banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 388 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Sledeća

Da li podržavate povećanje cijena cigareta?
podržavam 63%  63%  [ 87 ]
ne podržavam 24%  24%  [ 33 ]
svejedno mi je 14%  14%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 139
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
OFM opet će oni da kupuju te cigare, a porez ne uzima država kao država već lopovi

Danijel, nemam problem s tim, da mi cigare smetaju

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
немз, то што ти причаш је јако лијепо, али то се код нас неће десити. Као што рече Мушко овакве паре се најчешће троше на рупе у буџету којих има много. ма све и да има вишка пара ови наши идиоти на власти све раде наопако.
а ово што је Мушко споменуо за смањење прихода од пореза услијед повећања акциза, па то је сад већ нагађање шта ће се десити. сви сценарији су могући. моје лично мишљење је да неће бити неке разлике у добијеном порезу од акциза или да ће бити благо повећање

и када смо код рака плућа и повезаности са пушењем(јест да сад мало одох од теме), наравно да та врста тумора не настаје само код пушача, али ето прије неки дан сам гледао емисију на К3 гдје је гост био директор клиничког центра др Мирко Станетић. У једном тренутку је као примјер навео то одјељење за плућне болести и рече да од свих пацијената који дођу са раком плућа, 99% су пушачи. и што је најгоре код таквих тумора слабо кад постоји могућност за спас, него се само троше огромне количине пара на веома скупе лијекове и хемотерапију и остале начине на којима им се може макар мало олакшати или продужити живот.
затим је водитељ поставио питање у вези немарних пацијената и навео примјер како се доктори труде некоме да помогну и троше при томе доста ресурса што људских, што у лијековима и парама, а та особа изађе из болнице и неће да се придржава основних правила(нпр, да не пуши, да не пије или не једе масно). Др Станетић је на то одговорио, да донекле и разумије такве људ, јер је тешко одрећи се неких навика...

Poslednji put menjao Шајин dana 31 Okt 2011, 12:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

Da se cigare kupuju odjednom za sledecih 365 dana, pa dvoje ljudi da umjesto kupe zalihe, 2 milje maraka, te pare bi se jos i nekako MOZDA mogle iskoristiti za nesto pametnije. Ovako...Opet trla baba lan.

Sa ovim se slažem

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ja se povlačim iz rasprave jer njenim nastavkom ćemo samo iznervirati pušače, pa će oni morati zapaliti da se smire. I onda smo sa dobrm namjerama postigli kontra efekat. :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Ja se povlačim iz rasprave jer njenim nastavkom ćemo samo iznervirati pušače, pa će oni morati zapaliti da se smire. I onda smo sa dobrm namjerama postigli kontra efekat. :D

Ja već ubio pola kutije

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ne, pola kutije je ubilo tebe :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Ne, pola kutije je ubilo tebe :D

Ubijen sam od cigara. Državo diži porez na cigare 10000% :lol:

Odmah, prijedlog u Skupštinu po hitnom postupku

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

на страну то ко пуши, а ко не пуши, и колики ће бити порез. ми смо држава у којој страшно велик број омладине пуши!
било је неко истраживање, не могу да се сјетим тачних података, али знам да су нас и наше комшије спомињали да смо најгори и да имамо највећи број пушача међу омладином

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Barsa je napisao:
MuskoBre je napisao:

Da se cigare kupuju odjednom za sledecih 365 dana, pa dvoje ljudi da umjesto kupe zalihe, 2 milje maraka, te pare bi se jos i nekako MOZDA mogle iskoristiti za nesto pametnije. Ovako...Opet trla baba lan.

Sa ovim se slažem

pa svaki put kad treba kupiti jebene cigare neka pare stavi u kasicu, pa'š vidjeti kako će se lice ozariti kad na kraju godine razbije kasicu i vidi da je u plusu preko dvije milje, ovako ko ga jebe, žao mi djece, a roditelje bih tukao svaki put kad zakukaju.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
kad bude 5 KM najeftinije cigare onda prestajem pusiti, ne zato sto hocu da prestanem nego zato sto necu moci kupovati iako radim u drzavnoj firmi a svi misle da imamo velike plate

630 KM

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Barsa je napisao:
MuskoBre je napisao:

Sa ovim se slažem

pa svaki put kad treba kupiti jebene cigare neka pare stavi u kasicu, pa'š vidjeti kako će se lice ozariti kad na kraju godine razbije kasicu i vidi da je u plusu preko dvije milje, ovako ko ga jebe, žao mi djece, a roditelje bih tukao svaki put kad zakukaju.
опет се слажем са ОФМ-ом! :lol:
већ сам то написао у свом првом посту на овој теми. ајд да имам вишка пара па да купујем себи цигаре, али да мени дјеца немају у школи пара за екскурзију или нешто слично а ја да трошим 2000 марака годишње на цигаре, ма нема шансе. за породицу бих био и гладан, а камоли да се одрекнем тамо неког луксуза...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 13:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Да ли ће се повећањем цијене одвратити омладина од пушења, за ове старије сам сигуран да неће, али неко ко нема личних примања(тинејџери) можда хоће? Неки клињо који тек почиње да пуши(граница се све више помјера ка доле) и који још нема развијену зависност од цигара ће тешко дати рецимо 5км? Шта мислите?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Да ли ће се повећањем цијене одвратити омладина од пушења, за ове старије сам сигуран да неће, али неко ко нема личних примања(тинејџери) можда хоће? Неки клињо који тек почиње да пуши(граница се све више помјера ка доле) и који још нема развијену зависност од цигара ће тешко дати рецимо 5км? Шта мислите?
е и ја сам размишљао о томе. нема шансе да сва омладина купује цигаре ако буду прескупе. или ће пушити повремено или ће скроз одустати...

мада онда када мало боље размислим и сјетим се да доста људи хљеба немају јести, али за цигаре и сједење по кафанама имају пара... или они што зараде неке цркавице па оду у Кристал и наруче брод само да би глумили фаце, а онда пола мјесеца кукају како немају кеша...
чудан смо ми народ, веома чудан менталитет имамо и зато је код нас неке ствари веома тешко увести

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neće omladina tada kupovati (osim tatinih sinova), ali zato će postojati g-din pajser, pa će krađa da raste

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 13:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
old fashion men je napisao:

Такви не размишљају у том правцу, нити желе да размишљају у том правцу. Битно је нека је задовољио себе, а дјеца што нису видјела море, то их не додирује. Они су себични!

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
cijena svakako gore treba ici i cigareta,alkohola i nezdrave hrane,al treba postati dosljedan i rigorozan i dati napokon slobodu nepusacima,da mogu otici normalno u kafic,klub,bilo gdje,ne narusavajuci svoje zdravlje i ne muceci se u dimu i smradu

jao,cuj ovih klosarskih,hinjskih prica pusaca o tome kako nepusaci imaju izbor
u citavom gradu postoji samo jedan kafic/slasticarna u kom se ne pusi, klubova i diskoteka nula,cak i restorani su malobrojni gdje se ucijeloj povrsini ne pusi(a jos manje sa fizicki odvojenim prostorijama za pusace i nepusace)

znaci neko ko tesko podnosi dim,ima gusenje,jako pecenje ociju i grla,treba da se zatvori u kucu i zaboravi izlaske u grad,okupljanja i socijalni zivot,da ne bi smeto pusacima
pa toliko se pusi da vrlo cesto budem nadimljen i nakasnjan nakon koncerta na otvorenom!
bas tolerantno i lijepo i nesebicno, ali od narkomancina se i ne moze ocekivati bolje

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sudoku je napisao:
jao,cuj ovih klosarskih,hinjskih prica pusaca o tome kako nepusaci imaju izbor

Muško, ovaj reče da si klošar

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 13:48 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Nek idu gore cijene cigrana, sto vise to bolje. U svim normalnim zemljama cijene alkohola, cigrana i sl. su velike, samo kod nas je to relativno jeftino. Znaci dizi gore, pa ko moze nek kupuje.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Ma jebes cigare,i nekako,al samo nek ne diraju Nektar. :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 14:04 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Pa to ne bih ni ja volio :D , ali mozda je bolje da dignu cijene tih stvari, a spuste ciejne osnovnih namirnica.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 388 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]