ERROR je napisao:
Hajde sta pjenis, lazu svi i petljaju, dva se rata vode - jedan na terenu i drugi u medijima , oba prljava. Jel bolje ovo sto Rusi kao pomazu Ukrajince i otvaraju koridor prema Rusiji za civile, i onda biraju, hapse i zatvaraju one koji im nisu podobni?
Nemoj zamjeriti, ali ovo me podsjeća na ono "Što da izađem na izbore, kad su lopovi i jedni i drugi". Pa kradu i jedni i drugi, samo jedni se ugrađuju 50%, 70%, a drugo 15-20%. Razlika je suštinska.
Koridorima se dosad izvukao na sigurno ogroman broj civila, gdje su dobili hranu i medicinsku njegu, ne vidim šta tu ima biti "kao"? I šta će raditi ako neće gledati da zarobe neprijateljske borce, vojna lica, a pogotovo one koji su odgovorni za mnoge i teške zločine... Takvi se i ne smiju izvući. Neće niko maltretirati žene, babe i djecu.
Evo jedan snimak što sam juče pogledao:
https://www.youtube.com/watch?v=nhLB5Wp1lGsNema "Ti grozni Ukrajinci, Azov nas je ubijao" i slično, ljudi uglavnom pričaju da su bili po podrumima i nisu znali šta se "gore" dešava. Poenta je da su sad zbrinuti i da su ih Rusi zbrinuli, a ovi drugi ih sve vrijeme nisu puštali napolje.
Ono što mene pogađa je što strana koja em koristi civile kao živi štit, em namjerno i direktno gađa civile gdje nema vojnih meta (višestruko dokazano) za to optužuje drugu stranu za koju smo na snimcima mogli vidjeti da npr. nije otvarala vatru na grupu ljudi u Kijevu koji su je po nalogu onog idiota gađali Molotovljevim koktelima, već su se povlačili nazad sa vozilima koja gore. Iako su ih mogli u par sekundi potamaniti kao piliće. Samo pređe jednom onim topom 30 milimetara i fašira meso. Ali nisu.
Uostalom prije par strana sam stavio naslovnicu La Stampe, gdje nisu mogli naći nijednu sliku nekog od svih tih navodnih masakara gdje Rusi istrebljuju ukrajinske civile, pa su uzeli sliku iz Donjecka gdje su Ukrajinci masakrirali, kasetnom bombom...
Rusi u laži prikrivaju neke od svojih gubitaka, vjerovatno uveličavaju neke od ukrajinskih, objave da su zauzeli neka mjesta koja ili nisu ili nisu skroz, furaju ovu priču o nacizmu koja postoji u zabrinjavajućoj razmjeri, istina, ali nije baš da su svi Ukrajinci Sieg Heil, i slične stvari.
A ovi, šta rade, stavljaju vatrene položaje na zgrade, bolnice, stavljaju artiljeriju među zgrade i odatle tuku, ne bi li ovi uzvratili, pa da imaju šta pokazati na TV, drže civile u gradovima ne bi li ih što više izginulo, pucaju ne samo na tuđe civile nego i na svoje... Dva svijeta. Dva svijeta. Ni blizu nije.
Benignije laži kao što su 18 000 poginulih ruskih vojnika, Duh Kijeva i slično, i ne uzimam u obzir jer je to po meni dopustiva ratna propaganda, to radi svako, kao što sam rekao, rade i Rusi.