banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 21:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Apr 2022, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Citiraj:
kakva pobuna i bakraci, vojska i sve oruzane snage tamo su pazljivo ideoloski prociscene tokom poslednjih 8 godina i o nekakvoj pobuni ili masovnoj promjeni strana nema ni govora. To se moglo desiti na Krimu i u nekoj mjeri u jedinicama po Donbasu, a sad je tako nesto u domenu fantastike.

Rusi su dobro zasrali ovo sa povlacenjem, sad i da udju u Harkov npr, tesko ce stanovnistvo tek tako rizikovati i pokazati otvorene simpatije ili uzeti ucesca u organizaciji civilnog zivota, jer ko im moze garantovati da se Rusi nece povuci iznenada i ostaviti ih na milost i nemilost banderovcima.

Šuplja priča ...nije pročišćeno, već zaplašeno, plaćeno i smaknuto. Velika je to razlika.
Kolo sreće se okreće,većina će okrenuti ploču ako bude trebalo, manjina će prije tu većinu pobiti nego dopustiti da okrenu ploču. Znači stvari je prakse, demokratije i zapada koji podržava ukre i njihovu politiku u interesu slabljenja Rusije, a Ukrajinci su koleteralna žrtva.
Anarhija koja vlada u Ukrajini je malo gdje poznata u tkz. demokratskim zemljama zapada, ali ne bih ulazio u tu priču.

Ova je izjava je smiješna ko će vjerovati Rusima ...misli realno o čemu pričamo ...da su Ukrajinci vjerovali Rusima, ne bi sada ratovali...očegledno je da vjeruju zapadu tj. Americi ...

Citiraj:
Kakva Gruzija i qrac!? Gdje će se to porediti sa ukro vojskom? SRJ da je imala trećinu PVO od Ukrajine, NATO ne bi napao.

To je poenta cijele priče.
Ljudi nikako da shvate da Rusi ratuju za zapadnim svijetom, USA, NATO i ostali dupelizci ...Ukri su klasične ideološke budaletine u očima Amera i NATO-a prijeko potrebno topovsko meso, koji su to pristali biti ako im USA i NATO donira naoružanje i podršku. POred Ukra, ostatak vojnog potencijala podmiruje se parama, dobrovoljcima i pogođenim TO.
Poenta i jeste da se predstavi i da se navuče od početka ruska vojska na tanaka led, i da ih ovi zalede, a pri tome prikažu to kako neka tamo "bijedna" ukrajinska vojska razvaljuje moćne Ruse.
U tu svrhu i imaju naređenje da kod svakog ispaljivanja donatorskog aranžmana snimaju da bi se mogla propaganda vršiti.

Što je jača propaganda zapada, to znači da im se sve više bliži kraj ...u Siriji su to bili hemijski napadi, ovdje nekakvi "genocidi" a Rusi neće da sravnaju grad ...

Grehota ovih neutralnih i nedužnog naroda koji slijedećih pet koljena mogu sami sebe u guzicu udarati.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2022, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa i Gruzija je bila NATO proksi. Samo prvi mačići... Po kojem modelu su odradili modernizacijju vojske? Ko je to sve vodio, obučavao, opremao...
Tada je i Ukrajina prijetila kako neće više produžavati ugovor Rusima o iznajmljivanju luka na Krimu.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2022, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Rocker je napisao:
Koga zanima kakav horor prave tos1 termobaricne rakete, a ima dobre zivce…

https://t.me/intelslava/24396
Spali, uguši....bez komadanja a la kalibracija.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2022, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
hadzidado je napisao:
Rocker je napisao:
.. .
U stvari jedan tulipan bi mogao odraditi neki pravac bez problema, pitanje je kako kod ukrajinaca radi kontrabatiranje i u kojoj mjeri koriste artiljerijske radare.

Evo, slikano krajem marta

Slika

Mariupolj:

https://t.me/anna_news/27198

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2022, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Malo to, malo Malka 2S7, pa vertoljeti, aeroplani......

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2022, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

https://t.me/rt_russian/104142

Kaže tip da ukrajincima treba 4 minute za kontrabatiranje. Zajebana je to igranka, a ja dvije godine provedoh na istom položaju i nikad ni zalutalo zrno :D

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2022, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Izgleda oborena jos 2 vrtoleta kod Mariupolja.
Pokusavaju da izvuku bagru, al' sipak.

Upravo vidjeh slike mrtvih ukrajinskih vojnika, sprzilo ih u bunkeru. Gadan prizor, iako medju njima vjerovatno ima i bagre iz Azova.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2022, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Vertaljot, me vrtolet

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2022, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Kolega, to sam "preveo". :D

Uglavnom, samo da eliminisu Azov i to do zadnjeg olosa.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2022, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Simpatizer je napisao:
Kolega, to sam "preveo". :D

Uglavnom, samo da eliminisu Azov i to do zadnjeg olosa.
To ne može biti konačan cilj ,kako rusa tako ni ostatka slobodnog svjeta.Mora se povući granična crta i tačka,kad je već počelo.

Poslano sa mog Redmi Note 8T koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2022, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Rocker je napisao:
https://t.me/rt_russian/104142

Kaže tip da ukrajincima treba 4 minute za kontrabatiranje. Zajebana je to igranka, a ja dvije godine provedoh na istom položaju i nikad ni zalutalo zrno :D

Koliko sam vidio na nekim ranijim Telegram objavama, koriste zapadne radare za te namjene. Spremali su oni njih za ovo i to ozbiljno.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2022, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

4 minuta je na granici nerealnog, osim ako ne posjeduju potpuno automatizovane sisteme, sa uvezanim radarima racunackim centrom i neka orudja sa autoloaderima i automazskim navodjenjem.

Ruski sistem uragan je u potpunosti automatizovan, teoretski je moguce da ukrajinci imaju neki analog, ali je malo vjerovatno da cak i ako postoje, takvih sistema ima dovoljno da pokriju tako sirok front.

Gledam snimke dnr/lnr i 120mm posade na bacacima, oni bre na licu mjesta spagama vezuju vrecice sa barutom na mine, to traje…
Mi smo prije skoro 30 godina za bacace imali celuloidna pakovanja, mina dodje sa barutnim punjenima i samo se navrtao upaljac.
Te platnene vrecice su iz 50ih.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2022, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Štede, meso je najjeftinije pogotovo kad je tuđe...
Zato i idu sa kramom u udarnim talasima, a ne najnovijom tehnikom....
LNR/DNR vojska je zarobljavala neke male pokretne radare za lociranje art.položaja u zadnjih 8 god, a zapadne su bile donacije....

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2022, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

^ Ko ne ide sa najnovijom tehnikom?

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2022, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Koja su to kola bolja od Moskviča?

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2022, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Jeli ovaj tos zabranjen po konvencijama. To naravno nista ne znaci ali vidim da ga Rusi bas koriste.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2022, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nijedna.

T80BVM je modernizacija T80ke koja je izašla tek prije nekoliko godina.
BMD4M, T72B3, Su34, Ka52, razni Tajfun MRAPovi, AK12, Pancir, Verba, Orion, Forpost R, Kub kamikaza itd šta Rusi imaju modernije, a da je u proizvodnji i u dovoljnim količinama uvedeno u jedinice?
Mislim da nema mnogo toga, tako da mislim da treba bataliti priču kako nisu Rusi ušli sa najmodernijim naoružanjem.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2022, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:
Jeli ovaj tos zabranjen po konvencijama. To naravno nista ne znaci ali vidim da ga Rusi bas koriste.

Pročitati:
https://lieber.westpoint.edu/are-thermo ... ns-lawful/
(Zanimljivo je kako su tako brzo dopisali rečenice sa antiruskom propagandom)

Rusija koristi sve nove sisteme u Ukrajini, osim SU57 i ARMATA platformi jer ih prosto nemaju dovoljno. Sve ostalo je angažovano proporcionalno brojnom stanju.

Recimo, BMP3 je zanimljivo naoružan - 100mm autoloader top + spregnuti 30mm automatski top. Alu oklop (!) otporan na antimaterial gun do 30mm.
E sad, ovo je odlično za upotrebu u urbanim sredinama odnosno tamo gdje treba dejstvovati neposredno na utvrdjene ciljeve, ali nekom čudom ne vidjeh nijedan snimak upotrebe BMP3, nego potpuno besmisleno kljucanje topom sa BTR82.

LDNR jedinice prosto dovezu gvozdiku i rokaju neposredno, tamo gdje im se ukaže prilika i potreba, a gvozdika može gađati optičkim nišanom do 2-3km (ne mogu tačno da se sjetim) a preko opet neposredno panoramom. Ja sam imao odlične rezultate sa D30 i neposrednim gađanjem panoramom bez obzira na daljinu, jer je praktično nemoguće promašiti drugom granatom, nakon "obeležavanja na pogodak". Gorenje portabilni laserski mjerač daljine, tablice i samo rokaj.
Naravno, tu je rizik od protivoklopnih sredstava, ali šta da se radi, rat je :D

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2022, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo javiše umro Žirinovski:
Iconic leader of the Russian Liberal Democratic Party, Vladimir Zhirinovsky, has died aged 75

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2022, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
https://www.youtube.com/watch?v=rep0eLAHE50

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]