banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 17:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 918 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 46  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Maj 2016, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
nepokoreni je napisao:
Rocker je napisao:
Jos nisi odgovorio koja religija, osim Islama, ima i praktikuje "vjersko pravo".

Ovdje je Zimijuruina u pravu, rimokatolička crkva ima kanonsko pravo. Sad, koliko se šta praktikuje i koliko ne znam tačno, ali znam da se tvorac kanonskog prava zvao mislim Gracianus :scratch:

naravno da nemas pojma nepi. Kanon i Tipik se bave crkvenom problematikom, i nemaju svjetovnih odredbi.
Sharia se bavi i jednim i drugim, tacnije ne priznaje nikakve zakone koji nisu u skladu sa Serijatom.

Otud imas propisane kazne za kradju, preljubu itd itd.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 19:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Rocker je napisao:
zmijuga je napisao:
Crkve drmale i drmaju sa mnogim državama u svijetu, samo ti to ne želiš znati za to i "njihova prava" ....

Jos nisi odgovorio koja religija, osim Islama, ima i praktikuje "vjersko pravo".
Citiraj:
Da, mi smo počeli rat i sa komšijama Slovencima, komšijama Hrvatima .....
U BiH nećeš dočekati to što misliš, nema nikakvih podjela, takve misli prizivaju rat pa ćeš opet mene optužiti da sam zakuho ??

Nema podjela ? Nista kantoni, entiteti, kurci palci ?

OK, jasno mi je da ili ne razumijes o cemu ja pricam, ili namjerno izbjegavas klizav teren. U svakom slucaju validna strategija, ali moram zbog ostatka publike napisati par redaka.

Potpuno je jasno da Bosnjaci nisu dobili nacionalnu drzavu iz straha od njihove neminovne radikalizacije. BiH, kao drzava je silom nametnuta prvo Hrvatima kroz vasingtonski sporazum, a kasnije i Srbima kroz Dejton.
I sad kad procitamo neku geopoliticku analizu stanja na Balkanu, svi se uglavnom vode tezom da bi daljnja podjela BiH vodila u radikalizaciju bosnjackog naroda i proizvela zariste koje bi bilo konstantna opasnost po evropsku bezbjednost.

Ne zbog toga sto su Bosnjaci, kao narod, drugaciji od ostalih ili podlozni ekstremizmu. Daleko od toga, svako od nas bi trebao biti svjestan da su upravo Bosnjaci etalon muslimana prihvatljivih Evropi i zapadnoj kulturi.

Radikalizacija, odnosno "serijatizacija" koju sam prije nekoliko strana pomenuo je proces pokrenut od strane klera iz Saudijske Arabije, finansiran gigantski velikim sredstvima i na jako sirokom frontu.

Zapadnim analiticarima, a i onim lludima koji donose odluke, je jasno da ne raspolazu dovoljno snaznim ideolosko-politickim sredstvima da se tome suprotstave, i prakticno jedini nacin koji Bosnjake drzi pod kontrolom je upravo "drzava BiH".
BiH kao mrkva i batina u isto vrijeme.

No, kao i mnogo puta do sada, zapad je pogrijesio. Taj proces je pokrenut, Bosnjaci su stjerani u ugao. Njihov kler se protiv toga ne moze boriti, jer je ideologija koju Saudijci propagiraju u potpunosti saglasna sa svim islamskim ucenjima i dogmama.

Proces koji se najlakse moze vidjeti na primjeru Bilala Bosnica i slicnih njemu.

Mi smo oduvijek bili podijeljeni, a sad smo podijeljeni i gruntovno. Ja tebi Zmijuga zelim srecu i nemam namjeru zavirivati u tvoj novcanik niti tvoje dvoriste.
I necu tebi, niti bilo kome drugom, dozvoliti da zavirujes u moje.

Odvukao si nas u of s tim šerijetom, popovima i hodžama, ovo nisam ni pročitao sem prve i zadnje dvije rečenice.
Proširi sam vidike, ima masa zemalja gdje crkva itekako drma i trese , petlja se, iz sjene vuče konce itd.
Evo ti zanimljiv link, diskusija o takvom uplitanju u komšijskoj nam državi http://pescanik.net/zasto-se-u-crkvi-sapuce-full/

Spoiler:
Mirko Đorđević: Kada je tačno pre godinu dana jedan komentator poznati u američkim novinama, prenela je to i “Politika”, napisao da u Srbiji danas Srpska pravoslavna crkva ima onu ulogu koju je pod Titom imao Savez komunista, mnogima se činilo da je to viđenje malo uopštenije. Kako je vreme odmicalo pokazalo se i potvrđivalo i neka moja viđenja, da se upravo radi o jednom neobičnom fenomenu klerikalizacije koja, to je na početku vrlo važno podvući, nije samo stvar crkve i inicijativa crkve, nego prihvaćena šire u političkim krugovima, jer je došlo do sprege između struktura moći i u crkvi i u državi.

LP

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hahaha. Siriti vidike na pescaniku.

Jebes to druze, daj ti nama neki vas, bosnjacki pescanik. Sramota je da Fatmir Alispahic nema dostojnog protivnika.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 19:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Rocker je napisao:
naravno da nemas pojma nepi. Kanon i Tipik se bave crkvenom problematikom, i nemaju svjetovnih odredbi.

U vrijeme kad je nastalo crkva je bila Bog i batina u svim sferama života tj Srednji vijek znači imam pojma. Izučavalo se na tadašnjim pravnim školama i ko završi bio je doctor iuris uristique (doktor oba prava) Dobro, danas više nema značaja u svetovnom životu jer je crkva uglavnom odvojena od države u zapadnom svijetu, ali nije sad to tema....

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I dalje nemas pojma.
Nemam volje da detaljisem ovdje na tu temu, a ako je bas potrebno, mozemo napraviti novu pa cu ti sa zadovoljstvom objasniti u cemu je fundamentalna razlika izmedju Serijata i Kanona.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
nepokoreni je napisao:
Pa sad inkvizicija i slične nevladine organizacije.... :roll:

Znači Srednji vijek? I ja sam stava da je Islamska država i šerijat u stvari Srednji vijek Islama...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Preselite se na DiR :D

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Rocky on Fire :D

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 20:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Rocker je napisao:
Hahaha. Siriti vidike na pescaniku.

Jebes to druze, daj ti nama neki vas, bosnjacki pescanik. Sramota je da Fatmir Alispahic nema dostojnog protivnika.

Eh, da sam postavio link nekog bošnjačkog sajta ti bi isto to rekao, ovako imaš srpski pa hoćeš nećeš, vidike možeš širiti i na mnogim drugim stranicama i literaturi, ti se uhvatio tamo nekakvog radikalnog i opleti, radikalizam me ne interesuje.
Drž se ti stručnjaka tipa Dževada Galijaševića i zagovaraj te svoje ideje o odvajanju itd, takav je bio i prvi strateški cilj jedne ideologije i svijet je osudi i još sudi.

@TnS
vidim da ti nisam odgovorio na pitanje , ako si mislio na onog parazita iz demagoške fronte, naravno i njega treba na onu sliku, a lijepo ti ja napisao da fali njih još tamo, nisam ih htio nabrajati pa da nekog ne zaboravim pa da se ti opet ne naljutiš.
Pitao sam Rockera u vezi jučerašnjih stranačkih okupljanja i ne želi kao o tome, imaju pitanja pa eto ti kratko odgovori ili i tebi se ne da o tome.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja da se naljutim?!? Ti pravo nisi normalan :lol:

Ponovi pitanja, ako te ne mrzi :D

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 21:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
Rocker je napisao:
crnidjordje je napisao:

Шта ради та учитељица?Да није запослена на овој политичкој академији СДС-а?

Uciteljica radi kao uciteljica, a posao je dobila u skoli i opstini gdje SDS drzi vlast. Fakultet je zavrsila vanredno, na fejsu me pita "jes vidijo mog xxxx na televizoru".

Jos neko pitanjce ?

Школство је под контролом министарства,а не општине.Општина нема ништа са тим.А СДС тамо не може ништа задњих 10 година.

У мојој општини је на власти опозиција.Када су склоњени СНСД кадрови са руководећих позиција очишћена је општина,дом здравља,вртић,и Центар за културу и информисање.Ту треба додати комунално предузеће које је неким договорима опстало под СНСД-овом управом.

Основна,средња школа,шумарија,електродистрибуција,судство,МУП и пошта које запошљавају највећи број страначких војника,су наравно под владајућом партијом,и њеним дериватима.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Jeste. Ali nije to bas tako jednostavno.
Opštinska vlast može preko školskog odbora kontrolisati izbor direktora i sve što iz toga proizilazi.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 21:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

skitnica je napisao:
Jeste. Ali nije to bas tako jednostavno.
Opštinska vlast može preko školskog odbora kontrolisati izbor direktora i sve što iz toga proizilazi.

Теоретски да.Али да се не лажемо,то је веома тешко.А и министарство веома лако поништи избор директора ако им се не свиђа.

У мојој општини директорица средње школе долази из Бањалуке,сваке друге седмице.Иначе је предавала физичко васпитање и има 27-28 година.Али она је ту дошла преко СНСД-а и нико јој ништа не може.Жали се ти коме хоћеш.

Запослила је два тетка у школу као кућне мајсторе.И они живе исто у БЛ.Иначе је била на тргу у суботу.Слике на Фејс су брзо дошле :D

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Što se tiče protesta i mitinga- tužno je to sve.
Znam par ljudi koji su bili - jer im je tako određeno u firmi, školi.
Otišli su iz straha za radno mjesto.
Vratili su se sa nekom grižnjom savjesti, nekako poniženi i postiđeni.
Postajemo društvo nesretnih građana koji ne mogu da poštuju sami sebe. Jer dostojanstvo je luksuz.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam ja da je skolstvo pod kontrolom SNSD-a, ali takodje znam ko mi je od rodbine u kojoj stranci i kako je ko dosao do posla.
Nema potrebe da se prepiremo oko stvari o kojima se nacelno slazemo.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 21:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Rocker je napisao:
Znam ja da je skolstvo pod kontrolom SNSD-a, ali takodje znam ko mi je od rodbine u kojoj stranci i kako je ko dosao do posla.
Nema potrebe da se prepiremo oko stvari o kojima se nacelno slazemo.

Наравно :D

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 21:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
skitnica je napisao:
Postajemo društvo nesretnih građana koji ne mogu da poštuju sami sebe. Jer dostojanstvo je luksuz.

+1

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2016, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zmijuga je napisao:
Eh, da sam postavio link nekog bošnjačkog sajta ti bi isto to rekao, ovako imaš srpski pa hoćeš nećeš, vidike možeš širiti i na mnogim drugim stranicama i literaturi, ti se uhvatio tamo nekakvog radikalnog i opleti, radikalizam me ne interesuje.
Drž se ti stručnjaka tipa Dževada Galijaševića i zagovaraj te svoje ideje o odvajanju itd, takav je bio i prvi strateški cilj jedne ideologije i svijet je osudi i još sudi.

Po cemu je to "pescanik" srpski ?
Apropo "jedne ideologije", pa zar nije ideolog "velike Srbije" nedavno oslobodjen svih optuzbi u Hagu?
A za Dzevada sam vec rekao sta mislim, samo sto nisi procitao.

Kazes da te radikalizam ne interesuje. OK, mislim da zelis reci da ti radikalizam (islamski) nije privlacan ili prihvatljiv, i to je sasvim u redu. Ako je tako, pripadas tihoj ali bespomocnoj vecini.

Ali svakako bi trebalo da te interesuje, jer ce taj radikalizam prvo udariti na tebe i tvoju okolinu. Kao sto se desavalo i desava po svim vecim gradovima u Federaciji, pocevsi od "preuzimanja dzamija" pa do verbalnog i fizickog maltretiranja omladine po parkovima.

Ja sam vec rekao da taj radikalizam svoje izvoriste nema u bosnjackom narodu, koji se kroz istoriju jedino osramotio prihvatajuci ustasku ideologiju. I tad je ta tiha vecina bila bespomocna, kao sto je i sada.
Radikalizam je nametnut, on je vec tu i veoma cvrsto se odupire, a ja ne vidim nikakve naznake da ce slabiti ili nestati. Cak sta vise, sad je i zvanicno integrisan u Islamsku Zajednicu, a politicki vrlo dobro kotira preko Bakira Izetbegovica.
Sve je pokriveno, svi frontovi.

Vidis, zbog toga "vi" mene ne zanimate i ne interesujete. Nicim vi mene niste zaduzili, pa da vas ja branim od toga, i da ja sluzim kao neki "branik evrope". Ni ja, niti moje potomstvo.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2016, 06:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Crnidjordje ti si iz KV? :)

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2016, 08:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jeste.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 918 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 46  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]