banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 09:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbjeglicka kriza
PostPoslato: 18 Sep 2015, 15:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Osim što je glupo, takođe je super neoriginalno...ja sam se nadao da su naše evropske komšije bolje od toga

[video]https://youtu.be/Dd7FixvoKBw[/video]

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2015, 16:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
BeckaSkola je napisao:
Debilno je, citajte do kraja samo ako hocete spoznati debilnost hrvatskih boraca protiv izbjeglica..

Slika

I ova Sara Slovenka jbt....

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2015, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
A ućerivanja danas:
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... oka/326294
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... DEO/326333

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2015, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
http://hr.sott.net/article/751-Objasnje ... zele-znati

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2015, 18:50 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
hrvati se prepucavaju sa srbijom, madjari isto..zaglavit ce u Srbiji..sve mi se cini da je EU hinjski odlucila vratiti izbjeglice nazad a kerovi za taj posao srbi..

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2015, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ko ih je*be. Eto nama jeftine radne snage...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2015, 21:04 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
http://www.jutarnji.hr/uzivo--plan--b-- ... -/1420334/

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2015, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vide janeza što se konfrče!
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... nte/326380

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2015, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A znaju djecu stavljati u prvu liniju kada idu na policiju!
http://m.24sata.hr/news/granicni-prijel ... ja-437884#

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2015, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Citiraj:
– Vještačka hrvatska nacija genocidnog karaktera nije u stanju da izađe na kraj sa izbjeglicama koje dolaze u njihovu zemlju. Oni bi ih rado strpali u Jasenovac, ali ne smiju od Evropske unije. Zato ne znaju šta će s njima. Voze ih u policijskim maricama i šalju na njih policiju i vojsku, umjesto da ih upute na slovenačku granicu, jer migranti žele na Zapad, a ne da ostanu u Hrvatskoj – rekao je Šešelj.

Na konstataciju da je on prvi u javnost izašao sa idejom da migrante treba slati na hrvatsku granicu, lider SRS je u šali prokomentarisao:

– Izgleda u našoj vlasti nemamo baš mnogo pametnih glava, pa oni zato osluškuju šta ja pričam i radim i onda preuzimaju moje ideje – poručio je Šešelj.

Javio se Vojvoda.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2015, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[video]https://www.youtube.com/watch?t=147&v=5e8PCKVVxcE[/video]

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2015, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jah....ništa novo.....
Nego, čitam da je Keri izjavio da će pristati na pregovore sa Asadom ali bez ucjene da on mora sići s vlasti!

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 01:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika
Citiraj:
PRIČA SA SREĆNIM KRAJEM: Sirijac koga je je saplela mađarska snimateljka biće trener u Madridu

FUDBAL08:53, 17.09.2015.Autor: Kurir sport

Pošalji e-mail
Odštampaj tekst
A
Njega je 8. septembra, dok je bežao od policije na mađarskoj granici saplela kamermanka Petra Laslo, a Mohsen je pao dok je držao sedmogodišnjeg sina
Sirijac, Foto: Reuters
Mohsen je sa dva sina stigao u Madrid, Foto: Reuters
MADRID - Sirijski trener Osama Abdul Mohsen, koji je postao poznat pošto ga je mađarska snimateljka saplela na granici dok je nosio dete, dobio je poziv španske fudbalske akademije da dođe u Španiju.

Mohsen je slavni sirijski fudbalski trener, a do pre nekoliko nedelja je živeo u Deir Ezoru. On je radio kao trener u klubu Al-Fotuva. Mohsen je zbog rata u Siriju krenuo u zapadnu Evropu.

Njega je 8. septembra, dok je bežao od policije na mađarskoj granici saplela kamermanka Petra Laslo, a Mohsen je pao dok je držao sedmogodišnjeg sina.

Direktor Udruženja fudbalskih trenera CENAFE u Madridu Migel Anhel Galan odlučio je da reaguje i da Mohsenu ponudi posao.

"Odlučili smo da pomognemo našem kolegi treneru. Bilo nam je žao kada smo pročitali njegovu životnu priču u novinama. Želimo da mu ponudimo da radi u našoj organizaciji", rekao je Galan i dodao da će njegovo udruženje da obezbedi stan za Mohsena i njegovu porodicu.

Mohsen je sa dva sina doputovao u Španiju, a njegova supruga i dvoje dece se još nalaze u Turskoj.

Citiraj:
Raša Alsajed je majka koja je pobegla iz Sirije sa ćerkicom kaže da je spremna da se rastana od svog deteta i da se vrati u Siriju, ukoliko bi njenoj devojčici obezbedili da živi i školuje se u bezbednoj zemlji poput Nemačke.

Ona je za američke medije izjavila kako toliko voli svoju ćerku da bi se odvojila od nje samo ako bi to značilo da će dete biti na sigurnom. Raša je to izjavila dok je bila "zaglavljena" na srpsko-mađarskoj granici pošto su Mađari zatvorili prolaz.

"Ako ne žele nas, neka uzmu našu decu. Odvedite moje dete u Nemačku i ja ću se vratiti u Siriju" kaže Raša koja je do Mađarske putovala 10 dana, a to putovanje je koštalo oko 2.000 evra po osobi.

Njena želja je da prođe kroz Mađarsku i da detetu obezbedi život i školovanje kakvo trenutno nije moguće u Siriji.

"U Damasku je strašno. Rat je sve uništio. Ne samo što nemamo novca za život, već tamo nema ni hleba", kaže Raša.

[video]http://www.youtube.com/watch?t=93&v=AXa-UqR98Oo[/video]

Citiraj:
KOMSOMOLSKA PRAVDA NA GRANICI Muhamed iz Iraka uzvikuje - Alah nam je poslao Angelu Merkel!

DRUŠTVO20:40, 18.09.2015.Autor: EPK

Pošalji e-mail
Odštampaj tekst
A
Ogromna kolona kamiona na srpskoj strani. Šoferi spavaju na zemlji, igraju fudbal, roštiljaju. Putem za Kanjižu kreće se nekoliko desetina izbeglica. Uglavnom mladi, jaki ljudi, koji bi mogli da ratuju, mnogi sa čudnim tetovažama na rukama…

Slika

Specijalni dopisnik "Komsomolske pravde" Darija Aslamova izveštava iz izbegličkih kampova na granici Mađarske i Srbije:

Odvratni miris spaljenih guma me odmah podsetio na Ukrajinu. Šatori, gomile smeća, ljudi noću sede na zemlji. Mini ustanak na graničnom prelazu Horgoš-2 između Srbije i Mađarske.

Hranu u privremenom kampu donosi Crveni krst. To nije prizor za slaba srca. Masa mladih, agresivnih ljudi je napala auto, pa čak i pokušala da otme hranu silom. Žene, deca i stariji ljudi se zbijaju u ćošak. Momak iz Crvenog krsta, mladi Azijat, razjaren pokušava da odgurne od kamiona najgrublje nasilnike. "Nazad, đubre!" - povikao je u besu i počeo da baca hranu u masu kao što se baca divljim životinjama u zoološkom vrtu.

Slika

Do jutra, Mađari su na prelazu izgradili drugu liniju odbrane od bodljikave žice. Očajne srpske vlasti, dovezle su autobuse na kojoj je napisano: "Za Hrvatsku". Volonteri su pokušavali da ubede izbeglice da odu u Hrvatsku. "Odatle se možete usmeriti putem Slovenije u zemlje Šengenskog prostora." Neki migranti su sa svojim stvarima ušli.

Prilazi mi jedan momak i kaže da je moj kolega, pa čak mi pokazuje i novinarsku legitimaciju Saveza iračkih novinara.

"Ne padam na ovaj trik. Hrvatska nas možda pusti, ali je Slovenija već zatvorila granicu, kaže novinar Mohamed Ibrahim. On, kao i svi sanja Nemačku.

"Ali zašto? - pitam ga- "Pogledaj oko sebe lep poljoprivredni kraj, ima puno praznih kuća. Ove su potrebni radnici Možete ostati i obrađivati zemlju..."

"Ovde je siromašvo, a i zašto bih radio na zemlji”, kaže Muhamed.

- U Nemačkoj nas očekuju. Sami Nemci su nas pozvali. Angela Merkel je tako ljubazna! Anđeosko ime. Alah nam ju je poslao. Zli Britanci i Francuzi preziru Arape. Nemci su drugo, pozdravili su izbeglice sa aplauzom”, kaže Muhamed.

Sumnja se stvorila u mojoj glavi. Ovaj ogroman usmereni tok mladih, energičnih ljudi sa Bliskog istoka, me podseća na arapsko proleće u Egiptu.

Slika

"Ja ću ostati ovde i čekati, da Mađarska otvori granicu", - rekao je Muhamed. ".

“Ali Orban je tvrd. Zašto mislite da će se predati?”

"Da li vidite okolo” – kaže Muhamed pokazujući mi mnoge kamere i novinare štampe autobusa – Razumem moć medija. Sve kamere nas gledaju a novinari rade svoje. Ceo svet priča o nacističkom sadisti Orbanu i Mađarskoj Već duže vreme su pod takvim pritiskom, neće trajati..

Način rada mojih kolega je posebna priča. Gledala sam kako britanski radio novinar postavlja pitanje mršavom, mirnom momku iz Sirije.

"Ko je počeo rat u Siriji?"

"Ne znam" - ravnodušno je rekao momak.

"Kako to da ne znate?” besneo reporter."Ti si iz Sirije Ko je glavni krivac? Zar nije Asad!?"

"Ali zašto Asad?Bilo je mnogo razloga", kaže Sirijac dok je novinar otišao u potrazi za novom žrtvom. I ne sumnjam da će naći pravog čoveka, koji će u mikrofon reći da je Asad kriv. I nije nužno da će to biti Sirijac!

Slika

"Spreman sam da se vratim, ali više nemam novca"

Dvojica mojih drugih drugara - već starijih ljudi su fudbalski trener iz Sirije Zura i Kahtan, pedijatar iz Iraka. Zura skoro plače. Potrošio je pet hiljada dolara za put i zaglavio u Srbiji.

"Spreman sam da se vratim u Siriju - žali se on."Samo odakle mi novac Bili smo namamljeni u zamku."

Kahtan izgleda dobro. Ima čistu i ispeglanu majicu "Lakoste.

" Teroristi su mi kidnapovali sina. Morao sam da platim 5 000 dolara otkupnine, pa je vraćen živ Tada sam sa svoje četvoro dece pobegao. Ja sam Suni, ali ne verujem da su se suniti i šiiti uvek mrzeli. Pod Sadamom Huseinom smo živeli zajedno. Tada su Amerikanci došli i posejali mržnju".

Slika

Pored izbeglica na granici ima i vrlo egzotičnih osoba. Poput Srbina Filipa Šaćirovića iz marksističke organizacije "Crveni".

"Ja sam trockista - kaže Filip."Borim se za čovečanstvo i za ljudska prava i protiv sam lažnih i licemernih liberala Evropljana koji sa migrantima grade novu evropsku gvozdenu zavesu.".

Nervoza u logoru se oseća u vazduhu. To je ono što sam rekla srpskoj policiji:.... "Sirijci ne vole Iračanie, ali se nekako slažu, ali svi Arapi mrze Avganistance A Avganistanci i Arapi zajedno mrze Afrikance, toliko da čak odbijaju da sede pored njih. Smešno je da i oni sebe nazivaju Sirijci! "

Pre nekoliko dana na pruzi nedaleko od graničnog prelaza Horgoš nađen je pocepani albanski pasoš. Dakle, lažni Sirijci. Sada, Albanke plačući ubeđuju zapadne novinare da su pobegle zbog brutalnog Asada.

Plašimo se ovih divljih ljudi

Ogromna kolona kamiona na srpskoj strani. Šoferi spavaju na zemlji, igraju fudbal, roštiljaju. Putem za Kanjižu kreće se nekoliko desetina izbeglica. Uglavnom mladi, jaki ljudi, koji bi mogli da ratuju, mnogi sa čudnim tetovažama na rukama…

Kamp u blizini Kanjiže je prepun. Na stotine očajnih ljudi. Muškarac sa zavojem na glavi mi prilazi i objašnjava da ga je tukla mađarska policija.Na autobuskoj stanici u Kanjiži vidim grupu izbeglica. Svi izgledaju pristojno. Dobro su obučeni, čisti ljudi, koji ne znaju kako da se otarase lokalnih bandita. Krupni, snažni muškarci im prilaze i na lošem engleskom ih ubeđuju da će za pare bez muke preći u Mađarsku.

Mlada, simpatična žena u belom hidžabu mi prilazi i pita me šta da radi. ”Mi smo Sirijci, iz Damaska. Ja, muž, otac, stric, rođaci… Da li da verujemo ovim ljudima? Obećavaju nam da ćemo već danas biti u Mađarskoj. Čini mi se da lažu.”

Slika

Zove se Ajla i osmehuje se kad joj kažem da sam novinarka iz Rusije. Pitam ih šta misle o Asadu. „Mi nismo bežali od Asada, već od Islamske države”. Muškarci mi gestovima objašnjavaju da su lako mogli da im odrube glave

„Dugo smo sve to trpeli”, tužno govori Ajla. „Postalo je nepodnošljivo. Obruč oko Damaska se steže. Potrošili smo ušteđevinu. U Siriji više nema zarade. Zemlja je u ruševinama. Naši muškarci ne znaju kako da prehrane porodice.”

„Čudno”, kažem. „Skoro sve izbeglice iz Sirije su me ubeđivale da beže od Asada.”

„Pa ovde nema Sirijaca”, negoduje Ajla. ”Ovde svi lažu da su iz Sirije, jer Evropa saoseća sa Sirijcima. Ovde je puno divljih, prostih ljudi. Ja ih se bojim. Jurišaju na autobuse, guraju žene i decu, prvi se dočepaju hrane. Gaze po glavama. Upravo će takvi stići do Nemačke.”
(Autor: Darja Aslamova, Komsomolska pravda; priredio M.Đorđević)

Citiraj:
Slika

ŠID - Granični prelaz Tovarnik juče je bio zatvoren za ulazak u Hrvatsku, pa su migranti morali da zaobilaznim putem uđu u tu državu. Autobusi su ih sa svih strana dovozili u Šid, odakle su nesrećnici s Bliskog istoka prašnjavim putem pešačili nekoliko kilometara, a na vrelih 35 stepeni s njima je bila i ekipa Kurira.

Izmučenim, gladnim i umornim ljudima na punktu u Šidu pružana je pomoć u vidu voća, vode i sredstava za higijenu. Pojedini se od vrućine brane tako što kačket natope vodom, pa ga stave na glavu. Nekima je i pozlilo, pa je reagovala Hitna pomoć. Među migrantima ima i dosta dece, koja se hrabro nose s nedaćama koje im je život priredio. Najmlađi među mališanima je tromesečni Ibrahim, koji je rodnu Siriju morao da napusti čim se rodio.
- Mnogo je teško i svašta smo preživeli na putu. Sina sve vreme nosim u naručju... Najteži nam je bio deo puta koji smo prešli brodom. Tada je vrebala velika opasnost. Srećom, sve smo to preživeli, sada želimo miran život u Evropi - priča Ibrahimov otac.

Sirijci s kojima smo razgovarali kažu i da su iznenađeni okrutnim ponašanjem Mađara.
- Strašno je ono što nas je dočekalo pred Mađarskom. Sad sam se vratio iz Mađarske u Srbiju, hoću da uđem u Hrvatsku, pa da se nekako dokopam Nemačke. Umorni smo, mnogo smo umorni... Inače, put od Sirije do Srbije koštao me je oko 5.000 dolara - rekao nam Malin Doneu.

(B.K.)

Slika

Hrvatsko dranje
TAKSISTI IM UZIMALI PO 500 EVRA

Taksisti iz hrvatskih gradova juče su trljali ruke dok su sprovodili pokvareni plan - uzimali su od migranata čak po 500 evra kako bih ih prevezli od prelaza do Zagreba i drugih lokacija. Nesrećni ljudi nisu imali kud i morali su da pristanu na to dranje.
Uzeli recept od Mađara
I SLOVENCI SUZAVCEM NA IZBEGLICE

Na granici Slovenije i Hrvatske sinoć je slovenačka policija bacila suzavac na izbeglice koje pokušavaju da uđu i nastave put prema zemljama zapadne Evrope, a televizija N1 javila je da je desetak osoba povređeno. Više stotina izbeglica zaustavljeno je sinoć pri pokušaju prelaska slovenačke granice, na ničijoj zemlji između hrvatske i slovenačke granice.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 09:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A u sljedećem postu, Fikret će da iznese kratku biografiju se i jednog migranta koji je prešao granicu....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad i Hrvatska zatvori granicu sa Srbijom eto ih preko Srpske u EU.A Srbija će da ostvari manju rutu, u BiH će postepeno broj rasti. Sve u svemu ostaje vjerovatno zavidan broj ovdje preko zime što će nama donijeti veliku glavobolju.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Tebi pogotovo posto zivis u RS i to u njenom granicnom pojasu uz EU

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ali i da zivi kada valja kolosalne gluposti. Gdje to RS ima kopneni kontakt sa Hrvatskom preko kojeg bi izbjeglice presle u HR van regularnih prelaza? :)

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lako je vama Apua napadati...a niko se ne pita kako je njemu....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 10:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Priča juče naš gastos ''dobro je, u našem dijelu Beča ih nema''.
A otiš'o go i bos prije 20-ak godina

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prešli su morem do Grčke jest mala Sava će da ih zaustavi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]