?

Na redu je valjda Boska, tamo se sprema nova otimačina. A možda je nazovu tako kao što kažeš, ima smisla.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2008, 13:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
fantomacan daj o'ladi malo !

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]