banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 02:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Za one što gledaju prosjek...
rečenica pokojnog Đinđića: "Ako neko u zemlji jede samo meso, a neko kupus, naš prosek je sarma"

Pogledajte prosječnu platu po pojedinim granama privrede ;)

Poslednji put menjao Choban dana 30 Nov 2012, 19:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Imamo mi i dovoljno nase birokratije koja je kamen oko vrata.

Ovo je potpuno pogresan nacin stednje i da im nije glavni cilj da napune svoj dzep, ugrade se u x, y projekat, opet kazem da ne bi ni morali razmisljati o smanjenju plata.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
lollipop je napisao:
Da li mislis da svakom iole normalnom covjeku nije jasan znacaj investicija i da bi svaka vlast htjela dovuci 3 jaka investitora u privredu i pridobiti automatski glasove biraca za naredna 44 mandata.. da je to tako lako.. a znam da rade na tome, jer im je to u cilju, ali sporo i tesko...

Znaju stranci bolje nego mi u kakvom smo stanju....nema od investicija nista,nije niko lud,mozda neka po politickoj liniji ili naredjenju.
Mozda se moze primijeniti samo Slovacki model gdje se drzava jedno vrijeme odrekla poreza i svega zivog samo da privuce investitore i zaposli narod ali cim je to proslo stranci su poceli zatvarati firme i odlaziti.
Izlaz je samo u plugu,sljivi,kravi,ovci,jabuci.....dokle god je trgovina vodeca donji smo.Bez proizvodnje,poljoprivrede,stocarstva i sl. smo pokojni.
Ja radim u privredi.Rukovodilac sam i znam sta i koliko se mucim da svaki mjesec dam platu radnicima i platim PDV.I ne samo ja.Muce se svi sa kojima kontaktiram a kontaktiram sa ogromnim brojem preduzeca.I cute jadni ljudi,radnici,zahvale se bogu sto su dobili tu crkavicu.Prokomentarisu,dobro je,moglo bi biti i gore.
I onda se digne kuka i motika iz drzavnog sektora,policajci,uciteljice,sisate ljubavnice i djeca kojekakvih poiticara i guzonja.Malo im a imaju vise bar 40% od onih koji rade i sa cije kicme dobijaju platu na guzove.Kome god ne valja rado cu ga zamijeniti sa bilo kojim radnikom u firmi van drzavnog aparata.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma shakal, vidis da ni to vise nije lako... Nema novca... Da ga ima, ne bi danas po "novinama" razvlacili lolinu koleginicu.
Da se razumijemo, krajnje odvratno. Ali Glas, sta da se radi... Vici drz lopova :)

Krol, to je to. Mada se ne slazem oko dovodjenja kapitala. Daj mu interes i racunicu... Eto njih. A sa njima dolazi i znanje. Bar nesto.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
TNS razmišlja u dobrom i dugoročnom smjeru. ;)

Ovako se ide samo ka odgađanju neizbježnog..

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
_зока je napisao:
Postoji toliko drugih mjesta na kojima se mogla uštedjeti ista količina novaca koja će se uštedjeti ovako. Da su autoput platili onoliko koliko stvarno vrijedi uštedjeli bi možda i više novaca. Da se tenderi ne namještaju uštedjelo bi se više novaca. Da se ne ugrađuje svaki načelnik, pomoćnik ministra i ministar u izgradnju infrastruktunih objekata uštedjeli bi smo više novaca. Da se nisu pokrale pare od prodaje Telekoma uopšte ne bi bilo potrebe za štednjom. Ovako smanje plate, porodice smanje potrošnju, privatnicima opadne obim posla, smanji se dotok novca od PDV-a i na kraju se smanje plate i radnicima koji rade kod privatnika.

Čovjek sve objasnio.
A što je najgore, privatnici već sad razmišljaju kako da srežu plate svojim radnicima koristeći visinu plata budžetskih korisnika kao izgovor.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Pred izbore se asfaltira, poslije izbora se betonira. Narod.

Jbt koliko smo retardiran narod, treba da nam bude jos gore.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka

seven je napisao:
A što je najgore, privatnici već sad razmišljaju kako da srežu plate svojim radnicima koristeći visinu plata budžetskih korisnika kao izgovor.

nemoguce....razliciti zakoni,razliciti pravilnici,razliciti kolektivni ugovori,razliciti koeficijenti.....

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imaš jako puno malih privatnih firmi u kojima je direktor bog i batina i plata se radnicima daje kad i kako on odluči. Nema kolektivnog ugovora, sistematizacije radnih mjesta, visine koeficijenata, ničega. i samo će reći da smanjuje platu jer i ovi na budžetu imaju manje.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitanje za vas privatnike... Da li vas kontatira privredna komora? Mene su ovde sinoc u 6 zvali da pitaju kako ide i trebam li neku pomoc u vidu savjeta, kontakta i slicno.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka

seven....to radnik trpi dok radi a kad ode odatle ili dobije otkaz tuzi i to sve sto je zakinut duplo naplati,to se privatniku vise ne isplati raditi

statesman....Borko Djuric i PK su posebna prica,clanarina obavezna,putuju i tuku dnevnice,plate velike a bog otac pojma nema sta oni rade,a u pojedinim granama kao sto je saobracaj jos i otezavaju ljudima koliko god mogu....

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ti si u saobracaju? Moje saucesce.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka

The_new_Statesman je napisao:
Ti si u saobracaju? Moje saucesce.

pu pu pu daleko bilo...nisam...ali te jadne kamiondzije i autobusdzije razgulise....

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
krol2 je napisao:
seven....to radnik trpi dok radi a kad ode odatle ili dobije otkaz tuzi i to sve sto je zakinut duplo naplati,to se privatniku vise ne isplati raditi

statesman....Borko Djuric i PK su posebna prica,clanarina obavezna,putuju i tuku dnevnice,plate velike a bog otac pojma nema sta oni rade,a u pojedinim granama kao sto je saobracaj jos i otezavaju ljudima koliko god mogu....

Upravo se radi na novom pravilniku o radu gdje se gubi to pravo radnika.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto je najgore, hvataju se za vratove medjusobno... I bukvalno...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka

to i jeste zasluga pk,ministarstva i grada....nisu oni krivi sto se bore za koricu hljeba vec ovi sto ih nahuskaju jedne na druge...odosmo u off :)

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

krol2 je napisao:

da ti tzv. direktori sve rade po zakonu, ne bi ni trebalo doći do tužbe, a kad dodje do toga, radniku više nije ni do čega, a kamoli da se ganja po sudovima. Ako ništa, sporo je i košta i to. da ne pričam o tome kakve vlasnici firmi imaju veze svugdje i da se ljudi boje tužiti nekog da im ne bude još gore. Ali to je već za neku drugu temu, neću više smarati ovdje sa tim.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka

spijo je napisao:
krol2 je napisao:
Upravo se radi na novom pravilniku o radu gdje se gubi to pravo radnika.

kakvom pravilniku?i koje se pravo gubi?

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
danijell je napisao:
Slika

A ovu fuksu kad vidim zeludac mi se okrene.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]