banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 22:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 10:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 12:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ne ne gonzales u krivu si!
prvi je bio za izgradnju a ovaj drugi je za kucne budzete pojedinih funkcionera u gradu, na celu sa davidovicem!

jel mozete da pretpostavite sta se sve moglo uraditi sa 4.5mil? sve skole u bl su mogle da dobiju kompjutere da se ucenici mogu obrazovati, da ne spominjem laboratorije na fakultetima! od medicinskog, elektro.... pa na dalje!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 12:27 
kefalo je napisao:
jel mozete da pretpostavite sta se sve moglo uraditi sa 4.5mil? sve skole u bl su mogle da dobiju kompjutere da se ucenici mogu obrazovati, da ne spominjem laboratorije na fakultetima! od medicinskog, elektro.... pa na dalje!

agreed...stvarno bi trebalo dici informatichku svjest nashim gradjanima. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 12:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
A shto se Vi, gospodo, toliko sikirate oko toga svega ... te pare bi svejedno pojeo mrak kako-tako ... ovako neka bar tog paviljonchica i neke nova travke ili cvijeta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mislis da ce grad zahvaljujuci novom parku da cvjeta?
a sta mislis koliko bi ljudi studenata i ucenika dobilo bolje obrazovanje zahvaljujuci kompjuterima i laboratorijama... to je samo primjer gdje se moze uloziti novac! ima tu josh gomila stvari koje fale, samo u obrazovanju. a to je mislim trenutno najslabija karika u nasem drustvu! :(

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 12:42 
Na zalost ko smo mi da ista uradimo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 12:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kakve bolan rachunare ??? Pa shta ochekujesh od ove drzhave kada ti jedan ministar kazhe: "Internet? Shta ce vam to? Pa to je samo jedna utichnica!" ... Zar je potrebno uzaludno ganjati kojekakve ideale poslije toga, ha kefalo ? Ja mislim da treba odmarati i ne razmishljati o glupostima i SBBKBB ... :wink: :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
kefalo je napisao:
mislis da ce grad zahvaljujuci novom parku da cvjeta?
a sta mislis koliko bi ljudi studenata i ucenika dobilo bolje obrazovanje zahvaljujuci kompjuterima i laboratorijama... to je samo primjer gdje se moze uloziti novac! ima tu josh gomila stvari koje fale, samo u obrazovanju. a to je mislim trenutno najslabija karika u nasem drustvu! :(

to su pare od grada u grad ih ulaze kako on hoce a pare za skole idu od drzave i vlade. dakle to su dve razlicite kase. preraspodjela sredstava se treba ponovo odraditi da se vude priroteti a ne ono "rusimo most, pravimo stariji!"

e sad ako je preci park od asvaltiranja recimo Majevicke ulice na petricevcu onda ode sad da se udavim u WC solji da ne gledam zla ocima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 12:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
ostalo cimenta od donacija poslije rata ,a par milioncica se treba s vremena na vrijeme oprati,i na kraju prstom uprti gdje je lova utrosena..
jedino sto me kopka je cinjenica da su tamo nekad ne tako davno bili
mezari ,sto bi se moglo konstatovati da taj dio grada banjaluke je nekad
imao svog vlasnika pa ako dodje do restitucije kao u svim normalnim zemljama neko bi nekog mogao tuziti da je bespravno sagradio objekat na tudjoj zemlji....a i bez veze je sjeci onakvo kestenje ,spajati trg sa parkom znajuci da glavna prometnica fizicki odvaja tu zamisljenu cjelinu.
uraditi sve to radi muzickog paviljona gdje se moze smjestiti oko trista
trubaca sa veselog i dragaceva je strogo bzvz...al hajd nek se banjaluka
gradi nek se svi naguraju u centar grada,i nek se glumi metropola .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 13:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Fali josh samo nadogradnja sprata na novoj crkvi i nechija kuca na trgu i onda smo full gotiva - top sport :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

autohton je napisao:
al hajd nek se banjaluka
gradi nek se svi naguraju u centar grada,i nek se glumi metropola .

neznam sta imas protiv gradnje i prerastanja banjaluke u metropolu, mada josh treba vode vrbasom proci da banjaluka postane metropola... ali jednog ce dana biti!
stvar je samo u pravilno ulozenim parama, koje ce dalje da vode razvoju grada. a ovo sto je sa parkom napravljeno to mi najvise vuce na onu hljeba i igara, ali uskoro nece biti hljeba pa nam ostaju igre!

@mangia
kakve veze ima ko finansira skole i obrazovne ustanove... ako je to podrucje kriticno a znamo da jeste zasto grad banjaluka ne bi u to ulozio novac? pa zasto samo i u banjaluci? postavlja se pitanje... imamo mi josh puno vukoje*ina u kojima treba klupa i stolica za skolu, o "sofisticiranijoj" opremi da ne govorim!
da li to znaci da ako banjaluka ima novac treba da ga uludo trosi? zasto ga ne pokloniti nevesinju npr?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

svjestana sam ja kako kod nas sve funkcionise i da to nece tako lako da se sredi...
samo se ja pitam da li se iko u ovoj drzavi pita kad i na koji nacin stati mafiji u kraj i hocemo li mi ikada postati drzava? pitaju li se to nasi VELIKI oci?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 13:34 
Tesko...sa ovakom vladom i sa ostalim stvarima tesko da cemo ikada postati nesto vece nego sto jesmo..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cova ti si vlada! ti si ih doveo na vlast! i ja i svi mi koji se zalimo A nista NE poduzimamo!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 19:11 
Pripravnik
Pripravnik

kefalo,za mene je banjaluka uvijek bila metropola i stvarno nemam nista
protiv da se gradi ,samo graditi grad bez neke dugorocne forme do odredjenog konacnog oblika ce svakako u skorije vrijeme dovesti do problema....evo navescu ti primjer nadogradnje stanova.po nekim urbanistickim normama ne moze komsija iz nadzidanog stana gledati preko puta levata kako kaki ,guzi ili otvara frizider....dalje sta se desava
npr u uskim ulicama poput ulice nikole pasica gdje zgrada koja je nikla
na mjestu bivseg kafica elita stanove na susjednoj strani ostavila bez sunca i mjeseca....da ne govorimo o prirodnoj prozracenosti ulica i uticaja nadzidanih zgrada na ljetne sparne noci sa kontejnerskim miomirisima...
da ne pricamo o oboljenjima ili mogucim seizmioloskim desavanjima kojim
je nas grad podlozan....mjesta za urbanisticke mahinacije ima na pretek
pa nek modernim zdanjima spajaju trn laktase i gradisku ako vec pate od
velegradskog sindroma .....sto vise zelenila parkova i aleja u centru cinilo bi banjaluku jos ljepsom .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma potpuno se slazem sa tobom! to je josh jedna od mnogih mana gradske vlasti! znamo kako su tu neki imali koristi od nadogradnje i kako su do nje dosli! ne govorim za sve...ali za one koji su na pocetku samom poceli sa tim!

moram te samo razocarati da banjaluka nije nikad i u dogledno vrijeme nece biti metropola! jednu metropolu cini vise stvari, a ne cini je misljenje pojedinih ljudi kao sto si ti ili ja! prvi uslov je da ima 1mil stanovnika... pratece objekte koji treba da sluze gradjanima u bl a njih trenutno nema!

p.s.
duplu poruku mozes da obrises, dugme se nalazi odmah pored "edit" ili "izmjeni" dugmeta

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2005, 00:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Citiraj:
Dosao Dodik kod Busha, a Bush para milijarde! Kaze njemu Dodo otkud ti to brate, a Bush ce njemu:"vidis onaj neboder, 200 miliona meni 50 miliona! Vidis ono naselje 300 miliona meni 100 miliona! Vidis onaj most 100 miliona, meni 20 miliona! Dodje nakon godinu Bush u posjetu i na prasetinu kog Dode, a Dodo bogami jos bogatiji od Busha pa Bush pita otkud ti to???
Dodik:"Vidis ono naselje?"
Bush:"Koje???"
Dodik:"300 miliona!!!"

Tako ce biti i s parkom, al to je normalno i ja bi pokrao sto se god moze kad bi imao priliku!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2005, 01:46 
Pripravnik
Pripravnik

da su normalnija razmisljanja ,bina nebitno koje velicine od aluminijuma
bi mogla da se sastavi u roku od par dana ako je potrebno urediti scenu
a ne da se kako neko kaze tu zapisavaju cuke ili sjede pivopije....ako malade generacije prihvate to kao kulturno mjesto gdje ce se citati literari ili organizovati monodrame u predivnim ljetnim satima onda skidam kapu
i mislim da cu opravdati sumnju u cijenu i ideju projektanta i ulagaca tj opstine....ako nekad drustvena ekonomija zazivi mislim da cu i ja licno zavoljeti taj novi kljucni detalj koji ce ukoliko toliko smanjiti nevjerovatnu
koncentraciju ugljen monoksida i olova koje ispustaju automotori svih odbacenih iz upotrebe mogucih verzija automobila iz devedesetih godina.
stara kurava evropa je vec presla na bio benzin kojeg dobijaju iz neke trave zute boje cini mi se da se zove uljana repica i raste ko luda gdje god je posadis...samo sta oni tu smuckaju nije mi jasno....ode ja sa teme
uglavnom pet miliona je puno ako se u skorije ne promjeni razmisljanje
o paroli kruha i igara ....betonirati je najlakse...................

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2005, 18:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Новац није битан, битно је да че Бања Лука имати музички павиљон више.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2005, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
psyborg je napisao:
WeeBoo je napisao:
Zar paviljon ne bi trebao biti jedan mali natkriveni prostor ispod kog bi muzicari ponekad sviruckali a ne ogromna zgradetina vrijedna milion maraka?? :roll:

Citaj gore....troshkovi su se popeli na 4.5 miliona.... :(

Pa dobro...VISHE miliona maraka..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]