borikbl je napisao:
Problem je sto kad se desi veliki broj ubistava civila u Ukrajini od strane rusa to se na sva zvona prica kako ukrajinci tuku sami sebe da naude Rusiji.
Nisam mislio da cu to ikad reci, ali ovaj rat pokazuje da je rusofilija jedna zestoka bolest. Prvo sto je Rusija postala oboljela drzava tj. vlast ih cini takvima, a tek neka ljubav prema svemu sto ide iz te drzave pa makar to bilo ovakvo zlo je tesko oboljenje mozga. Prosjecan rus zivi losije od prosjecnog stanovnika BiH, a sad ce zivjeti losije od prosjecnog stanovnika Zimbabvea nakon ovog sto im je priredio za mnoge srbe veliki drzavnik Putin.
A tek one izvlakuse kako bi nato napao Rusiju da oni nisu reagovali, kako su svi nacisti, fasisti. To su smijesne alibi price rusofila koji nadam se da i sami ne vjeruju u njih jer u suprotnom bih se zabrinuo za njihovo psihicko stanje. Rusija je nazaost postala zlo kao sto je Amerika i tu nema nazad, zao mi je dragih i dobrih ljudi u Rusiji koji ce najvise ispastati od ovoga uz jednako drage ljue u Ukrajini. Trebace im decenije da se oporave od ovog sranja u koje ih je uvukla sizofrenija njhovog predsjednika. Poznajem desetine rusa sa kojima sam komunicirao prethodnih 20 dana i niko nije za ovo i svi su protiv Putina i ogromna vecina rusa bi mu danas vidjela ledja, ali svi zive u strahu. Ne smiju objaviti na drustvenim mrezama nista sto se ne svidja vlastima jer mogu biti uhapseni, pretuceni... A da ne pricamo o nekim protestima koji su uguseni u samom pocetku i to nasiljem i maltretiranjem ljudi, cak i hapsenjem djece od 10 godina. Kladim se da je daleko veci procenat srba iz nekog razloga spreman da podrzi oboljelog Putina u svemu ovome nego rusa. Ruska propaganda je u najmanju ruku jednaka zapadnoj.
Zao mi je sto se ovo desava, ruski narod nije zasluzio ovakvo zlo od predsjednika, ali u neku ruku su i sami krivi jer su mu dopustili previse, a onda kad se on razmahao oni su postali svezanih ruku jer sve i da na izborima 90% glasa protiv Putina, on ce pobijediti. Nadam se da ce se ipak uspjeti sto prije izvuci iz ropstva tog bolesnika i da ce Rusija postati ono sto Rusija treba biti, a ne ovo zlo.
A svima vama koji i pored svega ovoga sto se desava branite Putina i njegove postupke, njegov rat, savjetujem vam da se idete lijeciti!!! I molim vas nemojte mi sad sa klasicnim odgovorima rusofila, a sta je Zelenski ? I slicno, Zelenski je zlo kog ce se nadam se dragi Ukrajinski narod uspjeti sto prije rijesiti, a vi se sigurno necete tako lako rijesiti oboljenja ako vam je ovo sto se desava nesto normalno.
https://www.suverenitet.com/ostalo/amer ... ideo/1093/Nemoj preskakati redove u čitanju. Hvala.