sinip je napisao:
С друге стране, само мулти-култи високо освјештени и еУропски оријентисани човјек припадник групе "ко неће Илахије има и Касиде" може у свему да види организовану србоћетнићку агресију са циљем да се почини геноцид над јадним ненаоружаним и ничим изазваним... Не да си смијешан него мало је рећ.
Ево сад да ти кажем, ако недајбоже опет дође до срања, а ја будем толики баксуз да не нагулим одавде на вријеме, бићу у изразито великом искушењу да нађем још пар истомишљеника и поравнамо ударнички ове џамије по Добоју.. А нисам ни власт ни припадник било које странке.
А у прошлом срању сам помогао да вас се 30-так извуче одавде тако што сам примао гарантна писма факсом и дијелио људима за 0 марака, и стављао тиме своје дупе у процјеп, док знам ликове који су узимали 2-3 хиљаде тадашњих њемачких марака за исту "услугу".
И ДА ЗНАШ ДА МИ ЈЕ ДАНАС ЖАО ШТО САМ ТО РАДИО...
Што се тиче Полиције, таква иста "функционална" Полиција је постојала и код вас за вријеме рата, тако да мани ме паламуђења.
Nema potrebe da me svrstavaš niti u "naše" niti u "vaše". Nemamo isto mišljenje o ovom, pa si me automatski stavio u "vaše". Nažalost, tako mnogi razmišljaju, a takvo razmišljanje je veliki problem.
Inače, moje skromno mišljenje je da su vjerske zajednice i politički vrhovi trebale pronaći drugo rješenje, ljudski dogovor, a ne ganjati se po sudovima i izazivati bankrote RS-a, Federacije, Banjaluke, koga god. Međutim, kod nas popovi i hodže i dalje vrlo često gori od političara, a narod ih u svemu slijedi. Još samo nedostaje da se zapali vatra pa da oko nje malo zaplešemo.
To što si ti napisao u prvom pasusu svog posta ja nigdje nisam tvrdio, samo želim reći (iako, opet ponavljam, trebalo se ljudski dogovoriti oko nekih stvari) da je priča za malu djecu mišljenje da se nije moglo spriječiti rušenje ili da se nije znalo za to. Možda prvih pet džamoja ne, kako neko reče, ali šesnaesta sigurno jest.
Da, postojala je policija i kod nas, i nije istina (kako neki tvrde) da nije srušena niti jedna crkva. Srušena je jedna na Alipašinom polju, čini mi se, sve ostale su čitave, danas su neke jedan od najprepoznatljivijih simbola grada, i svi ljudi (oni koji ne bi igrali oko vatre) se ponose tom činjenicom.
A ti ako bi "poravnao" džamije u Doboju, tebi na čast. I administraciji foruma.