banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Protesti za JMBG!
PostPoslato: 23 Jul 2013, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
А не, стварно.

Сад СДА блокира доношење закона о ЈМБГ. Закона на државном нивоу, закона који ће "спасити наше бебе". Дакле, СДА, нико други.

Што сад нема мајки са колицима и протестаната пред централом СДА? Са транспарентима "Убице" и "Хоћемо закон о ЈМБГ на државном нивоу"?

Сад, овог тренутка?

Спонтано, наравно.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 15:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ramazan.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
8)

Не зезај, данијелл.

Човјек ти је фино набрајао имена организатора протеста. По њему, огромна већина небошњаци.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Citiraj:
Okupljenima se, u ime Vijeća ministara obratila glasnogovornica Mirjana Micevska kazavši im kako je Vijeće ministara donijelo Privremenu odluku o izdavanju JMBG koja će važiti 180 dana, ali da ova odluka ne prejudicira izmjene Zakona.

Ovakvo pojašnjenje, iako donekle ispunjava zahtjeve, nije zadovoljilo protestante koji traže da se danas donese cjelokupan zakon i odbijaju se razići sa platoa ispreg zgrade Vijeća ministara i Parlamenta.

Revoltirani sinoćnjom viješću o bolesnoj tromjesečnoj bebi koja, zbog toga što nema JMBG, ne može dobiti pasoš i otputovati na liječenje u inozemstvo, organizirali su se na Facebooku i danas počeli proteste.

Ako pogledas ko se danas okupio da "protestira", sve ce ti biti jasno ukoliko nisi slijepac.
Znaci neko bi trebao tim majmunima isporuciti i djecu iz RS, pa da ih mogu zloupotrebljavati kao sto su radili sa djecom iz Sarajeva.

...
Ne znam koliko imas godina, i da li se sjecas "graDZanskih protesta" u Sarajevu, kad su "nenaoruzani graDZani" BiH opkolili srpske rukovodstvo i zapucali iz puskomitraljeza da isprovociraju odgovor.
Potpuno isti scenario se desavao i ovaj put. Doduse, bez M72 PM-a.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 15:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
skeva je napisao:
Znaci ne tvoje zelje, cestitke i pozdrave nego konkretno zasto nije nastavljen protest. Prica o organizaciji je glupa jer sam si rekao da je krenulo spontano bez politicke pozadine ali da si se politicari pokusali okoristit oko toga a da nisu uspjeli.

protest nije nastavljen jer je zbog loše organizacije, bolje rečeno nepostojanja iste, došlo do:
1. lošeg odabira metoda i načina borbe
2. blamaže na protestima prvog jula

opet ne shvataš ništa. pročitaj još jednom prethodni link-dnevnik čovjeka koji je jedan od pokretača protesta. protesti su POČELI SPONTANO. kad su se omasovili, onda nema logike niti smisla da ostanu spontani. tad se trebalo organizirati, tj. kanalisati tu energiju okupljenih u pravom smjeru. sa 4 početna zahjteva je krenulo, ali se tu stalo i onda je i zainteresiranost i volja i energija naroda počela da opada.
kontaš sad?
uvijek imaš ljude koji su spremni da izađu na ulicu i bore se protiv vlasti, ali znaš koliko nas je u čitavoj državi? manje od 100. bez mase nema ništa, masa ti daje legitimitet.

@roker
ako si pročitao Dnevnik aktiviste i nisi skontao kako i kad su protesti počeli, onda pročitaj još dva-tri puta.

Poslednji put menjao mrakacha dana 23 Jul 2013, 16:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Opet vrdas :D , ali dobro. Jos cu jednom pokusati. Zasto ti i tvoji drugovi niste spontano danas sprijecili to okupljanje SDA i osudili taj gnusni cin ubijanja beba na nacin da im se uspori zakon o maticnom broju? Zasto niste ostali dosljedni u borbi protiv ljudi koji usporavaju taj zakon, naravno neorganizovano, spontano, vas dvadesetak, ne treba vise, samo da se vidi volja da radite protiv svih politickih opcija koji rade na stetu zakona o maticnom broju. Ako ces mi opet okolisati i pozivati se na organizaciju i masovne proteste ne moras ni odgovarati, vec znam tvoje razmisljanje :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 16:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ево ја ћу бити наиван па рећи да су протести били искрени први дан, кад је протествовала породица ове дјевојчице и блиски пријатељи, а посље су се накачиле разноразне невладине организације и странке...

:D

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 16:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
skeva je napisao:
mrakacha je napisao:
skeva je napisao:
Znaci Bosnjaci su (jer je njihovo Sarajevo) pokrenuli proteste, a sad kad je donesena odluka zele da je ospore jer je to protivno njihovim interesima? Zanimljivo :)

ne, ne i još jednom ne. proteste su pokrenuli ljudi, građani, stanovnici sarajeva. ne svi, nego oni ponajbolji u njemu.
pitanje vitalnog nac. interesa su pokrenule stranke koja smisao svog postojanja vuku iz zaštite nekakvih nacionalnih interesa bošnjaka. te stranke i pokretači protesta nemaju nikakve veze.

Zasto onda ti pokretaci danonocno ne protestvuju zbog loseg ekonomskog stanja, zbog velike korupcije, sto vam se grad pretvara u Teheran gdje su napadi vjerskih ludaka sasvim normalni, sto je nezaposlenost ogromna, sto ljudi gladuju. Zasto niste isli protestvovati protiv tih SDAovaca koji sada koce taj zakon zbog koga ste protestvovali, zasto njih ne bi drzali kao taoce dok promjenu misljenje? Ako cete to uraditi imacete podrsku vecine ljudi iz RSa a to je i bio prvenstvani cilj, da se ujedinimo u borbi protiv bahatih politicara, zar ne?

А онда је мрмот замотао чоколаду у фолију... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 16:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Zasto ti i tvoji drugovi niste spontano danas sprijecili to okupljanje SDA i osudili taj gnusni cin ubijanja beba na nacin da im se uspori zakon o maticnom broju? Zasto niste ostali dosljedni u borbi protiv ljudi koji usporavaju taj zakon, naravno neorganizovano, spontano, vas dvadesetak, ne treba vise, samo da se vidi volja da radite protiv svih politickih opcija koji rade na stetu zakona o maticnom broju.

prvo, nisam iz sarajeva.
drugo, da dvadesetak ljudi spriječi okupljanje pedesetak ljudi? šta bi se moglo izroditi osim neke dječije makljaže?
treće, SDA ne može puno naštetiti zakonu jer će procedura u domu naroda završiti prije nego istekne privremena odluka. ako procedura bude prespora ili zakon padne (što nema šanse, ali eto) protesta će opet biti.
četvrto i najvažnije, ne postoji nikakva organizacija koja se bavi protestima. nema nas ni 100, ni 20 ni 10. protesti mogu biti samo masovni ili propali. neko mora da dođe na barikadu prvi, ali od naroda ovisi hoće li to imati efekta, masa daje snagu. ti to smatraš nebitnim, ali je to najvažnije.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 16:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ja kontao ti si prvi isao na proteste koliko si zapeo, mi ovo, mi ono :D . Sad cu ja napisati ono sto ti ne zelis, ne protestvujete vise jer ovaj put vasi organizatori prave miting protiv tog istog zakona za koji su pravili frku prije nekog vremena. Drugo, glavni cilj protesta nije bila ni ta djevojcica sto je umrla ni bilo koje drugo dijete nego borba za vlast, sto se pokazalo u danima koji su slijedili tim vasim protestima. Trece, ne smijete protestvovati protiv ljudi koji pricaju protiv RSa jer bi odmah bili oznaceni kao izdajnici, cetnici i sl. jer se zna kako se mora razmiljati tamo. Jednostavno je to, vjerovatno nije nista bolje ni ovdje, samo niko od nas ne zeli to da prizna.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 16:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

je, u pravu si skroz.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 17:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
skeva je napisao:
Znaci Bosnjaci su (jer je njihovo Sarajevo) pokrenuli proteste, a sad kad je donesena odluka zele da je ospore jer je to protivno njihovim interesima? Zanimljivo :)

Ti si ovdje polupao loncice, tj. skroz izvrnuo teze.
Kakve veze imaju poslanici SDA sa protestantima? Svi smo mi SDA?? :roll:

Haj' se vi prvo dogovorite ko je organizovao proteste, SDA, SDP ili SBB, svi zajedno ili ko?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 18:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
budala je napisao:
ko?

OHR

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
E ovo postaje sve zanimljivije ... bas me interesuje sta ce zakljuciti ustavni sud .. Pretpostavljam sledece s obzirom da su tamo teski -sda friendly- tipovi da ce stati na njihovu stranu i da ce proglasiti prijedloge zakona da nisu u skladu sa ustavom i da se kose sa vitalnim nacionalnim interesima bošnjaka ..
I sta nam to kaze nego sledece Ustavni sud je taj koji utice na donosenje zakona, a ne na njihovo tumacenje ... Mislim da nakon toga ide jedna opsta pusiona i blokada svega na svim nivoima vlasti u bh ... Bas me interesuje kako ce to rijesiti ... Mislim da su se zapleli ko pile u kucinu ovi bošnjaci i američka ambasada što ih šlifuje ... Upravu je Dodik kad kaže da su to sve trećerazredni diplomate...Čovječe oni nisu u stanju ni krizu u državi napraviti kako treba ...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Политичка ситуација у БиХ ме нешто посебно не дотиче, ко' фол имам паметнија посла у животу и тако. Ова паковања од данас морам просто да прокоментаришем на начин да су сви протести жестоко оркестрирани од којекаквих интересних група, вјероватно микс пробосанских и страних. Далеко да мене за исте боли патка, да будем искрен, али волим да се изјасним, чисто да не будем овца која се доста често потенцира на овј и сличним темама. Шта је урадио Тихи и екипа, да не понављам ко дневник, поставићу питање које мене сад највише као локалца интересује. Гдје је екипа за ЈМБГ из Бања Луке, Приједора, Бијељине? Да будем још конкретнији, Пухало, Дражан и Дражана и пас? Јел имају они било какав коментар на новонасталу ситуацију?

Да сам којим случајем из поштених побуда био на протестима у јуну мјесецу (не сумњам да је и таквих било), мене би као човјека и као комунисту заиста било срамота што сам својим присуством увеличао једну заблуду.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2013, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
shoole je napisao:
Сад СДА блокира доношење закона о ЈМБГ. Закона на државном нивоу, закона који ће "спасити наше бебе". Дакле, СДА, нико други.

Oćel' iko protestvovati ispred sjedišta SDA k'o što su onomad ispred parlamenta?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2013, 21:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nece. Nisu htjeli ni onda, zasto bi sada?

A fino sam mrakaci i ostalima crtao gdje treba da idu... A jok, oce oni... Nesto...

Kao covjeka i komunistu me boli takvo hinjsko ponasanje. Al' malo morgen ;-)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2013, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А ниси изненађен, и увређен? :lol:

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2013, 15:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
Podrzavaju ih amerikanci za jmbg, samo nesto im slabo ide podrska u Srpskoj

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 06:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Samo treba vracati istom mjerom, jasno je da sa tim ljudima nema dogovora, jednostavno ljudi furaju svoj fazon. Treba blokirati BiH, ovi nasi da su pametni kao sto nisu, kazali bi da nema ovog ili onog dok se ne rjesi pitanje zlocina nad Srbima i da blokiraju bukvalno sve, a onda dda se potegne pitanje Jasenovca i genocida nad Srbima, samo ne znaju to nasi. Licno mislim da je nama namjenjena sudbina krajiskih Srba, i da nasi politicari uvijek zatezu pa popustaju to vam je kao ono kuvanje zabe, polako nas navikavuju, ili je to ili nas vode nevjerovatno glupi ljudi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]