banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 852 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 43  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jan 2010, 23:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Vuk_samotnjak je napisao:
Hvala hvala nisam znao, mada bi mogao sa vaterpolistima :D

Не би те примили стар си ти за њих , једино да направимо форумску екипу и да их подеремо :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 10:45 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Jel iko bio ujutru, oko 8-9?? Ako bi plivao, isao bih tad. Vjerujem da tad nema puno ljudi pa se moze lijepo plivati ;)

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ne vjerujem da je guzva,moja mama ide oko 11 i obicno nema nikog,jutros su bile samo ona i njena drugarica u bazenu
meni je bazen sasvim ok za plivanje ali je jezivo pun hlora jedva sam zimus kozu oporavila :(

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
To onda nije hlor ako utice na kozu, zato sto hlor ispari ubrzo nakon rastvaranja u vodi i ubijanja mikroorganizama tako da ne moze izazvati toksicno dejstvo na organizam.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Koliko je hlor štetan za oči?
Meni u suštini ne trebaju cvike, jer mi ne smeta da gledam pod vodom, jedino mi se malo oči zacrvene ali me ne peku. Mada ako će mi nakon nekih pola godine naštetiti očima, uzeo bih cvike.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 09:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Sep 2009, 18:18
ne vidim da ima tema pa da pitam ovdje,koliko je ulaz na Fortunu u 7 mjesecu,cujem da 3km ostaje,jel bio neko?

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 00:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
bazen je vrh, odlicna stvar sto BL ima takav objekat! hlor ne steti kozi i ocima, samo opusteno, plivajte i uzivajte

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ultravb je napisao:
ne vidim da ima tema pa da pitam ovdje,koliko je ulaz na Fortunu u 7 mjesecu,cujem da 3km ostaje,jel bio neko?

5KM vikend, radni dan 4KM

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 16:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2009, 09:54
BANjALUKA - Jedanaestogodišnji M.V, koji je u srijedu u Banjalučki klinički centar dovezen bez svijesti nakon što je više minuta proveo pod vodom na gradskom Olimpijskom bazenu, odvojen je od aparata za vještačko disanje, ali su prognoze i dalje neizvjesne - saopšteno je Srni iz Kliničkog centra.
Dječak, koji trenira plivanje pet godina, u srijedu u 15.05 časova vozilom hitne pomoći dovezen je u prijemnu ambulantu i hospitalizovan na Odjeljenju za intenzivnu njegu, gdje su se ljekari nekoliko sati borili za njegov život.
Dovezen je u besvjesnom stanju. Odmah je priključen na aparat za vještačko disanje i obezbijeđen je neprekidan nadzor medicinskog osoblja.
Kako Srna nezvanično saznaje, do gušenja M.V, koji pliva već pet godina, došlo je prije treninga, a ne u toku treninga, i on je proveo pet minuta pod vodom. Trener ne dozvoljava ulazak u vodu prije treninga i V.M. je samovoljno ušao u bazen. Nadzorne kamere su snimile da nije bilo nikakvog naguravanja.
Prema saopštenju CJB Banjaluka, dječak se počeo gušiti juče u 14.35 časova za vrijeme treninga, a nakon intervencije spasilaca prebačen je u Klinički centar.
Policija je na licu mjesta obavila razgovor sa trenerom Plivačkog kluba "22. april" Goranom Grahovcem i spasiocem Mirkom Jovičićem i preduzeće određene mjere i radnje kako bi se utvrdilo da li je bilo kakvih propusta odgovornih lica, odnosno trenera. Biće saslušani svi koji su bili prisutni, te izvršen uvid u ljekarsko uvjerenje da dječak može da se bavi ovim sportom.

Naravno da djecak nije smio bez odobrenja trenera u vodu, ali krivac ne moze biti mali, nikako!!
Redovno idem na plivanje, skoro od samog otvaranja GOB i iz dana u dan primjecujem kako opada nivo discipline i organizacije, koja je u pocetku bila na dobrom nivou, pogotovo kada se u obzir uzmu ostale sportske institucije na ovim prostorima.
Cesto puta vidim kako cistacice usisavaju neposredno karaj punog bazena, dok onaj kabel od usisivaca leti na sve strane. A plocice oko bazena su i te kako mokre! Upozoravao sam i njih i na recepciji nekoliko puta, ali nista.
Takodje sam primjetio da spasioci sve cesce nisu na svom mjestu i da tipkaju na telefonu ili zvjerlaju gdje ne trebaju dok je bazen pun. Koliko ja znam, oni moraju biti na svom mjestu u pripravnosti, tj. raditi svoj posao, dok traje radno vrijeme GOB. To ocigledno nije bio slucaj. Kako je inace 11-godisnjak mogao provesti vise min pod vodom?! Oni su duzni da bdiju nad tim bazenom, da lebde nad njim ako treba, svake sekunde do kraja radnog vremena i tu nema opravdanja. A ne da idu u pomocne prostorije ili da tipkaju SMS. Vjerujem da je to naporan i monoton posao, ali brate, radi onda nesto drugo. Znam ja i ljude koji za znatno manje para rade jos teze poslove.
Osjetio sam potrebu da na ovaj nacin dopunim gore postavljeni novinski clanak, koji je jos jedan dokaz u nizu, koliko su nasi novinari (ne)pedantni, ili se mozda boje napisati clanak do kraja, te na taj nacin eventualno sprijeciti dalja stradanja.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 17:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
wlladdo je napisao:

Naravno da djecak nije smio bez odobrenja trenera u vodu, ali krivac ne moze biti mali, nikako!!
Redovno idem na plivanje, skoro od samog otvaranja GOB i iz dana u dan primjecujem kako opada nivo discipline i organizacije, koja je u pocetku bila na dobrom nivou, pogotovo kada se u obzir uzmu ostale sportske institucije na ovim prostorima.
Cesto puta vidim kako cistacice usisavaju neposredno karaj punog bazena, dok onaj kabel od usisivaca leti na sve strane. A plocice oko bazena su i te kako mokre! Upozoravao sam i njih i na recepciji nekoliko puta, ali nista.
Takodje sam primjetio da spasioci sve cesce nisu na svom mjestu i da tipkaju na telefonu ili zvjerlaju gdje ne trebaju dok je bazen pun. Koliko ja znam, oni moraju biti na svom mjestu u pripravnosti, tj. raditi svoj posao, dok traje radno vrijeme GOB. To ocigledno nije bio slucaj. Kako je inace 11-godisnjak mogao provesti vise min pod vodom?! Oni su duzni da bdiju nad tim bazenom, da lebde nad njim ako treba, svake sekunde do kraja radnog vremena i tu nema opravdanja. A ne da idu u pomocne prostorije ili da tipkaju SMS. Vjerujem da je to naporan i monoton posao, ali brate, radi onda nesto drugo. Znam ja i ljude koji za znatno manje para rade jos teze poslove.
Osjetio sam potrebu da na ovaj nacin dopunim gore postavljeni novinski clanak, koji je jos jedan dokaz u nizu, koliko su nasi novinari (ne)pedantni, ili se mozda boje napisati clanak do kraja, te na taj nacin eventualno sprijeciti dalja stradanja.

У праву си за дисциплину и организацију али тако мора бити кад им свакакве будале раде , ја се не сјећам да сам негдје видио конкурс прије отварања базена.
Што се спасилачке службе тиче мислим да им је укинуто једно мјесто тако да сада ради један спасилац у смјени.Јест да се и тог посла људи олако прихвате ,а нису ни свјесни колика је одговорност на жалост то сазнају у оваквим ситуацијама.
Не знам колико је спасилац одговоран за пливаче и ватерполисте и да ли је тренер био присутан и које су уопште околности овог несрећног случаја па нећу никога да осуђујем.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
To je stvarno tragedija, ali se desava. Ne treba odmah bez osnova osudjivati spasioce, mozda je bio pun bazen, a oni uglavnom paze da se ne skace sa strane da se ne bi nekome slomila kicma i slicno.Ovdje sam bio na vise bazena i uglavnom su spasioci to radili, ako su radili ista, nikad nisam bio prisutan intervenciji spasioca kod gusenja i sl.
Meni je nejasno kako je dijete uspjelo biti 5 minuta pod vodom, a da to niko ne primjeti, mozda je dosao sam, a ostali mislili da roni; mi smo se uvijek tako zezali, pravimo se kao mrtvi i samo plutamo ili padnemo na dno bazena i tamo nepomicno lezimo.
Mozda klinac ima neku srcanu manu, mozda ima epilepsiju, to ce tek da se utvrdi. To bi sve trebalo da se utvrdi na redovnom sportskom pregledu - trebalo bi da se vrsi jednom godisnje, a tu se usput radi i EKG, mada se ne sjecam da kod nas rade tako maloj djeci, a i ko zna koliko je detaljno obavljan taj pregled.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 09:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
To je stvarno tragedija, ali se desava. Ne treba odmah bez osnova osudjivati spasioce, mozda je bio pun bazen, a oni uglavnom paze da se ne skace sa strane da se ne bi nekome slomila kicma i slicno.Ovdje sam bio na vise bazena i uglavnom su spasioci to radili, ako su radili ista, nikad nisam bio prisutan intervenciji spasioca kod gusenja i sl.
Meni je nejasno kako je dijete uspjelo biti 5 minuta pod vodom, a da to niko ne primjeti, mozda je dosao sam, a ostali mislili da roni; mi smo se uvijek tako zezali, pravimo se kao mrtvi i samo plutamo ili padnemo na dno bazena i tamo nepomicno lezimo.
Mozda klinac ima neku srcanu manu, mozda ima epilepsiju, to ce tek da se utvrdi. To bi sve trebalo da se utvrdi na redovnom sportskom pregledu - trebalo bi da se vrsi jednom godisnje, a tu se usput radi i EKG, mada se ne sjecam da kod nas rade tako maloj djeci, a i ko zna koliko je detaljno obavljan taj pregled.

Ne osudjujem nikoga, iznosim svoj stav. A ako se neko bude osjecao prozvanim, onda sigurno ima razlog za to.
Bio sam i ja na vise bazena, van ove zemlje, i primjetio da spasioci konstantno "patroliraju". Pogotovo u olimpijskim bazenima, gdje je rizik od gusenja, usljed veceg fizickog napora, nesto veci. Eto, i sam se pitas kako je toliko mogao biti pod vodom, a da NIKO ne primijeti. A ako je djecak imao problema sa srcem ili bilo kakav drugi hendikep, opet fatalna greska sportske ustanove, ali i roditelja. Takve stvari se moraju ustanoviti na redovnim ljekarskim pregledima, na koje dijete vode roditelji i koje klub organizuje svaka 4 ili svakih 6 mjeseci. Bavim se aktivno cijeli zivot sportom, znam kako bi to trebalo ici, a koko kod nas ide.
Sve sto zelim reci, jeste da se kod nas nista ne radi po propisima i da to nazalost cesto zna biti uzrok tragedije.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 11:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Koliko ja znam grupica njih se takmicila ko ce duze roniti ... A zasto ne bi mali bio kriv ?? Gore je navedeno da su opominjani nekoliko puta, zabranjen ulazak u bazen pre treninga. Pa nece ih trener zavezati :S Mali je usao na svoju odgovornost pre treninga ....
Sada ce oni osuditi spasioca ili trenera :S To je tako kod nas, onaj sto opljacka kiosk i sto ubije nekog dobiju istu kaznu :S

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Slazem se s tobom. Ne bi trebalo bilo koga bez razloga, dokaza okriviti. Ali djecaku je 11 god. On je dijete. To znaci da im je svake sekunde potreban nadzor, jer uvijek postoji i najmanja sansa da se dogodi tragedija na mjestu kao sto je GOB. Nije punoljetan da ga mozemo kriviti. A sta da sam ja plivao, ostao bez svijesti, dobio srcani recimo, te usljed toga proveo 5 min pod vodom? Jel opet spasilac nije kriv sto me nije vidjeo??? A nije li to skoro isto kao i ovo sa malim. Bio ti iz ovih ili onih razloga 5 min. mimo svoje volje pod vodom, to neko od nadleznih mora vidjeti (kamere za nadzor, spasilac...). Treba uzeti tacne propise poslovanja GOB, kao i bezbjednosne propise, a zatim ustanoviti zasto je doslo do toga. Ponavljam, ne krivim nikoga. Iznosim logicne zakljucke, jer 3-4 puta sedmicno posjecujem bazen vec duze vrijeme i znam manje-vise kako stvari tamo funkcionisu.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

^^piZZdek^^ je napisao:
Koliko ja znam grupica njih se takmicila ko ce duze roniti ... A zasto ne bi mali bio kriv ?? Gore je navedeno da su opominjani nekoliko puta, zabranjen ulazak u bazen pre treninga. Pa nece ih trener zavezati :S Mali je usao na svoju odgovornost pre treninga ....
Sada ce oni osuditi spasioca ili trenera :S To je tako kod nas, onaj sto opljacka kiosk i sto ubije nekog dobiju istu kaznu :S

A meni su poznate situacije kad pljackas kioska i ubica ostanu na slobodi :-?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
^^piZZdek^^ je napisao:

Ne možeš dijete okriviti, bez obzira što je prekršio pravilo da je zabranjen ulazak u bazen prije treninga. Ako se desilo van termina treninga, odgovornost je na spasiocu, ako se desilo za vrijeme treninga onda je na treneru.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Desilo se prije treninga, navodno je samovoljno usao i poceo roniti , preronio 25 m i ostao dole.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 01:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jul 2010, 21:58
morali su ga sačuvati, odmah intervenisati. Zabranjeno je roniti na bazenu i zabranjeno djeci ispod 12 godina da budu bez pratnje. Nije mi jasno 5 minuta je predugo. Ne daj Bože

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DANA je napisao:
morali su ga sačuvati, odmah intervenisati. Zabranjeno je roniti na bazenu i zabranjeno djeci ispod 12 godina da budu bez pratnje. Nije mi jasno 5 minuta je predugo. Ne daj Bože

Na kojem je to bazenu zabranjeno roniti? Ja sam ronio na apsolutno svakom na kojem sam bio.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 09:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Zabranjeno roniti? Pa kako uskaču u vodu i plivaju delfina i prsni kraul? Meni kad su rekli da ne smijem skakati u bazen poslao sam ga u PM i pitao jel ti ja ličim na dijete od 10 godina? Da mu ne bi preko lotri ulazio? Ljudi koji su spasioci jednostavno ne rade svoj posao kako treba pa uvijek djeca kriva, to sam vidio i na drugim bazenima puno ko šibica a spasilac bari ribice i ne jebe živu silu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 852 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]