Ne znam da li je jedan od mogucih SNSD-botova, al ovo sto pise forumas 'ozna' je ipak ono sto u najvecoj mjeri pogadja poentu.
Proletio sam malo i kroz komentare ovih s druge strane na 'klix-u', i evo vam jedan koji opet precizno objasnjava dosta toga:
Citiraj:
EU i SAD su svjesne realne opasnosti da posao u BiH ostave nesređenim, jer mi jesmo potencijalno žarište za novi sukob u Evropi, što sebi EU, a ni NATO s kojima dijelimo 1000 kilometara granica, neće dozvoliti. Priče o tome kako njih nije briga jednostavno ne stoje. Mi nismo međunarodni prioritet, ali slučaj jesmo. U ovu zemlju su uloženi milioni i milioni američkih i evropskih para, i nema ništa od toga da će oni sve to pustiti niz vodu.
Kako su svi političari već najavili, po završetku izbora kreće novi pokušaj da se izmjeni Ustav, ovaj put pod sponzorstvom Njemačke. I vrlo je bitno koga ćemo mi, kao Bošnjaci, izabrati za svoje pregovarače, ali i ko će biti s druge strane. Imati SDS koji je je već, kroz period 1996 - 2004., pokazao da ne stoji baš najbolje pod međunarodnim pritiscima i ucjenama, je bolje za BiH od SNSD-a koji nema šta da izgubi.
Kako rekoh, daleko od toga da je SDS sada neka probosanska partija ili nešto slično, ali činjenica da su kooperativniji sa strancima itekako stoji.
http://www.klix.ba/forum/veceras-rusimo ... 8s300.htmlI zbog ovoga bi, opet ponavljam, dao glas Dodiku. Ali, jbg, bas nikad nisam glasao, nisam dolje, pa tako necu ni sutra..
Cinjenica jeste da izborom nove EK-Evropske komisije i na njenom vrhu ovog Hana i sad nakon ovih nasih izbora, krece se u novu rundu pritisaka na BiH, i prevashodno mislim na RS, s ciljem izmjene Ustava.. Polit. vrh Bosnjaka nije glup i otud podrska nekompetentnom (tupavom) Tadicu, koji bi se opet nacisto politicki samoubio (a uz sebe i RS) kad bi ovi iz EU i MZ krenuli da ga drljaju iza zatvorenih vrata..
Dodik, ma kolika primitivna drtina, bully (ili sta vec..) izgledao, mislim da bi pokazao mnogo vise slifa i takta u ozbiljnim situacijama i najdelikatnijim stvarima koje bi se ticale RS,... Utisak mi je da mnogo bolje poznaje vrijednost tih stvari i shvata 'win-loss' odnos u donosenju takvih mogucih ustavnih mjera kljucnih za dalji opstanak RS. A gledajuci ovaj duel pokazo se, jbg, i kao musko, pruzajuci ruku na kraju. Ne mislim da je htio da mu proda jeftinu foru, vec se iznervirao kad je ovaj krenuo da trpa ruku u svoj sako. Vidim da je neko vec rekao, da ne bi Tadic ucestvovao u takvim izvjesnim pregovorima sa EU/MZ, vec bi stranka istakla nekog drugog u ime RS.. ja se pitam samo:- koga onda? Ne vidim apsolutno da imaju iole kakvog eksperta, recimo medjunarodnog prava, u svojim redovima!
Inace, ranije me politika uposte nije zanimala, pa nisam znao ni da je ovaj Zeljko Mirjanic sa pravnog u SNSD-u, i nije mi poznato koliko se on sam kompromitovao u toj istoj stranci prethodnih godina. Al da pitam jos:
Sta je i sa onim Petrom Kunicem? -koliko davno sam ga nekoliko puta upratio, osim kao izuzetan pravnik djelovao mi je i kao dosta jaka licnost i covjek od povjerenja.. Mozda bi bio jedan od idealnijih kandidata za mjesto predsjednika RS u ovom momentu -ako se vec nije povukao iz polit. zivota, jer ne znam.. ili duzi neku ozbiljniju f-ju tamo u zajedn. institucijama BiH!??
Ajd, ako budem imao volje, napisacu malo kasnije i neki svoj osvrt na opstu ekonomsku situaciju i dalje predvidjanje, iako mi to nije fah.
Moj Slageru, ne znam sta te drzi u toj stranci, bez uvrede, ali ocigledno da ste i sami uveliko nesposobni kad ste ovakvog Tadica poturili kao kandidata.
Ali da se razumijemo do kraja, i ja sam apsolutno za to da se mijenja ovakav sistem vlasti, kao sto je bila prethodna, ali ovih prethodnih mjesec dana predizb. kampanje je pokazalo da mi ovakvi, vise seljacki populus, nismo iole kadri da iznesemo novu ideju/nesto novo u jedno dogledno vrijeme.. U tome je najveca tragedija! -ali, da ga hebes i ne zavisi to samo od nas..
Uzgred jos, volio bi kad bi se neko ovakav i ovde pojavio:
http://dostajebilo.rs/Pored svega (i mene koji nece dati glas nikom), jos da kazem da najveci promasaj sinocne emisije moze biti odluka za jos vecu apstinenciju glasaca u RS, sto se najgore moze odraziti na sastav skupstine i bosnjaci na kraju uzmu i vise od tih 10 mandata koliko im max. predvidjate, a onda ce biti vrlo nategnuto za formiranje skupstinske vecine i nove vlade..