banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Apr 2022, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
LOL

https://t.me/RVvoenkor/8170

https://www.adl.org/education/reference ... mbols/1488

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 01:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Vidio sam ovo al nisam skontao. Hvala na objašnjenju.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 07:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
-Nacista?
-Ne.
-Koja ti je sifra telefona?
-1488
Kraj

14/88 ili 1488 (ponekad i 8814, 88/14) je numerološka kombinacija brojeva koja je u širokoj uporabi među neonacistima. Broj se može pronaći na majicama, u imenima krajnje-desničarskih glazbenih sastava, kao i na internetu, u nadimcima i adresama e-pošte neonacista. Također se koristi i kao pozdrav, gdje se uglavnom koristi ili samo broj četrnaest ili osamdeset i osam.

14 – označava slogan od četrnaest riječi na engleskom jeziku: "We must secure the existence of our people and a future for white children" (Moramo osigurati budućnost naših ljudi i budućnost za bijelu djecu) Davida Lanea, pripadnika rasističke organizacije The Order.

88 – označava izraz "Heil Hitler". Broj 8 stoji za osmo slovo engleske abecede "H".

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 07:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Sa mycity-military foruma:

Citiraj:
O brate.
Glede slučaja "Moskva", sinoć mi prijatelj ispriča, šta se o tome šuška u Sevastopolju.

Navodno, nema šanse da je pogođena bilo kakvom raketom, zbog činjenice da je imala aktivne sve opto-elektronske senzore zaštite, kako na CIWS-u, tako i na PVO odbrani.

Oštećena je tačno na liniji gaza, tako da je 99,9% u pitanju plutajuća mina.

Ništa od ovog nije zvanično, a momak sa kojim sam u kontaktu radi kao kranista u luci Sevastopolju.

Citiraj:
Ovu taktiku će koristiti sljedećih par dana:
Vatrogasna vozila kreću ka čeličani Azovstal u južnom Mariupolju u Ukrajini, ali požara nema. Kamioni će se koristiti za pumpanje vode u fabriku, za pronalaženje ili utapanje 3000 militanata iz puka Azov skrivenih u ogromnom podzemnom prostoru ispod fabrike. Svaki vatrogasni kamion će pumpati oko 35 000 galona na sat u podzemni kompleks kroz nadzemne vazdušne kanale dok se sve neprijateljske trupe ne udave ili ne izađu na otvoreno.
Poslali ste
Po snimkama su svukuda oko ograde Rusi, borci DNR i jučer su stigle jedinice iz Južne Osetije.

Izvor: https://www.facebook.com/nbabaicbutkovic

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 08:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To sa cisternama je black adder baldrick level.

Ovo je druga realna opcija:

https://t.me/intelslava/25447

Sunce ti zarko….

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 08:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Odma našli podzemne vode.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Meni je ova rupa malo nerealna.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zasto nerealna, to se desava kad malo veci meteorit udari…

Ili avio bomba. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovo sa vatrogasnim pumpama je jedna zesca djecija budalastina.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 09:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Još ovako mekana zemlja. Iskander kaže brrrr
Vezano za to da ih podave, pa rekoše da ima 24 km tunela i šta već. Pa ima da vatrogasnim vozilima pune do septembra :D

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 10:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
To sa vatrogasnim vozilima me podsjeća na onu scenu kada onaj Marko iz Velikog brata pokušava zagrijati bazen od par hiljada litara sa šerpom vrele vode. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 10:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja stvarno ne znam koliko vremena moze izdrzati neka jedinica/jedinice u takvom sterilnom fabrickom okruzenju.
A nisu stigli sa parade, vec se mjesec i po zestoko tuku.

Ako su stvarno u okruzenju, sve da Rusi ne ispale vise ni jedan metak, ovi ce brzo popucati po savovima.
Fanatizam ne moze stalno nadomjestati hranu, municiju, vojnike, oficire, tehniku, zavoje, moral...

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Možda Rusi i puštaju takve informacije, kao sa vatrogasnim vozilima, ne bi li im poljuljali moral.
Izašao je juče i snimak prve upotrebe Tupoljev strateškog bombardera u ratu, baš je na Azovstal prosuo neki omanji tepih bombi.
U svakom slučaju čisto sumnjam da će Rusi potpuno rasturiti najveću čeličanu u Evropi, koja će biti vitalna i za obnovu grada jednom.

Generalno, i dalje je zatišje pred buru. Rusi znatno pojačali raketiranja, bombardovanja, granatiranja kao i dovlačenje opreme. Po svemu sudeći, u toku je priprema za veliku operaciju u sledećoj fazi.

Uzgred, izašle ovih dana informacije da su Amerikanci dali Ukrajini već 1/3 svojih Javelin-a i da bi buduće isporuke mogle početi ugrožavati državne rezerve (kao i u ovim evropskim zemljama što šalju svoje), a produkcija se ne može znatno ubrzati u skorije vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ono sto je objavljeno je TOS a ne avio bombe.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Imaš li neki link za to?
Mogu i bombarderi da termobarične bacaju.
Misliš da ih TOS-1 može onako u liniju poredati jednu za drugom? Prije bih povjerovao da se neko igrao sa CGI da liči na slovo Z.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moguće, svašta se objavljuje i svako objavljuje, a i ja grešnik popasem tako nešto s vremena na vrijeme pa prenesem kao tačno.

Video obilaska Mariupolja autom: https://www.youtube.com/watch?v=0e_kjInhWig
Pogledao sam na preskok, nastsojaću nekad kasnije da odgledam cijeli.
Ima skroz razvaljenih zgrada, nekih koje djeluju da je izgorio određen broj stanova, i ima onih koje izgledaju kao da su im samo prozori porazbijani od detonacija. Šteta ogromna, ali da je Grozni, nije, većina ovoga djeluje obnovljivo.

E sad, pošto znamo da forum čitaju i stranački aktivisti svih boja, evo jedan predlog, pa mogu da se trkaju ko će dati ideju nadređenima:

Republika Srpska, ili npr. grad Banja Luka, mogu da se ponude da obnove nešto u Mariupolju. Npr. da se obnovi škola, ili neka zgrada. Bilo bi to više simbolično, ali ne bez značaja. I neke manje opštine mogu da daju svoj doprinos, npr. Bijeljina može da obnovi neki vrtić, i slično. Da svi učestvuju makar i nečim malenim. Da, lupam, Bratunac pošalje paket svesaka i bojica za djecu. Bitna je samo volja i da pokažemo da nam je stalo. Nije vojna pomoć, pa svako ko bi recimo iz SA lajao na ovo, bi se mogao pred medijima prikazati kao idiot jer mu smeta pomaganje unesrećenim civilima.
Da, nemamo novca, ali nije moguće da nemamo toliko da ne možemo izdvojiti da se sanira 15 stanova u nekoj osrednjoj zgradi i da se postave prozori.

Pa neka se recimo potrkaju Mile i Draško oko ovoga. Makar i za reklamu im. Ali mislim da bi bio lijep gest Republike Srpske prema bratskom ruskom narodu, i odjeknulo bi.

Da ne pričam o tome da bismo i sami trebali organizovati npr. skupljanje igračaka za djecu Mariupolja, kad tome dođe vrijeme, ili za početak hranu i slične stvari. Sigurno nećemo propasti ako iz BL pošaljemo šleper hrane tamo.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Imaš li neki link za to?
Mogu i bombarderi da termobarične bacaju.
Misliš da ih TOS-1 može onako u liniju poredati jednu za drugom? Prije bih povjerovao da se neko igrao sa CGI da liči na slovo Z.

Gledao sam par snimaka TOS raketa na cilju i to je to, visecijevni bacaci ispaljuju rakete u nekom cik cak patternu, vjerujem da ima veze sa eventualnim pregrijavanjem susjednih cijevi i raketa u njima, a i sa redoslijedom pristizanja na cilj.
100% su aerosolne eksplozije a 90% TOS.

Malo je vjerovatno da bi bombarder bio upotrijebljen za tako malo bombi, ako me sjecanje ne vara bilo je ispod 5-6 eksplozija. I malo je vjerovatno ta bi bombe pale tako blizu jedna drugoj.

Naravno, moguce je da se varam.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 15:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Citiraj:
Republika Srpska, ili npr. grad Banja Luka, mogu da se ponude da obnove nešto u Mariupolju. Npr. da se obnovi škola, ili neka zgrada. Bilo bi to više simbolično, ali ne bez značaja. I neke manje opštine mogu da daju svoj doprinos, npr. Bijeljina može da obnovi neki vrtić, i slično. Da svi učestvuju makar i nečim malenim. Da, lupam, Bratunac pošalje paket svesaka i bojica za djecu. Bitna je samo volja i da pokažemo da nam je stalo. Nije vojna pomoć, pa svako ko bi recimo iz SA lajao na ovo, bi se mogao pred medijima prikazati kao idiot jer mu smeta pomaganje unesrećenim civilima.
Da, nemamo novca, ali nije moguće da nemamo toliko da ne možemo izdvojiti da se sanira 15 stanova u nekoj osrednjoj zgradi i da se postave prozori.

Pa neka se recimo potrkaju Mile i Draško oko ovoga. Makar i za reklamu im. Ali mislim da bi bio lijep gest Republike Srpske prema bratskom ruskom narodu, i odjeknulo bi.

Odlična ideja. Podržavam u potpunosti. Možda da se organizuje akcija pomoći narodu Donbasa, ma koliko simbolično bilo, jer je taj narod za ovih osam godina baš propatio. Ali i kao podrška izgradnji novog Mariupolja, ideja je sjajna.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta je vama?
Cak ni Vucic nema muda da tako nesto uradi, a tek Dodik ili jos gore Stanivukovic :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2022, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
drug je napisao:
Citiraj:

Pa neka se recimo potrkaju Mile i Draško oko ovoga. Makar i za reklamu im. Ali mislim da bi bio lijep gest Republike Srpske prema bratskom ruskom narodu, i odjeknulo bi.

Odlična ideja. Podržavam u potpunosti. Možda da se organizuje akcija pomoći narodu Donbasa, ma koliko simbolično bilo, jer je taj narod za ovih osam godina baš propatio. Ali i kao podrška izgradnji novog Mariupolja, ideja je sjajna.

Ja bi tako nesto uradio na obe strane.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]