banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 18:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:07 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Propast štrajka se mogla i naslutiti jer je vlast koja prvo zaposlila kuku i motiku u školstvo i prema nekim procjenama tamo ima oko 2 500 radnika viška, odlučila da sreže plate, a onda rekla da im se dostave spiskovi radnika koji ne rade, ne spiskovi radnika koji rade, nego oni koji ne rade, da bi im se dodatno umanjila plata po za iznos koji se umanjuje u slučaju štrajka... Realno je prevladao strah da bi se onda moglo krenuti i u reformu školstva, pa da se počnu proglašavati i tehnološki ili ko zna kakvi drugi viškovi, pa su ljudi shvatili da bi im prvi kolega sa posla mogao zabiti nož u leđa, naravno da su onda morali da odustanu od štrajka, jer se boje za svoje radno mjesto, zato što je vlast uspjela u naumu da razjedini radnike (čitaj stoku) i na taj način samu sebe amnestira od nerada i nesposobnosti... Naravno već sam ranije napisao da se na ovom neće stati jer eto već sinoć smo vidjeli da se u Srpskim Šumama planira smanjenje plate za 30%, naravno sada će se opet reći treba im uzeti sve, neradnici, lezilebovići, lopovi itd itd i neka im se smanjuje, treba da im se smanji i sl, e onda tamo za nekih dva tri mejseca će na red zdravstvo, a onda će ovi kojima su plate umanjene sada reći, pa ko ih .ebe, pa nisu ni oni nas podržali, neka im ukida, e onda će na red doći i tzv "realni" sektor, za koji se može reći da uopšte i ne postoji, sem Elektroprivrede, sve ostalo je neka vrsta usluge, prerade, nekih long poslova, ili kako se već zovu, prodaje sirovina ili čega već sve ne, oni su zadnji u nizu...
Naravno niko od stručnjaka ne spominje da će se fond zdravstva i PIO realno manje puniti i za iznos umanjena za ovih 50 miliona ušteda, kako će se namiriti taj manjak kada su fondovi i sada u kritičnom stanju...
Dakle, ja mislim da je ovo samo početak...
Pogledajte u Sloveniji, od juče je u štrajku 100 000 radnika, totalni kolaps na granicama, ostalim institucijama države, sindikat se bori kako treba i vjerujte da će se izboriti, usput smanjenj je 5 %, a mislim da im je standard sigurno bolji nego kod nas...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ali u Sloveniji je bolje biti inzinjer kod Akrapovica nego gradskom vodovodu... Ostalo stoji...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
osamstotinazena je napisao:
Dovoljno je što nas 90% već savršeno vlada engleskim jezikom, informatički smo pismeni, Bogu hvala, pa borimo se, šta bi.

kojih to "vas"? 90% ljudi ovdje savrseno NE vlada ni srpskim jezikom, kamoli engleskim, a o "informatickoj pismenosti" nema smisla ni pocinjati

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:16 
Bič božji
Bič božji

Isto tako, inženjera ima i boljih i gorih, manje i više stručnih, kao i bilo kojih drugih profesija, samo je poenta u tome da smo mi takav narod pogan, pa eto onda nek nas razvače, ne zaslužujemo bolje...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U poganosti je caka, ne sjecam se da se neko iz javnog sektora zapitao sta ce biti sa onim jadnicima iz jadne privrede kada su poduplavane plate uz smanjenje obima posla.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:23 
Bič božji
Bič božji

The_new_Statesman je napisao:
U poganosti je caka, ne sjecam se da se neko iz javnog sektora zapitao sta ce biti sa onim jadnicima iz jadne privrede kada su poduplavane plate uz smanjenje obima posla.

Pa upravo, to je poenta, jedni se za druge ne zanimamo, tako ej lakše vladati masom... napraviš jaz i onda pustiš da se sami kolju, a ti polako uzimaš, malo od jednog, malo od drugog, pa onda opet malo od drugog...
Znaš kako kod nas ima ona narodna; taman kad je ciga načuo konja da ne jede on lipsao...
Valjda će se i ovdje nešto promijeniti...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
najjače mi je ovo u šumama
smanjuju plate u gazdinstvima gubitašima
šta ima jedan prosječan radnik sa tim što direktor gazdinstva po nalogu odozgo godinama daje robu preduzećima koja kasne ili uopšte ne isplaćuju dospjela dugovanja prema šumama
vlada forsira isporuku "domaćim drvoprerađivačima"čitaj njihovim tajkunim koji mjesecima i godinama ne plaćaju robu i traži da gazdinstvo posluje u plusu
pa i prošlog direktora kojem su napakovali ono mito su otjerali jer je tražio da sve isporuke budu pokrivene bankarskom garancijom o trošku šuma
ali to znači da bi pojedini morali platit drvo koje dobiju

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Talija je napisao:
Kozarski tehničar? Zar i takve kadrove pravite?

Proizvodimo.Znaš ono, postoji kožara, pa treba neki kadar i za nju. Ja sam završio tu školu, on je to negdje pročitao i sada mi ga kao šuknuo. Ja sam za kopanje kanala, a on je završio filozofski. Možeš misliti. Sreća pa ljudi znaju o kakvom je fakultetu riječ.
Spomenu Nova Varoš agencije...postoji agencija za koncesije BiH koja za x godina postojanja nije izdala ni jednu koncesiju. Jeste na nivou BiH ali RS izdvaja pare za nju. Ko zna koliko je još takvih koncesija.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znas kako RBA, bojim se da razumijem obe strane jer sam pola radnog vijeka proveo na javnim jaslama.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:30 
Bič božji
Bič božji

Znas kako RBA, bojim se da razumijem obe strane jer sam pola radnog vijeka proveo na javnim jaslama.

Ma nema to veze, dal je neko na jvanim, dal je na privatnim ili je sam sebi poslodavac, jednostavno, ambijet je loš, na tome se nardi, čak mislim i da para ima, ali da se one troše na gluposti, ti Beluči, opera na otvorenom, Andrić Grad i slične budalaštine, eto samo na ove tri smiješne stvari moglo se uštediti 25 miliona km...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:31 
Majstor
Majstor

problem je što mi nememo nikavu strategiju šta možemo proizvoditi i kakve usluge pružati
evo nek mi neko od političara kaže šta RS i BIH najviše izvoze
ako znaju svaka im čast

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:34 
Majstor
Majstor

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:

Ma nema to veze, dal je neko na jvanim, dal je na privatnim ili je sam sebi poslodavac, jednostavno, ambijet je loš, na tome se nardi, čak mislim i da para ima, ali da se one troše na gluposti, ti Beluči, opera na otvorenom, Andrić Grad i slične budalaštine, eto samo na ove tri smiješne stvari moglo se uštediti 25 miliona km...

upravo to
pravimo cirkus
ja mislim da niko ne bi imao ništa protov smanjenja da ej rečeno evo tih 50 miliona ćemo uložiti u to i to, zaposliće se toliko i toliko novih radnika pa ćemo u budžetu za 3-5 godina moći obezbijediti da vam vratimo i tih 10 i damo npr novih 10 %

na to sve mi vidim da se npr na privatizaciji Boske država uvalila 12 miliona koji su obezbjeđeni hipotekom na robnoj kući koja je bila u državnom valsništvu

to je kao da ja od tebe kupim stan a kažem digni ti kredit i zaloi taj stan a ja ću ti možda vraćati rate

Poslednji put menjao DANIJEL BL dana 24 Jan 2013, 10:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Harvester je napisao:
А да ли се јавила гомила буџетских корисника са изјавама типа "Шта они хоће, ионако имају превелике плате", "То све треба поотпуштати, љенчуге и нерадници, ја у фамилији имам рођака/стрица/стрину/тетку/брата/аскурђела... који би тај посао радио/радила за пола плате", "Потпуно разумљиво и очекивано, криза је, нема се пара..." ????

Naravno da se niko nije javio jer ti iz privrede "neradnici" prave/donose novac a visokoškolci imaju u pola manje plate u odnosu na mnoge kolege koji su na budžetu.
Isto kao što nije niko rekao - "Ej stvarno su njima male plate!"
Vi i nemate jaku predstavu koliko ima ili nema para jer nemate uvida u to a niti vas briga jer su vam primanja zagarantovana, dok je druga stvar u privrednim firmama, prvenstveno mislim na proizvodne gdje se plata dijeli po zarađenom.

_зока je napisao:
Talija je napisao:
Kozarski tehničar? Zar i takve kadrove pravite?

Proizvodimo.Znaš ono, postoji kožara, pa treba neki kadar i za nju.

Do mene. Zbog nekorišćenja kvačica mislila sam da je pisano pežorativno da se mislilo na čobana, koji čuva koze.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pežorativno je mišljeno u svakom slučaju.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:38 
Majstor
Majstor

plata se dijeli po zarađenom na sljedećem principu
prvo gazda uzem za vilu,stan u BG , novog q7,sve to još puta 2 za sin i kećrku
onda ako ostane radnicim za minimlac dobro je
takva ti je naša privreda

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:39 
Bič božji
Bič božji

Realno, naš jedini spas, može biti poljoprivreda, stočarstvo i turizam, tako bi i trebala da se osmisli strategija razvoja R.S. naravno u to treba da se uzme u obzir i rudna bogatstva kao i hidropotencijal za proizvodnju energije... Treba da se pretsanemo baviti idejama da ćemo se moći baviti prozvodnjom dijelova za svemirsku stanicu ili da ćemo imati trku formule 1 u zalužanima (pogotovo od kada je Slavica škartirala Eklstona), da nećemo prizvoditi LCD televizore ili da ćemo imati neki svoj vlastiti Apple jer jednostvano za to nemamo kvalitetne kadrove, jer ono što je kvalitetno, čim ima 17 godina odavde guli bez da se u Gradišci osvrne za sobom...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znas sta mi je najsmijesnije :D

Politicari i njihovo znanje su produkt naseg obrazovanja :D

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:41 
Majstor
Majstor

Znas sta mi je najsmijesnije :D

Politicari i njihovo znanje su produkt naseg obrazovanja :D

nisu produkt našeg nego njihovog obrazovanja
nisam ja dao dozvolu i stavio u rang sa državnim raznorazne fakultete nego akutelni ministar
imaće čime da diči
i on i deduka
kako su upropastili visoko obrazovanje

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:43 
Majstor
Majstor

evo recimo imamo toliko izvora čiste vode a uvozimo koliko oćeš
ne čuh nigdje da se radi na promociji naše vode, kao jedne od najčistijih na svijetu

andrićgrad kao ideja nije loš ako će dovesti turizam i pare
ali treba onda izaći javno pa to reci
vlada učlaže pare a Kusta će pokupiti evenutalnu dobit

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 10:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Što je najžalosnije u politici su razni ljekari, inžinjeri tj razne profesije koje ama baš nikakve veze nemaju sa političkim naukama, tako da mnogi današnji političari ne rade u struci za koju su se školovali, tako da niti država ima koristi od njega kao političara niti od njegove profesije za koju se školovao a koju ne obavlja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]