banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Apr 2022, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Rivaldinho je napisao:
Ne vjerujem. Prije da su nesrećni Ukropi direktno gađali svoje. Pa da se Zelenski ima gdje pretvarati da plače.
Markale, već viđeno.

E jbg - to prosto ne može biti tačno, čak i pod uslovom da su ukrajinci takve zvijeri. Prvo, da su htjeli iscenirati nešto, uradili bi to na način koji neće nedvosmisleno pokazati da je u pitanju njihovo sredstvo. Drugo, obavještajno bi pripremili teren i ne bi dopustili da slike sa dokazima protiv njih odu u etar tek tako lako.
Na Markalama su TV ekipe čekale spremne . . .

100% je u pitanju ukrajinska raketa, 90% pogođena ruskom PVO, 10% u pitanju neki kvar, pa se aktiviralo tu gdje jeste.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 11:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Al sam naslov nema veze sa realnoscu... Rusi raketirali zeljeznjcku stanicu u Donjecku... pa sto ce raketirati nesto sto je pod njihovom kontrolom. Idiotska propaganda.

Rocker je iznio moguce scenarije, pa cemk vidjeti za dan-dva sta je tacno.. al ovo vec svi zapadni portali prenose kao istinu.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Rocker je napisao:
Rivaldinho je napisao:
Ne vjerujem. Prije da su nesrećni Ukropi direktno gađali svoje. Pa da se Zelenski ima gdje pretvarati da plače.
Markale, već viđeno.

E jbg - to prosto ne može biti tačno, čak i pod uslovom da su ukrajinci takve zvijeri. Prvo, da su htjeli iscenirati nešto, uradili bi to na način koji neće nedvosmisleno pokazati da je u pitanju njihovo sredstvo. Drugo, obavještajno bi pripremili teren i ne bi dopustili da slike sa dokazima protiv njih odu u etar tek tako lako.
Na Markalama su TV ekipe čekale spremne . . .

100% je u pitanju ukrajinska raketa, 90% pogođena ruskom PVO, 10% u pitanju neki kvar, pa se aktiviralo tu gdje jeste.

Pa ne znam koliko je to sve bitno, mislim, bar nakon što sam vidio komentare zapadnjaka o "genocidu" u Buči. Bitno je da im baciš krvi da ližu, pa možda nešto ostvariš u toj huji. Uostalom, vidjećemo vrlo brzo. Čeka se Bajden i "Putin je Hitler, ili i gori".
Dalje, koja je matematički vjerovatnoća, bar otprilike, da će jedan projektil dometa 70 kilometara (ajde, neka je hipotetički lansiran na metu daleku 30-40 kilometara, neka nije puni domet) biti pogođen baš iznad onog kvadratnog kilometra gdje se nalazi u tom trenutku najgušće okupljeno civilno stanovništvo u rejonu par gradova?

A da su Ukrajinci takve zvijeri, pa ne mislim da jesu, prije da su gomila sirotinje i bijede koju je lako manipulisati do te mjere da masovno iznajmljuju materice Australijankama, ali ovi što njima vladaju su definitivno takve zvijeri.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 11:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Cek malo koja je vjerovatnoca da se sretnu te dvije ili bilo koje dvije rakete iznad te stanice.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

O tome i govorim. Račun ne znam izvesti, Vjerovatnoću i Statistiku sam položio prije 10-ak godina, ostaje mi uglavnom intuicija.

Ovako, pregledom mapa da se ustanoviti da su ruske linije 40-60 kilometara od Kramatorska. Dakle, Pancir isključen (18 km domet).
Koliko vremena treba raketi S-300 ili S-400 da dođe do tog mjesta, od trenutka uočenja i opaljenja? Da li to ukazuje da je raketa mogla biti oborena u silaznoj putanji prema gradu, računajući da Rusi ne džre S-300 ili S-400 na samoj liniji? Na poslu sam, nemam sad vremena da se poigram matematikom, ali eto teme za razmišljanje.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 11:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Rivaldinho je napisao:
Imajte na umu da ukrajinske cifre poginulih ruskih vojnika služe prije svega dizanju morala ukrajinske vojske (kao naših oborenih 70 aviona NATO), pa su sulude. Da je toliko ruskih vojnika poginulo, bilo bi još koliko, dvaput više ranjenih, znači 50-60 000 ljudi van stroja, osjetilo bi se to, ne bi mogli mrdnuti, a ipak napreduju na Donbaskom frontu, pomalo, ali napreduju. Gubici sigurno nisu beznačajni, zato su vjerovatno i napustili Kijev, da dole gdje je udarno, ubrzaju.

Što se, pak, NATO cifri tiče, one služe slabljenju morala u Rusiji, pa ih treba značajno umanjiti.

Ruske treba povećati, znajući Ruse iz Sirije, oni djelimično lažu, uverljivije, pa računam da je stvarni broj negdje između NATO i ruskih brojki, a bliže ruskima

Jasno je i malom djetetu da i jedna i druga strana svoje gubitke umanjuju, a gubitke suprotne strane uvećavaju. I to nije ništa novo u istoriji ratovanja. To što lažu Ukrajinci, ne znači da ne lažu i Rusi (u kojoj mjeri i na kojin način je drugo pitanje).

Njemački kancelar Šolc je isto rekao da su procjene da je gubitak 10.000 ruskih vojnika i više. Neka se on služi NATO izvorima, ali ja uopšte ne vjerujem isto tako Rusima da ih je 1.000 ili 2.000 poginulo. Treba to par puta pomnožiti. Neka je istina na pola puta, to bi bilo 6.000 vojnika. Što je opet x3 što Rusi objavljuju.
I to što nakon 40+ dana Rusi još nisu zauzeli Kramatorsk i Slavjansk je prilično interesantno.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 11:52 
Veteran
Veteran

Rivaldinho je napisao:
O tome i govorim. Račun ne znam izvesti, Vjerovatnoću i Statistiku sam položio prije 10-ak godina, ostaje mi uglavnom intuicija.

Ovako, pregledom mapa da se ustanoviti da su ruske linije 40-60 kilometara od Kramatorska. Dakle, Pancir isključen (18 km domet).
Koliko vremena treba raketi S-300 ili S-400 da dođe do tog mjesta, od trenutka uočenja i opaljenja? Da li to ukazuje da je raketa mogla biti oborena u silaznoj putanji prema gradu, računajući da Rusi ne džre S-300 ili S-400 na samoj liniji? Na poslu sam, nemam sad vremena da se poigram matematikom, ali eto teme za razmišljanje.

Roki sta ti mislis, da nije presretnuta u povlacenju.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

TOR i BUK sistemi su sekundarni layer, iz glave ne znam domete, ali do sad su javljali da su njima dejstvovali na tochke.

Vjerujem da ce se u toku dana pojaviti tacne informacije o mjestu lansiranja pa ce biti lakse shvatiti sta se stvarno desilo.

Ja sam i dalje uvjeren da nijedna strana nije namjerno gadjala civile, tochka je preskup i prevrijedan resurs za takvu budalastinu.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 12:16 
Veteran
Veteran

Ima li u dometu kakvih stinger i slicnih igracki kojim su sad nakrcali ukrajinu, cemu one sluze, nesto mi logicnije da bi se to lakse izracunalo.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Ako ju je nešto skinulo, onda je to barem BUK.
Vjerovatnoća da pogođena spadne na željezničku stanicu.......promili ako i toliko. Al sranja se dešavaju.
To koliko je vrijedan projektil za neki drugi cilj je upitno jer ih Rusi skidaju bez problema.
Da li je vrednija kao propagandno sredstvo- garant jeste(ako priča prođe). Tu je problem što nema više šta da se sankcioniše, a zbog par desetina mrtvih civila se ne ide u rat protiv nuklearne velesile.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

⚡️Удар по вокзалу в Краматорске нанёс украинский ракетный дивизион из района населённого пункта Доброполье — Минобороны России.

@rt_russian

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro mada nebitno

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Krivi su Rusi, zar se sumnja uopšte....ti krvoloci, pobiše onoliku vojsju hladnokrvno na Zmijskom ostrvu na početku....

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A sahranili ih(mada, ko se toga sjeća?). Znaš kako se kaže : svako čudo za 3 dana.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Najavljena krvava ukrajinska provokacija u oblasti Hersona: https://t.me/istorijaoruzija/53009

Rocker je napisao:
⚡️Удар по вокзалу в Краматорске нанёс украинский ракетный дивизион из района населённого пункта Доброполье — Минобороны России.

@rt_russian

Hm. Po mapi, iz Dobropolja do Kramatorska, putanja je podjednako udaljena od svih ruskih linija. Što će reći, napadom iz bilo kog drugog pravca, bile bi veće šanse da Rusija na vrijeme izvrši presretanje rakete, jer bi bilo bliže nekoj od ruskih linija, duže bi se zadržala raketa u nekom dometu PVO sistema, da pojednostavim.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Slika
Slika
Slika
Slika

MyCity-military

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 19:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
I šta slika pokazuje? Osim prisustva genetike.
Jedenje govana...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Sve ovo je jebavanje za ogromnu lovu...i lom u svjetskom poretku ali su zaboravili Kinu odin Bajdena koji prijeti...

Poslano sa mog Redmi Note 8T koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
https://www.youtube.com/watch?v=mUCQ-BwSf-c
https://www.youtube.com/watch?v=FL2BQwgPxug

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
mirdza je napisao:
I šta slika pokazuje? Osim prisustva genetike.
Jedenje govana...

..i naslednika u ideologiji,potrebi da nameću svoje drugima i mržnji zarad punih džepova i zadovoljštine.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]