banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 06:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2007, 23:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
A takav smo mi mentalitet ljudi,kad se gradi,tj. kad se nesto desava - ne valja,a kad se ne gradi,tj. kad se nista ne desava...
...opet ne valja. :)

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 17:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2007, 22:49
Super zvuci,bilo bi odlicno da sve bude kako se prica,ja sam vidjela sliku kako bi trebalo da izgleda i stvarno je dobro...samo da ne diraju drvece...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 17:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Predstavljen plan rekonstrukcije parka "Mladen Stojanović"
Prethodnog petka predstavnici banjalučkog Arhitektonsko - građevinskog fakulteta predstavili su prezentaciju idejnog projekta za rekonstrukciju parka „Mladen Stojanović“, kojeg naredne godine očekuje velika obnova.
Nakon planirane rekonstrukcije, izgled parka „Mladen Stojanović“ neće biti previše izmjenjen u smislu svoje namjene, odnosno idejno rješenje za ovaj prostor podrazumjeva određene izmjene i moderniji izgled, ali bi se i dalje zadržao najveći dio zelenih površina i zasadio još jedan broj raznog drveća i zelenila.

Novina je, da je predviđena izgradnja vodene površine, kao i klizališta, dok bi postojeće atomsko sklonište bilo pretvoreno u sanitarni prostor sa mašinskim postrojenjima. Postojeći sportski tereni bi se zadržali, a prostor oko njih modernizovao, dok je predviđena i gradnja jedne višenamjenske sportske dvorane i vidikovca.

Prema idejnom rješenju park je podijeljen na devet cjelina koje su povezane. Predviđeno je zadržavanje postojećih zelenih površina, sa minimalnim zahvatima na teniskim terenima, terenu za boćanje, uređenju pješačkih zona, izgradnji umjetnog jezera i vidikovca, sa koga će se pružati pogled na park.

U centralnom dijelu nalaziće se ugostiteljski objekti: kafić, slastičarna i restoran, te nadzemni i podzemni parking. Skloništu, koje se nalazi na području parka, biće promijenjena namjena u toalet, sa prostorom potrebnim za smještaj sistema za održavanje umjetnog jezera.

Poseban detalj u parku predstavljaće i drvena staza, dužine tri stotine metara, koja će povezivati aleju, reprezentativnu parkovsku ulicu, koja će biti izgrađena u širini od 12 metara, sa glavnom ulicom i prolaziće pored jezera.

Poslije prezentacije projekta, gradonačelnik Dragoljub Davidović je istakao da još nije odlučeno da li će se ovaj projekat realizovati kroz jednu ili više faza. On je dodao da je zadovoljan ponuđenim rješenjem za rekonstrukciju parka, i izrazio nadu da bi dio radova mogao početi već naredne godine.

Dekan Arhitektonsko - građevinskog fakulteta, Milenko Stanković je istakao da je tim koji je radio ovaj projekat imao želju da ponuđeno rješenje bude prilagođeno potrebama najvećeg broja stanovnika, tj. da se naprave što manje izmjene i zadrži što više zelenila.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...da ne listam pet strana...ima li negde kolko ce nas kostati to zadovoljstvo...bar pocetna cena, a posle cemo mnoziti sa 5...bar je dosad tako bilo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta: :O)
PostPoslato: 03 Dec 2007, 18:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:47
Kako su svojski navalili na ove rekonstrukcije,pribojavam se da ce i moja kuca doci na tapetu...Ali necu se puno braniti...Mozda malcice... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
žaoka je napisao:
...da ne listam pet strana...ima li negde kolko ce nas kostati to zadovoljstvo...bar pocetna cena, a posle cemo mnoziti sa 5...bar je dosad tako bilo...

Kad je onaj mali parkic kostao 5 miliona (citaj bar pola ukradeno), koliko ce tek ovaj. Dobro bi bilo da prodje sa 25-30, a nebi me iznenadilo da dodje i do 50 obzirom na njihove "visoke" (citaj luksuzne) standarde 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 17:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2007, 13:25
zex-tuning je napisao:
Ima li kakvih slika tog projekta,gledao sam na dnevniku delic te 3D prezentacije i izgleda super.

Hvala!
Volio bih se hvaliti slikama prezentacije ovdje ali juce sam se bas vidio sa clanom tima koji je radio idejni projekat. Kaze mi da ne bih smio stavljati slike 3D prezentacije javno na forum jer je taj projekat jos uvijek podlozan izmjenama. Kaze, kada ce se koji dio prezentacije prikazati i gdje, sada odlucuje grad.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
zex-tuning je napisao:
Ima li kakvih slika tog projekta,gledao sam na dnevniku delic te 3D prezentacije i izgleda super.

Hvala!
Volio bih se hvaliti slikama prezentacije ovdje ali juce sam se bas vidio sa clanom tima koji je radio idejni projekat. Kaze mi da ne bih smio stavljati slike 3D prezentacije javno na forum jer je taj projekat jos uvijek podlozan izmjenama. Kaze, kada ce se koji dio prezentacije prikazati i gdje, sada odlucuje grad.

Pozdrav.

...alo momak, a genge, kolko gengi je parkic...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 18:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2007, 13:25
žaoka je napisao:
...alo momak, a genge, kolko gengi je parkic...

Nemam pojma, stvarno. Ja samo radim 3D, u ekonomiju i novac se ne razumijem. Znam samo koliko gengi sam ja zaradio i zadovoljan sam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...ako projekat ne sadrzi deo "tolko gengi" onda je to jedna ves masina za pare...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Mozda je neko vec napisao, ali meni se ne da listati, pa bih zamolio da mi neko kaze kad se planira poceti sa obnovom i koliko ce to trajati?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
žaoka je napisao:
...ako projekat ne sadrzi deo "tolko gengi" onda je to jedna ves masina za pare...

Е то је прави српски дух. Пљуни, па чекај да видиш јеси ли у праву! А и ако ниси, увијек можеш наставити да убјеђујеш, а нарочито пљујеш... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
žaoka je napisao:

Svi mogu da fulaju u procjenama.
Naročito ako se projekat uradi sad a implementira za godinu dvije.

Al brate ne može biti skuplje 3-4 puta od predviđenog.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 17:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2008, 17:02
DELLBOY je napisao:
žaoka je napisao:

Svi mogu da fulaju u procjenama.
Naročito ako se projekat uradi sad a implementira za godinu dvije.

Al brate ne može biti skuplje 3-4 puta od predviđenog.

može može...samo se ti pravi pametan. decko, u pocetku se namjerno digne cijena pa kasnije nabace jos 20-30% i tako se sve zavrsi. zato, nemoj da ih branis ko Boga te molim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2008, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bigman je napisao:
žaoka je napisao:

Е то је прави српски дух. Пљуни, па чекај да видиш јеси ли у праву! А и ако ниси, увијек можеш наставити да убјеђујеш, а нарочито пљујеш... :wink:

...pljuje se na nesto stvarno gadno, a ovo je bljutavo da ne moze biti gore...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2008, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
filozof sa vrbasa je napisao:
Joj vidi stvarno, dobra ideja , samo ne znam šta će nam toliko teniskih terna , kao da smo teniska nacija , ja sam ih izbrojao 13 terena za tenis, a za bočanje samo jedan! A teren za bacanje kamena s ramena nema nijedan! :D

Da, sreća pa tenis može na jednom terenu igrati čak 11 igrača. I gdje se nalazi taj 13. teren?
Citiraj:
Hej, ja sam radio 3D model tog parka. Ovog najnovijeg, razradjenog projekta. Znam mu svaki centimetar napamet.

Nema studenata. Studenata je bilo u timu kada se radilo idejno rjesenje za konkurs. Normalno je da studenti tokom skolovanja ucestvuju na konkursu. Ne da bi profesori pokupili pare nego da se studenti oprobaju u tome. Ovo je sada ozbiljna razrada projetkta.

Nisam siguran koliko smijem pricati o tome, ali nije sve betonirano, i nema balona. Bez brige.

E da, mobilijar nije renesasni nego moderan.

Nekome ce se svidjeti a nekome ne. Sigurno ce biti mnogo pljuvacine, ne zato sto je projekat los nego zato sto ljudi vole da pljuju :lol:

Da li će zid ostati ?

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 09 Feb 2008, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
XIX century je napisao:
marqueemoon je napisao:
Citiraj:
Ili napraviti neko premoderno ruglo...

ma ne.. najbolje da se napravi neki renesansni park, u koraku sa vvremenom

moderni projekti se prave na novim lokacijama... starim stvarima se održava autentičnost stila ( štiti od propadanja i održava duh ondašnjeg vremena u isti mah)....tako se čuva staro i stvara novo kulturno nasleđe..

A park Mladen Stojanović je posebno autentičan.... park k'o park. :roll: Danas sam čula nešto više o tom projektu, i čini mi se da će biti odlično. Mislim da će imati teren za skejtere, uređene i nove staze, i neće biti "izbetoniran" kao što su se svi dušebrižnici prepali.... A da će koštati, koštaće....

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2008, 10:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
aa ipak su prihvatili onaj prostor za skejtere, hajd' super.. kod zida koliko se sjecam? :cat:

Vrh

Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 10 Feb 2008, 11:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
le_papillon je napisao:
[
A park Mladen Stojanović je posebno autentičan.... park k'o park. .

Možda je tebi svaki park isti, ali meni nije. Onda bi se svi parkovi pravili identični, s identičnom konfiguracijom- to bi bilo jako maštovito. :-? :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2008, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ma nek kosta

te pare su vec "uzete" od naroda i bolje da ih potrose u nesto nego sebi da stave u dzep

samo nek se gradi :D
nece propasti ...

PIK Radnja

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]