Ишчитавам ово, понекад у стању шока, али авај, нешто ми не да да не одговорим.
Прво, имам осјећај да се под "НВО" овдје провлачи главна асоцијација на Кандићку и сличне у Србији што је апсолутни промашај. НВО подразумијева толико различитих удружења грађана па чак и за ову малу акцију.
С обзиром да је Центар за животну средину први објавио слике ограђеног парка, те је то изазвало лавину реакција на фејсбуку, налазим сходно да истакнем ствари које се овдје заборављају.
Ова НВО је реаговала још 2005. и 2006. када су позивали све станаре околних зграда да дођу и приложе уговор на регулациони план. О овоме имате више у групу на ФБ, али битно је запазити да се није сједило до прије пар дана.
Узгред буди речено, та иста НВО је покренула акцију против изградње хидроелектране на Врбасу 2006. која је УСПЈЕШНО заустављена, а све дозволе су опет биле "по закону". Поред тога ова организација је задужена за промоцију бициклизма по граду (оне вожње грађана се не организују саме за Дан града), и праћење питања у вези са урбанизмом.
Само још једно, прије него се вратим на тему протеста. Не радим у овој организацији, али их дуго подржавам јер заиста раде нешто конкретно.
Е сад, протести можда јесу дошли касно, али мишљења сам да је то управо због начина размишљања да ни реакције на РП неће уродити плодом, жалбе не раде, нису будале то посјећи итд. У суштини, ствар апатичног менталитета становништва у Босни о којем је Андрић нашироко писао

Дакле, ови протести дају мотивацију и наду да се овај народ полако буни али не у деструктивном смислу. Даје се до знања градским властима да смо МИ (грађани), ЊИМА (политичарима) повјерили мандат да раде за НАС и НАШ интерес а не интерес ситних појединаца.
За крај, погледајте видео са сличне акције у Београду, и мало оптимизма у главу!
Какве су вам мисли, такав вам је и живот

Поздрав
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z-aijQUXA4k[/youtube]