_zoka je napisao:
Shvatio sam ja poentu.Shvatam da ti i smeta i vjerovatno boli preispitivanje onoga u šta si vjerovao tada i vjeruješ sad....Tema jeste osjetljiva i forum nije mjesto na kojem se o tome treba raspravljati,naročito na ovakav rekla-kazala način ali jbg....
Moji i tvoji politicki stavovi takodje nemaju veze sa ovom temom. Ja sam iz tog vremena, a ti o tom vremenu citas ili slusas price starijih. Fino je to sto nisi kontaminiran nacionalizmom, za svaku pohvalu cak sta vise, ali sinko, stvari nikad nisu crno bijele.
меди je napisao:
Очигледно ниси схватио поенту. Постоји пропаганда, која нам свима намеће мишљење и ствара друштвени стереотип. У случају Сребренице стереотип је тај да је тамо побијено 10000 људи, све живо и мртво што се нашло на том простору. Нико не спори да су људи у Сребреници погинули, исто као што нико не спори да су мале бебе умрле у овом случају. Међутим, чим се појави неко ко размишља, ко се пита, ко се заинтересује, ко сумња ... у детаље, околности, мотиве ... он је опасан, ненормалан, безосјећајан, суров, паметњаковић.
Је ли сада јасније?
.
Nisu ljudi u srebrenici poginuli, nego su pobijeni ko psi, i oni koji su to uradili - organizovali, izvrsili, prikrivali zasluzuju najcrnje mjesto u istoriji. Pogotovo nasoj, srpskoj. To nije nikakav stereotip, potrpati 1000 ljudi u akumulatorsku stanicu i pobiti ih PAT-om je ravno klanju srba u glinskoj crkvi.
Ja nisam nicim zasluzio da me se trpa u isti kos sa tim i takvim ljudima, a ako pazljivije procitas neke postove na forumu i to mozes naci. Ovo "ja" trebas shvatiti uslovno, kao nekakav pandan svima nama koji smo bili pripadnici VRS. Bilo nas je i sa postenim namjerama.
Nije problem ako neko razmislja. Problem je ako taj koji razmislja polazi od pogresnih pretpostavki, bez dovoljno tacnih informacija i sa namjerom da svojim razmisljanjem na glas dodje do vec unapred zamisljenog zakljucka.
Upravo takav primjer imamo ovdje, dakle pojedinci pokusavaju "zakljuciti" "razmisljanjem" da su bebe namjerno ugusene.
Drugi, mladji i naivniji, i indoktrinirani kojekakvim vasicima i lukovicima vjeruju i mracnjacke namjere tadasnjeg rukovodstva da naudi svima, pa i nama srbima zbog "nebeskih" ciljeva.