Citiraj:
kako smo to donji?
ispasce na kraju super prica... banja luka puna ulojenih, u sarajevu nema srba
brane,tako bi vjerovatno i bilo da su htjeli poslusat dodika ovi iz vojkovica,pala,lukavice,kad je trazio da zajebu vise taj izmisljeni naziv istocno sarajevo,vec da se ta mjesta zovu onako kako su se zvala i prije rata...ali oni njega proglasise izdajnikom zato sto to trazi,i navalili na to istocno sarajevo ko na q...c

....sad ce naravno druga strana rec,sta hocete ima vas vise od 100 000 u istocnom sarajevu,nije vas ni prije mnogo vise bilo....jbg,ima izgleda nesto magicno u tom nazivu sarajevo,pa makar i ledine zvao tako...a jedino sto tamo uopste lici na grad je ovaj minijaturni dio dobrinje koji je nama ostao....to istocno sarajevo nije cak ni geografska cjelina,ali jbg,vazno da je sarajevo....
ako je vec mutavi slobo dao u daytonu sve prave dijelove sarajeva koje smo drzali,grbavicu do miljacke,vrace,nedzarice i ove sve prigradske ilidzu,ilijas,vogoscu,kompletnu industriju i sve ostalo za sta je poginulo toliko hiljada ljudi (samo na groblju u sokocu je sahranjeno 4000 vojnika

,a na palama ne znam ni ja koliko dobrovoljaca iz rusije poginulih uglavnom na jevrejskom groblju jer i to smo drzali skoro da marin dvora ),sta onda sad imam sarajevom nazivat ovu karu mushanovu sto nam je ostala...
to mi je iz citavog rata najzalije,sto tako jeftino,olovkom dadosmo najvrijedniji dio RS..iako nikakve veze sa sarajevom nemam.