banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 04:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jan 2013, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Нова Варош je napisao:
Jebiga, pa kolike bi vi plate njima ?
Meni uopšte ne zvuči loše 1200 km. Slažem se da ko plaća, kriju, režije i to sve, da ne može baš živjeti dobro, ali šta bi sad. Neko nema ni toliko. Šta bi ljudi koji rade kod privatnika za 500-600 km, pa oni bi trebali svaki dan 5. oktobar dizati.
Malo je počelo presereavanje budžetskih korisnika.

Nije stvar koliko oni imaju (za jednu porodicu to nisu neke pare) nego je stvar koliko drugi nemaju. Pogresno je upirati prstom u ove ljude umjesto da se trazi na drugom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ali ne moze to da jedni imaju a drugi nemaju... Ups, kod nas ipak moze.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
ma treba im dati i za svakog nezaposlenog člana porodice po jednu platu :roll:
E ako su u kreditu, i tu ih malo pogurati
Jebote, ovi umislili da je RS Libija, a Mile Gadafi :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...e da je bar ko gadafi...lakse bi bilo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
По некима овде, очигледно би професори и они који мијешају малтер требало да имају исте плате.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ovi što miješaju malter ne bi trebalo da žive ?

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ne, ne. On je strucnjak i jos uz to radi ekstremno tezak posao...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Koja doza zavisti se može primijetiti na ovoj temi to je strašno....Neće oni njima smanjiti plate da bi smanjili jaz između radnika koji su na budžetu i onih koji nisu nego da bi i dalje mogli finansirati razne Kusturicine fiks ideje, svoje bahaćenje po restoranima, hotelima i odmaralištima. Tim novcem će da obezbjede svoje praunuke i daju kredite bez pokrića svojim rođacima i poslušnicima....Kao što reče žaoka, tolika ušteda kolika se dobija ovim umanjenjem bi se postigla samo dovođenjem tendera za nabavku materijala za potrebe državne uprave....

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:18 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Al ovdje je ona narodna, nek komšije crkne krava, pa taman ako treba i ja ću svoju da ubijem da ne traži od mene mlijeko...
Ljudi ne razumiju da će sutra i oni koji rade u realnom sektoru možda biti u još gorem položaju, jer će poslodavac reći, e pa robovi moji, kada su mogli ovi na državnim jaslama da istrpe smanjenje, onda morate i vi... Ovo je samo početak kraja, zaista je tužno da ljudi to ne vide...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Sad bi prava stvar da se svi dignu na strajk pa da malo promjenimo ova govna i dovedemo druga. Tim drugima dati neki realan rok da nesto pozitivno urade, bar da smanje korupciju pogotovo tamo gdje treba strance privuci, jer niko nije lud placati penale ovim nasim supcima. I ako ni ti ne budu radili nista po pitanju toga opet na ulice i sve tako dok ne dodje neko "normalan". Ako ni to ne uspije onda uzeti i sve nas prodati svabama i to je to.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Otjeramo jedna go*na i dovedemo druga i? Opet ista materija na vlasti, a pare bačene na izbore.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Bolje da ih bacimo na auto-put ili voćnjak....

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Al ovdje je ona narodna, nek komšije crkne krava, pa taman ako treba i ja ću svoju da ubijem da ne traži od mene mlijeko...
Ljudi ne razumiju da će sutra i oni koji rade u realnom sektoru možda biti u još gorem položaju, jer će poslodavac reći, e pa robovi moji, kada su mogli ovi na državnim jaslama da istrpe smanjenje, onda morate i vi... Ovo je samo početak kraja, zaista je tužno da ljudi to ne vide...

Bravo, ovo je super receno. Sad je ovo privatnicima dalo odrijesene ruke.
Zasto ce oni tamo nekoga sa sss placati 500 km kad sa fakultetom imaju 800 km.
Bas neki dan pricam sa prijateljem kaze nisam znao da prosvjetari imaju tako malu platu pa kod mene radnik u piceriji ima 550 KM, od sledeceg mjeeca ide na 500 KM jer mu je opao posao a zasto je opao zato sto nema vise trosenja love u gluposti jer je drzava ukinula to.
Ovo smanjenje nece samo osjetiti ovi na budzetu vec i svi ostali jer ce tih 56 milion biti manje u opticaju jer ce zavrsiti u privatne dzepove nasih vladara.
Da su pare otisle penzionerima da im je veca penzija, da su povecali invalidnine ili bilo sta drugo vjerujte niko se ne bi bunio ali ovako, je jedna velika placka naroda.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Talija je napisao:
Otjeramo jedna go*na i dovedemo druga i? Opet ista materija na vlasti, a pare bačene na izbore.

Ja stvarno ne vidim drugog rijesenja. To bi donekle doprinjelo tome da politicari gledaju u tom smislu da su oni tu zbog NAS koji smo ih izabrali, a ne kao da su tu Bogom dati. Pa kad se malo prepadnu ljudstva (ili biraca kako hoces) onda ce vjerovatno sa vise savjesti raditi neke stvari i sa dozom straha. Ovako vise stvarno ne ide jer s kim god da u zadnje vrijeme pricam svi ljudi se zale cak i oni koji rade, i svi gledaju neku mogucnost da nagule vani (medju kojima sam i sam). Ovdje se vise ni tunel ne vidi, a o svijetlu i da ne govorim.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
svi koji mogu negdje otici vani trebaju da urade, jer ovde nema buducnosti ni za koga.
Takodje gledam da odem odavde i ako Bog da tako ce i biti.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Harvester je napisao:
По некима овде, очигледно би професори и они који мијешају малтер требало да имају исте плате.

Ne, naravno, ipak treba da se zna ko je ko, tj. ko je imao mamu i tatu da mu finansiraju desetogodisnje izigravanje boema na Filozofskom.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
E Timotic, ajd ne seri majke ti...
Dovedi mi zidara da zavrsi neki drzavni faks za 10 godina, ja cu mu sve platiti retroaktivno ako uspije.

Uostalom, sta i da je bas tako kako si ti rekao? Je l' ne vrijedi ta diploma mozda slucajno? Ima li igdje u svijetu da neko nekog proziva sto su mu starci platili skolovanje, pa bi zbog toga trebao da kao ima manju platu? Ko je Tesli platio skolovanje u Austriji (eto opet se hvatam Tesle, ali sta cu kad je jako dobar primjer za mnoge stvari)... Je l' mozda neki njegov savremenik trebao da prdi na sve strane kako je eto Tesla bio srecnik koji je dobio priliku da se skoluje jer mu je stari bio dovoljno imucan da ga posalje vani na studije?
Da nije mozda trebao da izmisli citavu fiziku i matematiku sam od sebe umjesto da ide na fax, i onda jos dodje do svojih otkrica da bi likovi poput tebe bili u potpunosti zadovoljni?
Da ne govorim da su njegova otkrica prethodno bila sve sama suva teorija, koji ljudi shvatanja poput OFM-a ili tebe nikad ne bi finansirali, isticuci da je to sve laprdanje i palamudjenje zasnovano na bubanju nekih papira sa faksa.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Нова Варош je napisao:
Meni uopšte ne zvuči loše 1200 km.

normalno da ne zvuci lose, samo sto niko u prosveti, osim mozda direktora sa 35-40 godina staza, nemaju toliku platu.
Prosjek plata danas u prosveti je ispod 1000km.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 23:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
E Timotic, ajd ne seri majke ti...
Dovedi mi zidara da zavrsi neki drzavni faks za 10 godina, ja cu mu sve platiti retroaktivno ako uspije.

Nemoj da placas nista, nego pola tog vremena koje on bude proveo u Dionisu ti provedi na skeli. Je l' moze?

Citiraj:
Uostalom, sta i da je bas tako kako si ti rekao? Je l' ne vrijedi ta diploma mozda slucajno? Ima li igdje u svijetu da neko nekog proziva sto su mu starci platili skolovanje, pa bi zbog toga trebao da kao ima manju platu? Ko je Tesli platio skolovanje u Austriji (eto opet se hvatam Tesle, ali sta cu kad je jako dobar primjer za mnoge stvari)... Je l' mozda neki njegov savremenik trebao da prdi na sve strane kako je eto Tesla bio srecnik koji je dobio priliku da se skoluje jer mu je stari bio dovoljno imucan da ga posalje vani na studije?
Da nije mozda trebao da izmisli citavu fiziku i matematiku sam od sebe umjesto da ide na fax, i onda jos dodje do svojih otkrica da bi likovi poput tebe bili u potpunosti zadovoljni?
Da ne govorim da su njegova otkrica prethodno bila sve sama suva teorija, koji ljudi shvatanja poput OFM-a ili tebe nikad ne bi finansirali, isticuci da je to sve laprdanje i palamudjenje zasnovano na bubanju nekih papira sa faksa.

A, je l' kuk'o Tesla kako mu je mala plata, nema za ratu kredita, isl?

Jebiga, ti nisi Tesla. Nije ni ovaj iz "Majke Rusije". Ni kad vas covjek sabere ili pomnozi, nece dobiti pola Tesle.

Nemam ja nista protiv nastavnika (majke mi), al' imam protiv onih koji umisljaju da su neka elita.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 23:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ne znam, kako će ko shvatiti ali...

JA BI SKRESAO POLA TIH INSTITUCIJA ŠTO SE UZ NEKA MINISTARTVA PRIPAJAJU, TE NEKE AGENCIJE, PIZDE MATERINE.
BACANJE PARA. POVEĆATI PARE DOKTORIMA, MURIJI, PROFESORIMA I TAKO TIM ŠTO MOGU BITI OD NEKE KORISTI.
OVO GORE ZA UKIDANJE AGENCIJA, ITD, NISAM DŽABE NAPISAO, ZNAM IZ 2 PRIMJERA DA SE TAMO POD MILI BOGOM NIŠTA NE RADI. IZLAZI SE KAD HOĆE, VRAĆA KAD HOĆE, UZIMA SE SVAKE SEDMICE PRODUŽENI VIKEND, NEKAD NE DOĐU NA POSAO, ZATO ŠTO SU PRESPAVALI...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]