banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 12:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Okt 2020, 09:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
_зока je napisao:
Primorac je baš čovjek koga treba uzeti za ozbiljno.
https://croexpress.eu/otkrice-dr-dragan ... -njemcima/

Krleža bi imao šta da mu kaže na ovo. :lol:

Izvinjavam se na off-u..

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 09:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
vojopd je napisao:
Sass Drake je napisao:
vojopd je napisao:
Najveci problem je sto je dosta FP, false positive ili lazno pozitivnih osoba koje pretpostavljam ulaze u statistiku, ne znam da li je neko o tome pricao.
Toliko o vjerodostojnosti testova... Mora da su i ovo teorije zavjere.

Sent from my iPhone using Tapatalk

PCR testovi imaju ogroman broj netačnih negativnih rezultata (false negative) dok za lažni pozitvni još nisam čuo. Čim je u tom slučaju što si uslikao jedan pozitivan, dotična osoba je zaista pozitivna na SARS v2. Zato se i vrši PCR testiranje tri puta jer WHO trenutno priznaje samo taj nepouzdani PCR test.
PCR test ti bude negativan, a simptomi i slika pluća ti govori da imaš SARS v2.

https://6yka.com/novosti/svi-pozitivni- ... m-nalazima

Ето па се информиши. Знам о чему причам. Лажних негативних ни у ромингу.

U tesktu koji si linkovao takođe piše:

Citiraj:
U nedavno objavljenom radu u časopisu The Lancet tvrdi se da je broj lažno pozitivnih testova koji se dobiju tijekom korištenja PCR-a od 0,8 do 4%

Moj izvor iz našeg zdravstva kaže da imaju ogroman problem zbog toga što im je 40% negativnih PCR testova nije zaista negativno. A tih 40% lažno negativnih su po meni daleko veći problem od 4% lažno pozitivnih.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 09:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
https://www.banjaluka.com/drustvo/novin ... rezultata/

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 10:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
What does it mean if I have a positive test result?

The presence of IgM suggests that the infection happened within the last few weeks. It also suggests that you could still be infectious to others. Having a nasopharyngeal swab test may confirm if you are infectious...

This test detects IgM antibodies. IgM is usually the first antibody produced by the immune system when a virus attacks. A positive IgM test indicates that you may have been infected and that your immune system has started responding to the virus. When IgM is detected you may still be infected or you may have recently recovered from a COVID-19 infection.

I ovaj pozitivni je ELISA, a jedan nagativan je ECLIA. A drugi FIA. Ne vidim kojo metodom testiraju u Konzilijumu.

Inače,

Citiraj:
Moreover, a combined IgG/IgM test seems to be a better choice in terms of sensitivity than measuring either antibody alone. All methods yield high specificity with some of them (ELISA and LFIA) reaching levels around 99%. ELISA- and CLIA-based methods perform better in terms of sensitivity (90%–94%) followed by LFIA and FIA with sensitivities ranging from 80% to 89%. ELISA tests could be a safer choice at this stage of the pandemic. LFIA tests are more attractive for large seroprevalence studies but show lower sensitivity, and this should be taken into account when designing and performing seroprevalence studies.

https://www.mdpi.com/2075-4418/10/5/319/htm

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
А Бокте, на свакој страници по пар пута читам да је народ стока. Ето, свима вама који сте то писали да кажем да сте стока, и то није никаква увреда, само понављам ваше ријечи.
skitnica je napisao:
Drugarica koja radi u jednoj privatnoj klinici kod nas kaze da imaju ponekad u posljednje vrijeme i po 60 rentgenskih snimaka pluca dnevno....Preko 80%- covid. A imali su u prosjeku 5-6. Meni je to bilo vise zastrasujuce od bilo kakvih izvjestaja....
I, izvini, sta ce se zavrsiti do NG? Kompletno zarazavanje? Zasto smajli na kraju? To bi bilo prebrzo da ne bi imalo katastrofalne posljedice....

Нова Варош je napisao:
Кад видим ове бројеве заражених у БЛ, питам се имали ико негативан на тим тестовима...

Ja, vidis, ne znam nijednu osobu koja se testirala zato sto ima simptome prehlade/gripe a da je rezultat bio negativan. Osim onih koji su se testirali zbog odlaska na more. (Dobro, oni nisu imali simptome tako da se to ne racuna.)

Да сам се тестирао прије 15-ак данa кад сам био прехлађен, вјероватно би ми додијелили позизтиван налаз, а у ствари није могла бито класичнија прехлада.
Slika

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:

BANJALUKA – Testiranje građana na kovid-19 u šatoru koji je postavljen na Malti u Banjaluci počelo je jutros.

Na ovoj lokaciji vrši se isključivo testiranje građana koji imaju uputnicu, a komercijalno testiranje nije moguće obaviti u ovom šatoru.

Novinar “Nezavisnih” sa terena javlja da veliki broj građana jutros nije bio upoznat da je za testiranje na ovoj lokaciji potrebna uputnica.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je juče da će danas na ovoj lokaciji biti uzeti uzorci od 120 građana.

Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja Banjaluka, navela je da će svi pacijenti koji budu trebali da budu testirani na ovoj lokaciji biti obavješteni od strane HES-a.

"Građani će imati odgovarajuću uputnicu koja će već biti pripremljena i čekaće ih ovdje. Tako da niko od pacijenata ko nije obavješten od strane naše službe neće moći obaviti testiranje na ovoj lokaciji", rekla je Todorovićeva.

Dodala je da je i dalje ostavljena mogućnost testiranja na lokaciji ispred Poliklinike.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Нова Варош je napisao:
Кад видим ове бројеве заражених у БЛ, питам се имали ико негативан на тим тестовима...
Pa pola je pozitivnih, a isto toliko negativnih.
Zabrinjavajuće je da je tako veliki procenat pozitivnih, a sa druge strane eto odgovora gdje su nestale obične prehlade i grip - ti ostali su prehlađeni.
I ko zna koliko ljudi ima trenutno simptome prehlade, ali nije zainteresovan da se testira, ili nije u mogućnosti, ili sistem nije u mogućnosti, sada se testiraju samo ozbiljniji slučajevi.
Zapravo nebitni su testovi i vjerodostojnost istih, ČINJENICA je da je u BL hospitalizovano 250 ljudi, a od juna pa do prije 20-ak dana se taj broj vrtio oko 60, dakle više nego četiri puta.
Ne bi niko bez razloga trpao ljude u bolnice, ni u kojoj sezoni gripa nije bilo toliko ljudi sa upalom pluća i otežanim disanjem i ostalim komplikacijama i to je zabrinjavajuće.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 12:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
I onda čitam na FB objave protiv nošenja maski... Eto dokaza protiv Darvinove teorije evolucije...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Posebno komentari na članke po portalima, teorije zavjere, čipovanje, prodaja vakcina, manipulisanje brojkama, izbori, politika, masoni.....

Šošoni kojima je teško staviti masku na 10 minuta u granapu su vjerovatno isti oni koji znaju sve o gripu i kojima je teško zavezati pojas u autu, ali im nije teško raspravljati se sa policijom kad ih zaustavi i pljuvati po istoj.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Sass Drake je napisao:
vojopd je napisao:
Sass Drake je napisao:
vojopd je napisao:
Najveci problem je sto je dosta FP, false positive ili lazno pozitivnih osoba koje pretpostavljam ulaze u statistiku, ne znam da li je neko o tome pricao.

PCR testovi imaju ogroman broj netačnih negativnih rezultata (false negative) dok za lažni pozitvni još nisam čuo. Čim je u tom slučaju što si uslikao jedan pozitivan, dotična osoba je zaista pozitivna na SARS v2. Zato se i vrši PCR testiranje tri puta jer WHO trenutno priznaje samo taj nepouzdani PCR test.

U tesktu koji si linkovao takođe piše:

Citiraj:
U nedavno objavljenom radu u časopisu The Lancet tvrdi se da je broj lažno pozitivnih testova koji se dobiju tijekom korištenja PCR-a od 0,8 do 4%

Moj izvor iz našeg zdravstva kaže da imaju ogroman problem zbog toga što im je 40% negativnih PCR testova nije zaista negativno. A tih 40% lažno negativnih su po meni daleko veći problem od 4% lažno pozitivnih.

Ovo je prilično smjela tvrdnja, moram reći. Na osnovu čega neko ovo može da tvrdi? Imaju neki referentni parametar? I broj lažno pozitivnih je daleko veći, ali teško da će se ikad saznati u kom obimu...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Мене највише брине, како чујем, да унутар једне породице чланови не иду у изолацију све док/ако немају симптоме, а један члан је заражен. Бар сам тако чуо. О непоштовању изолације и кретању по граду док имаш корону и свјесно то радиш, нећу да причам.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 14:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2015, 14:47
Evo meni je zena pozitivna i dijete i ja smo u izolaciji,dobili smo rijesenje na 14dana,a nemamo simptome,samo zena. Cim je dobila simptome,sami smo se izolovali.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Umetnik je napisao:
Мене највише брине, како чујем, да унутар једне породице чланови не иду у изолацију све док/ако немају симптоме, а један члан је заражен. Бар сам тако чуо. О непоштовању изолације и кретању по граду док имаш корону и свјесно то радиш, нећу да причам.
U mom slučaju nije bilo tako.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 15:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sve su prilike da ce se u Austriji uvesti policijski cas od 20 do 06 sa ciljem da se sprijece okupljanja/feste u privatnim prostorima.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Ko da je to neki problem.. Pa i ovdje kod nas je narod isao u prodavnicu prije policijksog casa pa na gajbu kod nekog na cuganje

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa jeste problem. Jer moras ostati do ujutro. A komsije ako prijave buku, eto problema.
Naravno, nije 100% efikasno jer ce uvijek biti izuzetaka, ali svakako ce demoralisati mnoge od tih kucnih sjedaljki.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka

Ne, kazem nije problem za organizaciju cuganja i gajbe. Jeste problem zbog sirenja virusa, to sam saglasan.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 16:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Imali tns neka mjera da po tebi ne valja il su sve super mjere?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 16:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
vojopd je napisao:
Sass Drake je napisao:
vojopd je napisao:

Buka se bas bacila na klikove...

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2020, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka

Нова Варош je napisao:
Imali tns neka mjera da po tebi ne valja il su sve super mjere?

U sustini, ove mjere nikom ne odgovaraju.. Vjecito nositi maske, malo malo zatvaranje svega, skracivanje radnog vremena.. Ali to su jedini nacini da se pokusa najbolje izvuci iz svega ovoga. Generalno nikom u evropi nije sjajno

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]