banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 04:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Mar 2022, 11:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Jesu Austrijanci uveli sankcije Rusiji? Ako jesu, tu ne vidim neutralnost, nego objavu ekonomskog rata rusiji.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2022, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
„To je potpuno normalno. On je u pravu. To zaista može da bude problematična situacija, zato što je Bugarska u ovom slučaju istupila sa neprijateljskim koracima prema nama. Zato će morati da plaća u rubljama, htjela ne htjela, sviđalo joj se to ili ne. Ali to istovremeno ne važi za Srbiju. To je problem koji treba riješiti. Naravno, zabrinutosti Srbije biće za nas primarne i prioritet“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje kako u Kremlju gledaju na Vučićeve izjave."

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2022, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
skeva je napisao:
Jesu Austrijanci uveli sankcije Rusiji? Ako jesu, tu ne vidim neutralnost, nego objavu ekonomskog rata rusiji.

Ovi nisu vlast, ali i da jesu, kao sto tvoj brat kaze, Centralni komitet EU "diktira" spoljnu politiku.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2022, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko mi je to brat? :lol:

Razumio sam te da je vlast u pitanju. U ovom slucaju, zaboravi...

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2022, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema veze, ionako je neutralnost Austrije pomalo diskutabilna u osnovi zbog clanstva u EU.
Ali javljanja Zelenskog po parlamentima su posljedica jako kvalitetnog lobiranja.
Odlicno odradjen posao koji kosta bruku novca.

Evo ti brata:

memberlist.php?mode=viewprofile&u=30984

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2022, 16:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
:lol: Mucki provokator, ne diraj mi brata skevu

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2022, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Mislim da ovo ima neku tezinu, vrijedi procitati da se lakse shvati sta je plan.

Citiraj:
Я считаю, что надо в первую очередь определиться. Самое главное — надо сказать, что будет дальше с Украиной. Я считаю, что мы должны сказать, что это всегда было и будет русской землей, и мы восстанавливаем суверенитет над этой землей.

Если мы это скажем, то будет понятно, с какими флагами туда идти, будет понятно, какое законодательство применять, и будет понятно русским солдатам и русским добровольцам, за что умирать. И будет понятно натовцам то, что мы эту землю никому не отдадим. И будет понятно украинцам то, что если мы пришли на эту землю, то мы с нее не уйдем.

Русские никогда не отступали и не сдавали свою территорию.
Мне кажется, эту вещь надо сказать в самом ближайшем будущем. Я считаю, что надо обратиться к добровольцам, и разрешить добровольцам участвовать в этой компании.

Это сотни тысяч мотивированных людей, которые могли бы форсировать ход военных кампаний.

И если это будет сделано в ближайшее время, мы могли бы ускорить проведение спецоперации. А чем быстрее мы ее закончим, тем меньше оружия передаст Запад украинским войскам, тем меньше санкций будет введено, тем меньше городов, зданий, инфраструктуры, будет разрушено.

Читать далее:

https://ukraina.ru/interview/20220324/1033600503.html

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2022, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Zauzet "Lijevi Brijeg" ili kako se već zove, dio Mariupolja. Privodi se i to kraju polako. Na sjeveru, Rusi potvrdili da su u potpunosti ovladali strašteški bitnim mjestom, Izumom, gdje se ukrajinski VDV dugo držao u južnom dijelu grada. Sad se već sa sjevera i juga jasno otvaraju mogućnosti zatvaranja ukrajinske Donbas grupe. Biće zanimljivo vodjeti na šta će se odlučiti, da li će braniti Sjeverodonjeck, Avdejevku, Slavjansk, Kramatorsk... do posljednjeg čovjeka, ili će pokušati da se izvuku i recimo ojačaju odbranu Dnjepropetrovska.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2022, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Samo da završe sa Mariljupoljom...pa da se ide na zapad.sa nekih cca 30 k jedinica na raspolaganju i zaokruženim jugom..idemo polako

Poslano sa mog Redmi Note 8T koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2022, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slavjansk i Kramatorsk …

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2022, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Slavjansk je bio medju prvim gradovima sa zrtvama 2014. Ako ne i prvi...

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2022, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U Slavjansk su Avakov i Turchinov poslali padobrance (iz mehanizovane brigade), ovi dosli, ostavili Igoru transportere i jednu nonu s, neki presvukli uniforme a neki se vratili bez oruzja….

Dugo se Igor drzao sa Motorolom, na kraju su ukrajinci zauzeli Karačun i brzo posle toga rusi su se povukli jer su bili opkoljeni.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 08:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Ovaj Mariupolj nece izgraditi opet za 10 godina i vise. Ako su oni satelitski snimci istiniti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 08:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo samo jedan primjer, da vidimo još jednom kolika smeća lažljiva od neljudi su ovi zapadnjaci:

Spoiler:
Slika

Fokusirajte se na sadržaj natpisa na mapi. Izdvojiću neke:

Citiraj:
Russian forces occupy town and villages, allowing them to interdict humanitarian convoys leaving the city.

Citiraj:
Russian forces seek to destroy the city and its civilian population by artillery, attack aviation, air strikes... will eventually overwhelm Ukrainian forces ' civilian will to resist

Dakle, iako je evakuacija pošla tek kad su Rusi počeli zauzimati dijelove grada, Rusi zauzimaju sela okolo kako bi istu spriječili.
Civili se uz ukrajinsku vojsku i Azov naciste "opiru" Rusima (iako je taj narod u Mariupolju većinom pro ruski), iako svi snimci sa izbjeglicama govore kako su ljudi pobjegli u podrume, nabijeni kao sardine, i tamo žive tj. nekako preživljavaju 2 sedmice, ne izlazeći, ili kako su Ukro trupe sprečavale one koji su pokušali da izađu.

Nemam riječi kakva su ovo smeća lažljiva...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 09:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Hajde sta pjenis, lazu svi i petljaju, dva se rata vode - jedan na terenu i drugi u medijima , oba prljava. Jel bolje ovo sto Rusi kao pomazu Ukrajince i otvaraju koridor prema Rusiji za civile, i onda biraju, hapse i zatvaraju one koji im nisu podobni?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 09:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Hajde sta pjenis, lazu svi i petljaju, dva se rata vode - jedan na terenu i drugi u medijima , oba prljava. Jel bolje ovo sto Rusi kao pomazu Ukrajince i otvaraju koridor prema Rusiji za civile, i onda biraju, hapse i zatvaraju one koji im nisu podobni?

Sta je problem da se malo pregledaju tetovaze, malo pogleda kako se ko zove i ima li udjela u zlocinima prethodnih godina?

Nego jedna od jacih stranica koje su mi iskocile u poslednje vrijeme na fejsu je We Are China, koliko ljudi deru po americkom smecu :lol: . Svaki dan 1000 statusa, slika, cinjenica, karikatura...
https://scontent.fbeg5-1.fna.fbcdn.net/ ... e=624215E5

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
ERROR je napisao:

Razmisljajuci laicki, ali istovremeno i logicki, mota mi se po glavi da bi Rusi rado da svi civili neometano napuste gradove a ti ces sigurno znati pogoditi zasto. Ono sto trenutno drzi Ukrajince je "pomoc" od Amera i ekipe u vidu placenika i oruzja, medijska popaganda i ti isti civili koji su zarobljeni u gradovima. A Rusi nisu Ameri da to rijese u 78 dana neprekidnim vazdusnim napadima, vise su za onu politiku - polako ali sigurno.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:

Nemoj zamjeriti, ali ovo me podsjeća na ono "Što da izađem na izbore, kad su lopovi i jedni i drugi". Pa kradu i jedni i drugi, samo jedni se ugrađuju 50%, 70%, a drugo 15-20%. Razlika je suštinska.
Koridorima se dosad izvukao na sigurno ogroman broj civila, gdje su dobili hranu i medicinsku njegu, ne vidim šta tu ima biti "kao"? I šta će raditi ako neće gledati da zarobe neprijateljske borce, vojna lica, a pogotovo one koji su odgovorni za mnoge i teške zločine... Takvi se i ne smiju izvući. Neće niko maltretirati žene, babe i djecu.
Evo jedan snimak što sam juče pogledao: https://www.youtube.com/watch?v=nhLB5Wp1lGs
Nema "Ti grozni Ukrajinci, Azov nas je ubijao" i slično, ljudi uglavnom pričaju da su bili po podrumima i nisu znali šta se "gore" dešava. Poenta je da su sad zbrinuti i da su ih Rusi zbrinuli, a ovi drugi ih sve vrijeme nisu puštali napolje.
Ono što mene pogađa je što strana koja em koristi civile kao živi štit, em namjerno i direktno gađa civile gdje nema vojnih meta (višestruko dokazano) za to optužuje drugu stranu za koju smo na snimcima mogli vidjeti da npr. nije otvarala vatru na grupu ljudi u Kijevu koji su je po nalogu onog idiota gađali Molotovljevim koktelima, već su se povlačili nazad sa vozilima koja gore. Iako su ih mogli u par sekundi potamaniti kao piliće. Samo pređe jednom onim topom 30 milimetara i fašira meso. Ali nisu.
Uostalom prije par strana sam stavio naslovnicu La Stampe, gdje nisu mogli naći nijednu sliku nekog od svih tih navodnih masakara gdje Rusi istrebljuju ukrajinske civile, pa su uzeli sliku iz Donjecka gdje su Ukrajinci masakrirali, kasetnom bombom...
Rusi u laži prikrivaju neke od svojih gubitaka, vjerovatno uveličavaju neke od ukrajinskih, objave da su zauzeli neka mjesta koja ili nisu ili nisu skroz, furaju ovu priču o nacizmu koja postoji u zabrinjavajućoj razmjeri, istina, ali nije baš da su svi Ukrajinci Sieg Heil, i slične stvari.
A ovi, šta rade, stavljaju vatrene položaje na zgrade, bolnice, stavljaju artiljeriju među zgrade i odatle tuku, ne bi li ovi uzvratili, pa da imaju šta pokazati na TV, drže civile u gradovima ne bi li ih što više izginulo, pucaju ne samo na tuđe civile nego i na svoje... Dva svijeta. Dva svijeta. Ni blizu nije.
Benignije laži kao što su 18 000 poginulih ruskih vojnika, Duh Kijeva i slično, i ne uzimam u obzir jer je to po meni dopustiva ratna propaganda, to radi svako, kao što sam rekao, rade i Rusi.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da li vjerovati ovom Ameru ili nasem Erroru?

https://youtu.be/OSkpIq3T-Zc

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Da li vjerovati ovom Ameru ili nasem Erroru?

https://youtu.be/OSkpIq3T-Zc

Ako nisi srboćetnik, vjerovaces Erroru.

Nego, kad smo kod Errora, evo prilike da uskoro pocnu zahvaljivati braci demokratama na duplo skupljem plinu. Oni jebu a ti im zahvaljujes sto su humani, kako drugacije.
https://bigportal.ba/eu-potpisuje-spora ... -amerikom/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]