Moguće, svašta se objavljuje i svako objavljuje, a i ja grešnik popasem tako nešto s vremena na vrijeme pa prenesem kao tačno.
Video obilaska Mariupolja autom:
https://www.youtube.com/watch?v=0e_kjInhWigPogledao sam na preskok, nastsojaću nekad kasnije da odgledam cijeli.
Ima skroz razvaljenih zgrada, nekih koje djeluju da je izgorio određen broj stanova, i ima onih koje izgledaju kao da su im samo prozori porazbijani od detonacija. Šteta ogromna, ali da je Grozni, nije, većina ovoga djeluje obnovljivo.
E sad, pošto znamo da forum čitaju i stranački aktivisti svih boja, evo jedan predlog, pa mogu da se trkaju ko će dati ideju nadređenima:
Republika Srpska, ili npr. grad Banja Luka, mogu da se ponude da obnove nešto u Mariupolju. Npr. da se obnovi škola, ili neka zgrada. Bilo bi to više simbolično, ali ne bez značaja. I neke manje opštine mogu da daju svoj doprinos, npr. Bijeljina može da obnovi neki vrtić, i slično. Da svi učestvuju makar i nečim malenim. Da, lupam, Bratunac pošalje paket svesaka i bojica za djecu. Bitna je samo volja i da pokažemo da nam je stalo. Nije vojna pomoć, pa svako ko bi recimo iz SA lajao na ovo, bi se mogao pred medijima prikazati kao idiot jer mu smeta pomaganje unesrećenim civilima.
Da, nemamo novca, ali nije moguće da nemamo toliko da ne možemo izdvojiti da se sanira 15 stanova u nekoj osrednjoj zgradi i da se postave prozori.
Pa neka se recimo potrkaju Mile i Draško oko ovoga. Makar i za reklamu im. Ali mislim da bi bio lijep gest Republike Srpske prema bratskom ruskom narodu, i odjeknulo bi.
Da ne pričam o tome da bismo i sami trebali organizovati npr. skupljanje igračaka za djecu Mariupolja, kad tome dođe vrijeme, ili za početak hranu i slične stvari. Sigurno nećemo propasti ako iz BL pošaljemo šleper hrane tamo.