Aleksandar MK je napisao:
@Derventa
Jebemu više, rekao sam fino. Nikad više gojaznih, nikad više pušača, nikad više auta po gradu, bašte kafiće pune. To nije kriza stari moj, izvni, ali nemoj srati. Da je kriza ne bi se lokala piva, krkala mesina svaki dan i objesili stomaci preko kaiša.
Pošto si na odmoru u banovićima ajd da ti tvoj drug napiše par redaka, pročitaćeš kad dođeš jel'de...
Moj stari je dobio mene sa 24 godine, kad je završio višu dobio je posao i gradio je karijeru, do 26te je već imao finu i stabilnu karijeru, stara je isto radila (kad je bila trudna imala je porodiljsko i sve po zakonu) Imali smo stan, koji je doduše deda dobio od firme, ali je bio veliki trosoban tako da nije nikome bilo tijesno, naprotiv. Imali smo auto koji je nov kupljen, a ne na placu od trgovaca plehanim otpadom iz EU. Imao sam i video, liniju, TV u boji i ostale tehničke uređaje tih vremena. Svako ljeto po 15-20 dana na more u našu vikendicu koju je napravio deda po majci (kupio zemlju i lagano se godinama gradilo, doveli je pod konac do '91 i jbg... istorija) u malom mjestu kraj Zadra. On je radio na željeznici, isto je napravio kuću, imao auto koje je takođe novo kupio. Tad se vele živjelo na kredit, tačno tako, ali kredit za
auto, kuću i vikendicu ne za meso, mlijeko i zimnicu kao danas. Starci su radili, deda je otišao u penziju i od njihovih prihoda smo mogli platiti račune, potrošačku korpu, obući se a nije nam bilo strano ni otići kod rodbine po BIH i Hrvatskoj da se obiđemo znači i tu malo pretegne....E sad mi reci koliko prosječnih porodica danas tako živi?
Pušača je bilo i tad kao i sad, kafana i birtija isto kao i danas (i više se trošilo po njima) a prasići i janjići, kao i pajcevi i suvina su tad bili više zastupljeni nego danas. Ćevapi i šiševi se bacali na roštilj češće nego danas i zalijevali pivom i žestom. To što se danas jede đubre od hrane po roštiljnicama i fast fudovima za malo para nije znak izobilja nego znak odrona! Takvu hranu žedre sirotinja po zapadu jer je tamo jeftinija nego kod nas....
A sad nazad na aktuelnosti. Ne dižite prašinu još je sve rano i to je nagađanje pojedinaca koji prave ražanj dok je zec u šumi....