banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 15:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 20:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
NACIONALNI STROJ je napisao:
mogli su napraviti par podzemnih prolaza,koji ce im k. ova betonska rugla po tranzitu

Tek bi podzemni prolazi bili neupotrebljivi od prljavstine, izmeta i narkomana... Eno ga podzemni prolaz ispod auto puta prema Klasnicama, tamo negdje kod semafora za Rakovacke bare - odavno ga niko ne smije koristiti.

NACIONALNI STROJ je napisao:
koliko znam gazda kamela je nudio gradskoj upravi da isfinasira svojim sredstvima podzemni prolaz ali su ovi odbili ali su uzeli pare da legalizuju njegov objekat koji nije imao gradavinsku dozvolu , sad vidite na sta sve to lici
Gazda Kamela je i pokusavao nagovoriti izvodjace da iskose pasarelu, kako bi je malo udaljili od motela :D
Ali ko mu je kriv kad je radio bez dozvole.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
pozemni prolazi su ensto najgrdje sto ej ljudski mozak izmislio. mozda u nekoj civilizovanoj zemlji ali kod nas ... kao sto rece elixir to bi bilo samo stjeciste narkomana

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
ba0bab je napisao:
mangia je napisao:
WeeBoo je napisao:
Ta pasarela je napravljena najvishe zbog ljudi iz Zavoda Distrofichara

koji je ne koriste. tacnije svega par njih koristi pasarelu. ostatak se "proseta" cestom. svaki dan to vidjam.

ajoj, tu pasarelu kad prelazish kad kisha pada je isto k'o da igrash Super Maria... prvo shto ne mozesh prici pasareli od lokvurina, a kad se penjesh uz stepenice shoknesh se od miomirisa.. (btw.koji idiot je napravio Zavod distrofichara preko tranzita, na brdu..)

ha,prichaj mi o tome..prolazim tuda svaki dan,..a ne znam valjda da bude izlorano,trebalo bi da je tu mir i tishina al'...ne znam stvarno,njima je bash nezgodan prilaz..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 07:25 
Not now, John! je napisao:
Ha ha. Ona ulica u Rosuljama, ne da neće izdržati 3 mjeseca, nego neće ni jedan. Ko je prošao onuda zna o čemu pričam.

Evo mene iz rosulja da potvrdim da je ulica otishla u tri lepe p.m. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 09:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Mada nema veze direktno sa BL,evo primjer pasarele sa Floride,mada su ovdje prava rijetkost al eto ima jedna blizu moje kuce.
Inace se pasarele prave u centru grada strogom izmedju zgrada,posto ovdje svi voze auto.Al zato imaju nadvoznjake svagdje.

Gradjena je polu beton (uglavnom tlo i stepenice) i zeljezo (ograda,obruci).Zeleno da se uklopi sa drvecem u okolini,kada se vozi putem prema pasareli nije uopste upadljiva,ne ubada oci..nekada prodjes i ne primjetis il ne obracas paznju.Inace veze osnovnu skolu i naselje kuca sa druge strane.
http://img6.imageshack.us/img6/3646/resizeofimag00408rt.jpg

http://img6.imageshack.us/img6/7453/resizeofimag00489gz.jpg

http://img6.imageshack.us/img6/8048/resizeofimag00451og.jpg

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 10:03 
Gdje florida, a gdje sam ja..... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 11:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Kakav je sada tranzit ono je bila mila majka... :(
Ne moze se ni ulica preci.
Ovako izleda: do moje strane iskopane 'rupe'/'kanal' pa onda ide nesto puta u sirinu, pa onda i sa druge strane 'kanal'. :-?
Sta to znaci, da moram se zatrkati da to preskocim i onda tako i kad prelazim 'sa puta na drugu stranu'. Ili da mozda ulazim u 'rupe' pa da iz njih izlazim sav blatnjav... :o Ko je vidio zna o cemu pricam.
...ili da mozda kruzim po pasareli? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
bostech, sad znam gdje zivis :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 19:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
ovom arhitekti je vjerovatno inspiracija bio zeleni most ,ili mozda onaj
u trnu na kojem nikad ne znas da li ces propasti kroz one silne daske koje
poskakuju .....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
autohton je napisao:
ovom arhitekti je vjerovatno inspiracija bio zeleni most ,ili mozda onaj
u trnu na kojem nikad ne znas da li ces propasti kroz one silne daske koje
poskakuju .....

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2005, 13:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
A ljudi bogte, svi se zale sto se pravi tranzit!!!!
Pa mora se nesto rjesavati po tom pitanju, sve je vise i vise automobila za 10 godina ce ih biti josh ovoliko, a sta onda?
|A oko 3h se kod rosalja islo 20km/h onom jednom jadnom trakom, a vi se budinte sto ce ih biti 2

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2005, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
stipu-ga je napisao:
A ljudi bogte, svi se zale sto se pravi tranzit!!!!
Pa mora se nesto rjesavati po tom pitanju, sve je vise i vise automobila za 10 godina ce ih biti josh ovoliko, a sta onda?
|A oko 3h se kod rosalja islo 20km/h onom jednom jadnom trakom, a vi se budinte sto ce ih biti 2

malisha polupao si lonchice........

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2005, 07:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
:lol:

tachno se ne zna ko koga zigu ovde

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2005, 09:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Maj 2005, 19:34
meni sa najvise svidja onaj nadvoznjak prema naselju sunca definitivno su ga po mom misljenju gradili amateri jer je "slucajno" 1m kraci a da ne pricam o lokvama koje ostaju nakon kise......divota..... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2005, 09:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jel pasarela u pitanju ili nadvozhnjak koji skracuje put do bolnice ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2005, 16:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
e moj infernuse pa ko ovde zna razliku izmedju nadvoznjaka, pasarele, viadukta, aquadukta i ostalih tekovina moderne civilizacije :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2005, 10:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Maj 2005, 19:34
InfernuS je napisao:
Jel pasarela u pitanju ili nadvozhnjak koji skracuje put do bolnice ?

pasarela je u pitanju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2005, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Koliko se meni cini, treba uspostaviti jaku i funkcionalnu mrezu gradskog saobracaja... Automobili po meni samo rasipaju resurse (gorivo), stvaraju guzve, i skupo staju one koji ih voze... S obzirom da imamo jadne ulice (dve trake maksimalno), jedino rjesenje koje mi u ovom trenutku dolazi, po pitanju gradskog saobracaja, bili bi kombiji , nesto manjih dimenzija (shirine), koji bi se mogli zavlaciti i okretati po nasim divnim brdovitim ulicicama, i mimoilaziti se bez vecih problema... Ipak, to bi trebalo biti privremeno rjesenje problema, dok se ulice ne proshire (citaj: ne dok smo mi zivi).

Da se osvrnem na pasarele.

Zuta pasarela, Rosulje - Petricevac... Prosao sam preko nje par puta, nikad nikog sreo nisam na njoj... Djeca koja zive na Petricevcu imaju OS Milos Crnjanski, Petricevac ima dovoljno prehrambenih trgovina, autobuska stajalista... Meni se ta pasarela cini kao cisti promasaj...

Pasarela Petricevac – Nova Varos. Hmm.... Na tom prelazu (kod izvora) se desava jako mnogo udesa, i velik broj djece koja su samnom isla u skolu (sa Petricevca), par puta se provozalo na haubama automobila, upravo prelazeci tranzit, kraj izvora... Sto se tice lokacije, pogodili su gdje trebaju staviti pasarelu. Prilaz je grozno uradjen, ali sta se tu moze...

Paprikovac – Nova Varos. Iliti kod Zavoda distroficara... Dok se penjem uz silne stepenice, imam osjecaj da sam u nekom stubistu... Smrdi. Lokve, blato. Lose uradjen prilaz, lokacija mi je ok.

Naselje Sunca – Ante Jakica. E, ovo mi je zakon pasarela! Najbolja u gradu, ili da se pravilnije izrazim, najmanje losa =) Potpuno je otvorena, svijetla, prozracna... Najfunkcionalnija od svih (pogotovo ako dolazis od Naselja Sunca, doslovce se nastavis shetkati, nema dosadnih stepenica...) Ipak, vrlo cesto ne koristim ovu pasarelu (recite da sam stoka!), jer je preglednost tranzita odlicna, i vidim na lijevu i desnu stranu, nekih 200 metara, da li dolazi kakvo vozilo... A i uglavnom je prelazim nocu, kada gotovo da nema saobracaja, sto se kosi sa pravilima logike! (Sad se malo pravdam: Da li vi u 2 ujutru, u glavnoj ulici na prelazu kod Pozorista cekate zeleno svijetlo za pjesake, a vidite da od Parka M.S. ne ide ni jedno vozilo, ni od trga Krajine, dakle na nekih 400 metara nema vozila... Nije stvar kulture i postovanja propisa, vec zdravog razuma...)

Bilo kako bilo... Tranzit ce se (valjda?) izgraditi, i onda cemo sve morati koristiti pasarele... Nije zabavno pretrcavati 4 trake, previse je rizicno... Nego, hocemo li pisati kakve tuzbalice gradskim vlastima, smisliti neka prakticna poboljsanja postojecih pasarela, ili cemo samo prditi u hladnu vodu, i raspravljati u autoputu 5C, americkim pasarelama i ostalim stvarima...?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2005, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
sta pretrcavati? tranzit? pa ako su imalo pametni trebali bi da stave ogradu 3m visine (minimalno) koja ce da razdvaja trake!

kad spomenu to cekanje na pjesackom...
neko vece oko 2-3h noci idem iz grada kuci pjeske(u becu) i prelazim semafor. raskrsnica ogromna i postoje ostrva izmedju pojedinih traka... krenem na zeleno i na zadnjem ostrvu me uhvati crveno. nigdje ni jednog auta kontam samo je jedna traka pola noci nema nigdje zive duse... samo sto sam presao kad policajac koji cuva francusku ambasadu preko ceste vice. zar niste vidjeli da je bilo crveno?!?! ja onako sav zbunjen kontam otkud ovaj lik a sto je najgore kakvo mu je to glupo pitanje? pa znate 3h je ujutro nema ni jednog auta... izvinjavam se.

i sad mi nije jasno... da li je to uradio iz dosade ili mu je stvarno palo na pamet da mi mozda cak i kaznu naplati!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2005, 13:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nikad kraja agoniji zvanoj tranzit ...

ASUS GTX 580 w/ Samsung S27A550H 27" LED
Cooler Master HAF X w/ Cooler Master 1000W
Razer Lycosa w/ Razer DeathAdder w/ Razer Chimaera

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]