Wizzair jeste ciganska kompanija, to je svima jasno, imaju neka pravila koji niko drugi nema , ali je to sve unaprijed poznato.
Imaju najkomplikovaniji nacin kupovanja karte, traje gladnu godinu dok stignes do kraja i do kraja ne odustaju da ti nude nesto sto si vec desetak puta klinknuo da neces.
Onda placanje ide preko neke seste firme.... Ja sam skoro odustao, da sam imao bilo koji drugi nacin da stignem do zeljene destinacije, uzeo bi drugu kompaniju.
Onda kad dodjes na aerodrom , provjeravaju te duplo duze od ostalih, iako je vec sve online rijeseno.Sjedala su neudobna, fiksirana, nepokretna.
Nisam letio za 20 €, platio sam skoro koliko kosta i Lufthansa-in let, jer nisam mogao da biram dan kad cu letiti ( rezervisao 2 mjeseca unaprijed), a izabrao sam ih samo zao sto su mi satnica i aerodrom odgovarali.
Ima i nesto pozitivno - hrana i pice u avionu su mnogo jeftiniji u odnosu na druge kompanije.
A sto se tice komentara - ti koji su pisali izgleda da nisu nikada letili sa drugim kompanijama- ako rezervises samo sjedalo, onda je normalno da se naplacuje hrana, a i voda,
ako hoces da promijenis ime to isto kosta, isto kao i otkazivanje ili zamjena leta, treba biti sretan ako se ista dobije, jer svugdje pise da nije moguce zamijeniti,odnosno stornirati kartu u toj platnoj kategoriji.
A istina je i to da ako nemas istampanu kartu da to naplate dodatnih 35 €, samo ima i tu alternativa - app za smartphone - tu se isto moze pokazati ( prijatelj zaboravio ponijeti kartu , pa je na taj nacin spasio 35 €).
Ali to sve na stranu, da ima linija za BL, ja bi je ipak koristio

.